Ascultă acest articol

ESL Arena și Asociația Dezvoltatorilor de Jocuri Video din România (Romanian Game Developers Association – RGDA) anunță prezența la Comic Con 2016 a unora dintre cele mai importante studiouri de dezvoltare de jocuri românești. În perioada 27-29 mai, vizitatorii convenției Comic Con 2016 vor putea testa în cadrul standului RGDA, jocuri concepute și produse în România, de studiouri 100% românești.

Membrii RGDA prezenți la Comic Con 2016, Scorpius Games, Sand Sailor Studio, Amber Studio, AlienPixel Studio, Very Simple Idea Studios, Kappsule Studios și T-Me Games, vor veni cu jocurile lor cele mai importante.

Prin prezența acestor studiouri de dezvoltare la Comic Con 2016, RGDA și ESL Arena doresc să arate că românii nu doar joacă jocuri, ci și produc titluri foarte bune ce pot rivaliza cu acelea produse de companii mult mai cunoscute. RGDA și ESL Arena consideră convenția Comic Con 2016 o bună oportunitate de a populariza câteva dintre jocurile produse în România de studiouri românești.

„RGDA există ca un intermediar ce-și propune să înlesnească comunicarea între dezvoltatorii români de jocuri, dar și ca un catalizator al industriei de gaming din țara noastră. În acest sens, RGDA îşi doreşte să devină reprezentantul industriei locale de game development în faţa instituţiilor statului şi, bineînţeles să promoveze piaţa dezvoltatorilor de jocuri din România publicului larg, la nivel naţional şi internaţional. Comic Con 2016 ne oferă o ocazie excelentă de a promova industria locală publicului pasionat de gaming alături de o parte dintre membrii noştri,”

spune Cătălin Butnariu, președinte RGDA.

Cei ce vor vizita Comic Con 2016, vor avea ocazia să testeze jocuri pentru PC produse de dezvoltatorii români, ca First Person Shooter-ul Positron, puzzle-ul Black The Fall, un joc de strategie numit Idle Civilization, jocul de aventură Amber – A Quest in Torch Valley, precum și puzzle-ul No Point – disponibil și pe platforma Android.

Tot în cadrul convenției, Amber Studio pregătește un game-jam și va lansa și un nou joc pentru mobile. Studioul AlienPixel Studio va fi prezent la Comic Con 2016 cu titlul lor Polandball:Can Into Space!, iar Kappsule Studios își va prezenta jocurile Battle Golf și Wrassling, toate acestea fiind disponibile atât pe Android, cât și iOS.

RGDA și ESL Arena doresc să încurajeze și să promoveze jocurile concepute și produse în România de către studiouri de dezvoltare românești, iar prezența unora dintre acestea la Comic Con 2016 este o dovadă că țara noastră nu doar consumă gaming, ci și produce conținut de calitate pentru industria de gaming.

„Sportul electronic a devenit o componentă importantă în industria de gaming din foarte multe țări, iar România nu este o excepție în acest sens. Sperăm ca prin sprijinul ESL Arena, dar și a altor entități din industria de gaming locală, dezvoltatorii de jocuri din România să beneficieze de o expunere mai mare, dar și de suport din partea organizațiilor guvernamentale. Alături de RGDA, încercăm să promovăm și să arătăm că românii sunt producători foarte buni de jocuri,”

spune Martin Kadinov, manager regional ESL South East Europe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.