“Capture the leader boards” cu AOC GM500 FPS Gaming Mouse – un mouse de gaming ambidextru pregătit să intre în luptele online în cele mai populare jocuri! Divizia de accesorii de gaming de la AOC a sosit și la noi în teste și pe lângă acest mouse, foarte prezentabil la prima vedere, am primit și o tastatură tot din această gamă, pe care am testat-o și pe ea și va urma și concluzia, dar până atunci vom vorbi despre GM500!

“Capture the leader boards”

Pachet

Culorile gamei de accesorii de gaming ale AOC sunt negru și roșu, iar GM500 vine într-un ambalaj de carton lucios, mic ca dimensiuni și deloc greu, pe care avem imprimată o imagine cu mouse-ul, logo și denumirea modelului, dar și imagini cu vedere din față, respectiv lateral.

Pe una din laturile cutiei avem o descriere informativă a produsului tradusă în mai multe limbi, iar pe altă latură avem specificațiile necesare, detalii despre conținutul pachetului și specificații tehnice. În partea de sus, cutia are o agățătoare specifică pentru etalat la raftul magazinelor retail, iar pe spatele cutiei sunt menționate 4 dintre atuurile acestui produs: iluminare RGB, Switch-uri Mecanice OMRON, Senzor PMW3325 și 8 butoane programabile.

În cutie avem un ghid de utilizare și mouse-ul într-un cofraj de plastic transparent pentru protecție. Mouse-ul fiind pe USB vine cu un fir înfășurat într-un material textil pentru o rezistență mai mare în timp.

Aspect

Fiind ambidextru AOC a mers pe o rețetă safe, curată, și un design minimalistic, axându-se pe funcționalitate. Negru la culoare, sigla AOC e vizibilă în zona unde vine palma, LED RGB fiind prezent în partea din spate, pe maftine și în rotița de scroll. Pe laturile stânga/dreapta avem două butoane subțire pentru Forward/Back, un buton subțire în partea de sus, pe centru, pentru DPI și butoanele de click Stânga/Dreapta. Pe talpă avem două piciorușe pentru alunecare și senzorul, iar firul pleacă din partea din față și are USB în capătul de conectare.

Butoanele nu sunt zgomotoase și rotița de scroll e plăcut de utilizat și are o bandă cauciucată pentru un grip mai bun.

Tehnic

GM500 are dimensiunile de 127 x 74 x 40mm și cântărește 145gr, cablul de 1.8m compatibil USB 2.0 fiind acoperit cu material textil (Braided).

Este de tip ambidextru, care poate fi ținut în palmă sau doar cu degetele (palm, claw) și dispune de 8 butoane programabile cu switch-uri mecanice Omron cu o durată de viață estimată de AOC de 50 de milioane de click-uri.

Senzorul Optic este Pixart PMW3325, cu un DPI maxim de 5000 și un polling rate de 1000Hz, 1ms.

Dispune de iluminare RGB cu Light FX Sync, iar controlul și administrarea se face prin aplicația dedicată G-Menu.

Testare

La prima vedere, scos din pachet, în mână, îți lasă o părere plăcută, fiind negru, cu un design simplu și realizat dintr-un plastic care nu scârție. Greutatea nu e nici mică, nici mare, și fiind ambidextru va fi probabil incomod după o utilizare îndelungată, mai ales că dimensiunile sunt destul de reduse.

Conectat la PC/laptop cu Windows 11, via USB, intri direct în pâine nefiind nevoie de driveri sau alte chestii, fiind necesar însă o aplicație dedicată dacă vrei să extinzi posibilitățile sale de utilizare.

GM500 funcționează perfect pe orice tip de suprafață, cel puțin direct pe birou, respectiv pe mouse pad-uri atât din materiale textile, maleabile, cât și pe cele de plastic tare, nu a pus nicio problemă fiind însă nevoie de a umbla la DPI și de a găsi formula corectă în fiecare dintre cazuri.

Cumva standard, dar plăcut ca aspect, RGB-ul este cel care-i dă puțină culoare și o face oarecum bine LED-urile multicolore fiind plasate atât în partea din spate a mouse-ului, care nu prea se vede când ai palma pe el, dar și în rotița de scroll – care chiar arată bine. Sincronizarea nu e grea de făcut, cea a culorilor și avem disponibile chiar și câteva jocuri de lumini (Breathing, Static, Blink, Wave și DPI). Drăguțe și ușor de sincronizat manual cu alte periferice, lumini de pe RIG sau accesorii.

Aplicația G-Menu, ajunsă la versiunea 3.7.00 sub noua denumire AGON by AOC, se descarcă gratuit de pe pagina produsului și-și face singur update la cea mai nouă versiune. În aplicație apar toate perifericele și accesoriile compatibile AOC și se pot controla individual fiecare. În cazul lui GM500 avem posibilitatea de Macro și configurare la alegere pentru cele 8 butoane, manipularea RGB-ului în jocurile de lumini menționate plus alte setări, și se poate, de asemenea opta pentru mai multe trepte ale DPI-ului prin care poți comuta rapid direct de pe butonul dedicat de pe mouse. Tot din aplicație poți alege trepte ale polling rate-ului, viteza de scroll și de click – totul putând fi salvat ca profil. Ca deobicei, poți face profiluri separate pentru orice activitate și joc dorești. Spre exemplu eu mi-am făcut unul pentru utilizarea pe desktop, unul pentru jocurile RPG și strategie și unul pentru jocurile FPS sau de aventură la persoana a 3-a. Comutarea o poți face rapid, atunci când e nevoie.

Cablul pare destul de rezistent și cei 1.8m sunt deajunși la birou, iar sesiunile îndelungi de utilizare mi-a adus discomfort la palmă și mână, după cum era de așteptat, datorită mărimii mouse-ului și a formei dedicată utilizării cu oricare dintre mâini.

GM500, odată configurat prin G-Menu, răspunde ireproșabil jocurilor, iar pentru testare am dat drumul la Diablo III, Diablo Immortal, Warcraft III Reforged, Grim Dawn și Command and Conquer Red Alert Remastered – pe profilul de strategie/RPG unde DPI-ul e ceva mai mare și pus în funcție și de rezoluția în care joci fiecare joc, în cazul unei 4K fiind nevoie de un DPI mai mare. La cele de aventură/FPS am băgat un pic de Doom Eternal, Control, God of War, Outriders și Death Stranding și mouse-ul nostru și-a făcut datoria, iar pentru că tot aveam GeForce NOW RTX 3080 instalat, am testat și pe acolo o parte din jocurile enumerate, rezultatul fiind, de asemenea, foarte bun în ceea ce privește controlul prin mouse.

Utilizarea lui GM500 în Windows 11 este, de asemenea, plăcută, fie că browsezi, te dai pe social media sau lucrezi în regim Office și te obișnuiești foarte repede cu el.

De la GM500 nu aveam așteptări prea mari d.p.d.v. al performanțelor și complexității știind că este un produs dedicat gaming-ului pentru oricine, fie e el amator, începător sau pur și simplu gamer care să nu aibă pretenții prea mari.

Concluzie

GM500 este responsive, standard deși plăcut ca design, funcționabil și te poți baza pe el în orice tip de jocuri dorești, dar și în utilizarea de zi cu zi non-gaming. Are RGB, switch-uri mecanice bune, nu e zgomotos și aplicația G-Menu este binevenită, funcționabilă și extinde posibilitățile de configurare.

AOC GM500 FPS Gaming Mouse se comercializează la un preț de aproximativ 100 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.