Globurile de Aur 2020: „Once Upon a Time… la Hollywood” și „1917” câștigă premii de top

Renée Zellweger și Joaquin Phoenix au câștigat premiile pentru rolurile principale, în timp ce „Fleabag” și „Succession” au luat fiecare două premii TV

0
781
Ascultă acest articol


Într-o noapte cu supărări majore, „Once Upon a Time… la Hollywood”, fereastra lui Quentin Tarantino către Los Angeles-ul de la sfârșitul anilor 1960, a apărut ca mare câștigător la cea de-a 77-a ediție a Golden Globe Awards, luni, luând acasă trofee pentru cel mai bun muzical sau comedie, scenariu și actor secundar.

Peste toate, a fost un moment în care unitatea de la Hollywood s-a unit împotriva serviciilor de streaming care au ajuns agresiv pe lista nominalizaților. „1917”, de Sam Mendes, o epopee din Primul Război Mondial care nu ajunge în cinematografe decât vineri, a fost numită cea mai bună dramă, iar Mendes a primit Globul pentru cel mai bun regizor.

“Sper că asta înseamnă că oamenii vor veni și vor vedea acest lucru pe marele ecran, așa cum a fost intenționat”, a spus Mendes, de pe scenă, făcând un apropo la nominalizările celor de la Netflix.

A fost o seară umilitoare pentru gigantul în streaming. Netflix a participat la ceremonie cu 34 de nominalizări, dintre care șase pentru „Marriage Story” a lui Noah Baumbach, mai mult decât pentru orice film și cinci pentru „The Irishman” lui Martin Scorsese, dar Netflix a rămas cu doar două premii: Laura Dern a luat Globul pentru rolul secundar din „Marriage Story”, iar Olivia Colman („The Crown”) a fost numită cea mai bună actriță într-o dramă de televiziune.

Amazon și Hulu au luat fiecare o serie de premii, în special pentru „Fleabag” (Amazon) pentru cea mai bună comedie TV. În schimb, HBO a transformat patru dintre cele 15 nominalizări ale sale în victorii, inclusiv Globurile pentru cea mai bună dramă (seria cu săpunuri „Succession”) și cea mai bună serie limitată („Cernobâl”). Sony Pictures, studioul din spatele „Once Upon a Time… la Hollywood”, a fost marele câștigător al companiilor de film.

Ceremonia a început pe o notă spumoasă și obscenă, în timp ce gazda, comediantul britanic Ricky Gervais, a avut numeroase glume care au fost cenzurate de NBC. L-a batjocorit pe Joe Pesci, asemănându-l cu Baby Yoda, a mai spus o glumă extrem de vulgară, care a implicat-o pe vedeta „Cats” Judi Dench, apoi a acuzat Hollywood-ul, spunând că „nimănui nu-i mai pasă de filme”.

Dar procesul a devenit din ce în ce mai serios pe măsură ce noaptea a trecut. Michelle Williams, acceptând Globul pentru cea mai bună actriță într-o serie limitată pentru „Fosse/Verdon” de la FX, a pledat femeilor să voteze. “Când este timpul să votezi, te rog să faci acest lucru în interesul tău propriu. Este ceea ce fac bărbații de ani buni, motiv pentru care lumea seamănă atât de mult cu ei“, a spus Williams.

Patricia Arquette, câștigătoare pentru rolul secundar din seria limitată de la Hulu „The Act”, a oferit o doză severă de realitate, amintind tuturor că, printre altele, America a fost „în pragul războiului” și că președintele Trump a postat pe Twitter despre asta.

Globurile, premiile oferite de Asociația Presei Străine de la Hollywood, nu sunt luate în serios ca markeri ai realizării artistice. Dar Hollywood-ul preia spectacolul pe covorul roșu, care vine în timpul votării nominalizărilor pentru premiile Oscar. (Votul pentru Oscar a început joi și se încheie marți; nominalizările vor fi anunțate pe 13 ianuarie).

Marketerii de studio vor folosi câștigurile Globe pentru promovarea filmelor de iarnă. NBC, care a transmis în direct ceremonia, va face avere pe vânzările de reclame. În ultimii 10 ani, Globurile și Oscarurile au convenit asupra celor mai buni câștigători doar 50 la sută din timp – deși s-au potrivit anul trecut, când „Green Book” a fost marele câștigător la ambele ceremonii.

Renée Zellweger și Joaquin Phoenix câștigă, așa cum era de așteptat

Nimic nu este sigur când vine vorba de Globuri, dar Renée Zellweger era dată ca și câștigătoare, lucru care s-a și întâmplat. Ea a câștigat pentru cea mai bună actriță într-o dramă pentru interpretarea unei Judy Garland de vârstă mijlocie în producția „Judy” de la Roadside Attraction, de cealaltă parte, Joaquin Phoenix a câștigat pentru transformarea sa dementă în drama „Joker” a celor de la Warner Bros și regizat de Todd Phillips.

Eddie Murphy a fost favoritul pentru a câștiga la categoria cel mai bun actor comic pentru interpretarea unui comediant în „Dolemite Is My Name” produs de Netflix. Surpriza serii a fost Taron Egerton („Rocketman”, lansat de Paramount Pictures) care a fost chemat la scenă. Egerton a mulțumit mamei sale – „Acesta este pentru tine” – și lui Elton John, pe care l-a jucat în film: „Vă mulțumim pentru că ați trăit o viață mai puțin obișnuită.” Awkwafina a câștigat la categoria cea mai bună actriță într-un musical sau comedie pentru „The Farewell”. (A24).

Ellen DeGeneres și Tom Hanks primesc premii

În ultimii ani, vedete precum Oprah Winfrey și Meryl Streep au apărut pe scena Globurilor pentru a accepta premii de realizare de-a lungul vieții și au dezlănțuit cris de coeur despre politică și hărțuire sexuală. De data aceasta, Asociația de Presă Străină părea să facă o declarație despre nevoia de bunătate. Onorificii pentru realizării de-a lungul vieții au fost Tom Hanks și Ellen DeGeneres, amândoi cunoscuți mai mult pentru unire decât pentru divizare.

În prezentarea premiului pentru DeGeneres, starul „Saturday Night Live”, Kate McKinnon, a vorbit despre ce a însemnat pentru ea, ca tânără lesbiană, să o vadă pe DeGeneres ieșind din dulap. “Singurul lucru mai puțin înfricoșător a fost să o văd pe Ellen la televizor“, a spus McKinnon. „Atitudinile se schimbă, dar numai pentru că oamenii curajoși precum Ellen sarin foc pentru a-i face să se schimbe”. DeGeneres s-a luptat cu lacrimile, i-a mulțumit lui McKinnon și a glumit că același lucru era valabil și pentru Carol Burnett.

Hanks, care se lupta cu o răceală, a vorbit despre familia sa, a spus că unele dintre cele mai bune sfaturi pe care le-a primit vreodată au fost:. „Treaba ta este să te prezinți la timp, să cunoști textul și să ai un cap plin de idei.”

„Parasite” a primit cel mai bun film străin

Asociația de Presă Străină de la Hollywood a fost aspru criticată pe rețelele de socializare pentru că a prezentat o galerie cu totul masculină de nominalizări la regie și fără femei regizor, precum Greta Gerwig („Femeile Mici”) și Lulu Wang („Adio”), printre altele.

Lipsa recunoașterii premiilor pentru realizatoarele de film este o problemă care se extinde dincolo de Asociația de Presă Străină de la Hollywood formată din 88 de membri. Femeile ar putea fi, de asemenea, excluse de alegătorii Oscar în acest an. Dar cu giganţi ca Scorsese și Tarantino în amestec, nu a mai rămas oxigen pentru alți cineaşti în calea premiilor.

Alegătorii ar fi putut a face o excepție și ar fi putut acorda premiul pentru cel mai regizor străin lui Bong Joon Ho pentru „Parasite”. Bong, cineastul coreean în vârstă de 50 de ani, a creat o bijuterie, care i-a amețit pe critici. Dar premiul pentru regie s-a dus la Mendes.

„Parasite” a câștigat pentru cel mai bun film străin. „După ce depășești barieră înaltă de un centimetru de subtitrare, vei fi introdus în multe alte filme mai uimitoare”, a spus Bong, vorbind în coreeană cu asistența unui traducător de scenă.

Serialul „Succession”, de la HBO este cea mai bună dramă TV

A fost o noapte bună pentru HBO. „Cernobâl” a câștigat premiul pentru cele mai bune seriale limitate și „Succession”, a câștigat premiul pentru cea mai bună dramă TV.

Unul dintre mulțumiții acestei seri a ieșit în evidență. Jesse Armstrong, showrunner-ul serialului „Succession”, care i-a mulțumit lui Richard Plepler, fostul șef HBO, care a anunțat recent că va lucra exclusiv la Apple TV Plus.

Apple, care speră să devină jucător pe scena premiilor, a avut două șanse la cea mai bună actriță din categoria dramă. Jennifer Aniston și colega ei de film “Morning Show“, Reese Witherspoon, au fost nominalizate. Dar Olivia Colman a câștigat pentru portretul ei a reginei Elisabeta în „The Crown” de pe Netflix.

“Deja am fost un pic zgârcită pentru că nu credeam că se va întâmpla asta”, a spus Colman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.