Seria documentarelor de artă revine la Happy Cinema din 25 martie. Salvador Dalí. Anii de început, Peggy Guggenheim: Dependentă de artă și Maverick Modigliani sunt titlurile care vor rula la Happy Cinema București și Bacău.

Salvador Dalí. Anii de început acoperă perioada de la nașterea lui Dalí până în 1929, acel an crucial în care s-a implicat în mișcarea suprarealistă. Figueres, Barcelona, Madrid și Paris sunt locurile frecventate de tânărul Dalí și reprezintă totodată decorurile care însoțesc nașterea unui geniu. Documentarul prezintă aspecte-cheie ale vieții timpurii a lui Dalí dintr-o nouă perspectivă. O copilărie marcată de moartea fratelui său, iniţierea lui în studiul artei, mai întâi la Figueres și apoi la Madrid, unde i-a cunoscut pe Federico García Lorca și Luis Buñuel și prima sa călătorie la Paris și mutarea ulterioară acolo, care l-au adus în contact cu artiști precum Miró și Picasso și membrii grupului suprarealist.

Vezi trailerul: https://bit.ly/3qaZEto

Un personaj plin de culoare, Peggy Guggenheim a fost o figură centrală în lumea artei moderne. Pe măsură ce a trăit răsturnările culturale din secolul al XX-lea, aceasta a colecționat nu numai artă, ci și artiști. Viaţa ei personală i-a inclus, între alţii, pe Samuel Beckett, Max Ernst, Jackson Pollock, Alexander Calder şi Marcel Duchamp. Peggy Guggenheim: Dependentă de artă ne spune povestea celei care a pus bazele uneia dintre cele mai importante colecții de artă modernă.

Vezi trailerul: https://bit.ly/3q6uUJN

Maverick Modigliani urmăreşte viata şi opera lui Amedeo Modigliani (1884-1920), unul dintre cei mai apreciaţi şi imitaţi pictori din întreaga lume. Născut în Livorno, Toscana, Dedo sau Modì, aşa cum era numit, a trăit o viaţă scurtă, zbuciumată, narată aici dintr-o perspectivă originală, cea a tinerei lui soţii, Jeanne Hébuterne, care s-a sinucis la doar două zile după mortea acestuia. Jeanne, Anna Achmatova, poet aspirant de origine rusă şi jurnalista britanică Beatrice Hastings au fost femeile pe care le-a pictat şi ale căror figuri au devenit reprezentative pentru arta sa.

Vezi trailerul: https://bit.ly/35VZvDj

Biletele sunt disponibile pe www.happycinema.ro și la casa de bilete a cinematografelor.

HAPPYCINEMA® este a doua rețea de cineplex-uri din România după numărul de locații, fiind prezent în 8 orașe (București, Buzău, Focșani, Alexandria, Bacău, Bistriția, Botoșani și Vaslui). De asemenea, Happy Cinema a dezvoltat în 2020 propria platformă de streaming online – www.play.happycinema.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.