Cinemateca Astra Film continuă cu o nouă selecție de documentare premiate

0
353
Ascultă acest articol


Cinemateca Astra Film continuă tradiția serilor de film documentar, în fiecare joi, de la ora 19:00. O nouă selecție de documentare premiate pot fi urmărite începând cu 27 mai, la sediul Cinematecii din Sibiu, Piața Mică, nr. 11.

Filmele propuse aduc în atenția publicului teme de actualitate, de la operațiile estetice și goana după selfiul perfect, la monogamie sau abuz. Realități nealterate, care ne pot ajusta focusul și percepția asupra lumii în care trăim.

PROGRAM 27 MAI – 24 IUNIE
În fiecare zi de joi, de la ora 19:00

27.05 Mirror, mirror on the wall / Selfie sub cuțit

Sascha Schöberl • Germania, China • 2020 • 85’

Care este prețul pe care l-ai plăti pentru un selfie perfect?

Sinopsis:

Trăim într-o societate în care aspectul fizic și relația pe care o avem cu telefonul mobil ne conduc viața. Care este prețul pe care l-ai plăti pentru a atinge perfecțiunea?

Aceasta este întrebarea și mantra după care își ghidează viața un doctor estetician chinez, care a reușit prin intermediul social media să devină nu doar faimos, dar și un performance artist, difuzând live o serie de operații estetice. Autoproclamat artist, cu un cult al personalității foarte dezvoltat, doctorul Han consideră ca în mâinile lui corpul uman devine un obiect artistic. În timp ce pe masa de operație atingerea perfecțiunii este posibilă, aceeași perfecțiune este greu de atins în relațiile sale interumane, în special cu familia. O relație dificilă cu o mamă autoritară se transpune într-o relație la fel de dificilă și cu fiica lui de 17 ani care nu se încadrează în standardul său de frumusețe.

Un semnal de alarmă și o radiografie a efectelor pe care operațiile plastice le au nu doar asupra corpului, dar și asupra psihicului uman.

Trailer >>>> https://bit.ly/2SZuXtt

3.06 Second Hand/La mâna a doua

Arturas Jevdokimovas • Lithuania • 2019 • 76’

Mafia hainelor second hand așa cum nu v-ați imaginat că există.

Sinopsis

V-ați întrebat de unde provin hainele pe care le cumpărați de la magazinele second hand?

Promovat ca un stil de viață responsabil, prietenos cu mediul, industria second-hand a luat amploare în ultimii ani. Dar cum arată această afacere din interior? Există mafia second-hand?

În Marea Britanie sistemul este bine pus la punct și este condus de lituanieni. Hainele sunt donate asociațiilor de caritate, dar de fapt acestea sunt colectate și vândute pentru a fi exportate în țări mai sărace, pentru un nou ciclu de viață.

Trailer >>>> https://bit.ly/3hyzvRH

10.06 Sunless Shadows/ De la abuz la crimă

Mehrdad Oskouei • Iran, Norvegia • 2019 • 74’

Care este prețul pe care ai fi dispus să-l plătești pentru a opri abuzul?

Sinopsis:

Filmat într-un centru de detenție juvenilă din Iran, filmul urmărește cinci tinere care și-au omorât tații sau cumnații abuzivi.

Ce anume poate determina un copil de 15 ani să își ucidă tatăl? Mărturiile tinerelor fete sunt cutremurătoare și ne arată o realitate prea puțin mediatizată: ele trăiesc într-o societate patriarhală despotică, lipsite drepturi sau de protecție din partea societății.

Paradoxal, devine evident că, în afară de a fi o închisoare, acest mediu închis, exclusiv feminin, este și un adăpost împotriva unei societăți agresive dominate de bărbați.

Trailer >>>> https://bit.ly/3ynpFbw

17.06 Monogamish / Monogamie

Tao Ruspoli • USA • 2017 • 73’

Care este prețul pe care l-ai plăti pentru a fi iubit?

În încercarea de a se vindeca după un divorț sfâșietor de actrița Olivia Wilde, regizorul independent și fiul unui prinț italian, Tao Ruspoli pornește într-o căutare care durează patru ani.

Este posibilă o relație monogamă sau poliamorul poate fi un substitut viabil?
Discutând cu rudele apropiate, antropologi, artiști, filozofi, istorici, ajunge să descopere realitățile familiei sale netradiționale, dar chiar să chestioneze posibilitatea existenței unei relații monogame în contextul societății actuale.

Trailer >>>> https://bit.ly/3orX6oo

24.06 The Antarctic Syndrome / Condiții extreme

Piotr Jaworski • Polonia • 2019 • 73’

Care este prețul pe care l-ai plăti pentru evoluție?

Sinopsis:

Poate izolarea pe termen lung să afecteze psihicul uman?

Un experiment realizat în urmă cu 40 de ani de un pionier al psihologiei poloneze, doctorul Terelak, care a studiat limitele psihicului uman în condițiile izolării antarctice.

Un experiment vital pentru viitoarele expediții în spațiu, realizat însă fără acordul subiecților, funcționarea unor grupuri mici de oameni în condiții extreme. Poate izolarea să conducă la violență extremă? Proiectul de acum patruzeci de ani a fost axat pe studierea stării mentale a exploratorilor polari la stația poloneză.

Trailer >>>> https://bit.ly/3v9wBGQ

Proiecțiile Cinematecii Astra Film vor avea loc la sediul Astra Film din Sibiu, Piața Mică, nr. 11, locul în care se pun în vânzare biletele, cu 30 de minute înaintea fiecărei proiecții. Prețul unui bilet este de 10 lei (adulți) și 5 lei (elevi / studenți / pensionari). Accesul se face doar pe bază de rezervare la 0751166516 sau completând Formularul online.

Desfășurarea evenimentului, în perioada 27 mai – 24 iunie, implică respectarea tuturor măsurilor de siguranță pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.