Ascultă acest articol

Un analist CIA ce lucra numai la birou se oferă voluntar pentru a se infiltra sub acoperire în lumea unui traficant de arme periculos şi pentru a împiedica o catastrofă globală diabolică.

Regizor :  Paul Feig

Scenariu :  Paul Feig

Gen: Acţiune, Comedie

Lansare : 5 iunie 2015

Durata : 120 min

Studio :  Feigco EntertainmentChernin Entertainment

Distribuitor :  Odeon Cineplex

Clasificare :  –

Actori :

Rose Byrne   …    Ryana Boyanov
Melissa McCarthy   …     Susan Cooper
Jude Law    …    Bradley Fine
Miranda Hart     …     Dancy
Jason Statham     …     Rick Ford

RECENZIE:

După ce a fost nominalizată la Premiile Oscar pentru cea mai bună actriţă într-un rol secundar pentru „Bridesmaids”, Melissa McCarthy începe să-şi consolideze cariera. Aceasta a fost distribuită în mult aşteptatul reboot, „Ghostbusters” – versiunea feminină. Paul Feig, cel care a regizat „Bridesmaids” şi „The Heat”, în care joacă Melissa, se află în spatele proiectului „SPY / Spioana” şi face din nou echipă cu aceasta. El însuşi a scris scenariul care nu este nicidecum unul complex, ci unul nostim, tipic pentru o comedie marca Feig.

Ultimul film în care a putut fi văzută Melissa McCarthy pe marile ecrane din ţară a fost „St. Vincent”, în care a jucat cot la cot cu veteranul cinematografiei, Bill Murray. Precedentul a fost comedia „Tammy”, unde a reintrat în postura de femeie rebelă şi pusă pe şotii. După trei colaborări cu Feig, devine tot mai clar că parteneriatul dintre el şi McCarthy, este unul de succes, dacă judecăm în baza încasărilor.

Melissa McCarthy o interpretează pe Susan Cooper, o agentă CIA care coordonează partea operativă din spatele unui calculator. Are o relaţie strânsă de prietenie cu arătosul Bradley Fine (Jude Law), pe care-l fereşte de pericolele de pe teren. Dar într-o zi primeşte o misiune „nucleară”… trebuie să găsească o bomba care ar putea pune lumea în pericol. Se oferă să se ducă pe teren, chiar dacă nu are nici măcar 5 minute de experienţă. Traficanta de arme periculoase, Rayna Boyanov (Rose Byrne), cunoaşte agenţii CIA aflaţi sub acoperire şi de aceea Susan va trebui să facă tot ce îi stă în putere să afle de la ea unde este bomba.

spy 2

McCarthy nu are un rol simplu, aşa cum ne-am obişnuit în comediile precedente. Trebuie să treacă de la munca de birou la cea de teren. Se descurcă de minune în postura unui agent CIA şi oferă momente caraghioase în anumite faze care sunt seriose şi care pun misiunea în pericol. Alături de ea joacă şi Jason Statham, un super-spion care-şi duce misiunile la bun sfârşit. La început Statham este prezentat ca un bad-ass musculos, dar pe parcurs ne vom da seama că aparenţele înseală. Acesta are alături de McCarthy câteva momente care-ţi stârnesc râsul şi-ţi va face plăcere să-i urmăreşti, făcând haz de necaz.

Rose Byrne ar putea să deranjeze uneori cu accentul pompos, dar treci repede cu vederea deoarece rolul de antagonist i se potriveşte. Jude Law este ca un fel de James Bond în „SPY”, oferind o interpretare echilibrată fără reproşuri. Miranda Hart care o joacă pe Nancy, este colega Melissei la CIA, o neîndemânatică care destinde atmosfera.

Avem parte şi de un cameo. Prezenţa cântăreţului Curtis James a.k.a „50 Cent” este una scurtă, dar comică. Pe genericul filmului se va auzi celebra cântăreaţă de origine română, Inna, cu melodia „Cola Song” – care se potriveşte de minune ambianţei.

SPY” are un scenariu simplu, din care Paul Feig a făcut o comedie reuşită,  plină de gag-uri amuzante. Şi spy 1dacă parteneriatul dintre ei devine tot mai bun, este clar că nu se vor opri doar la trei proiecte. Fără detalii elaborate şi fără personaje complexe, „SPY” te câştigă pentru banalul situaţiilor şi pentru simplitatea cu care îţi stârneşte râsul, atunci când îţi este cel mai la îndemână să râzi de stângăcia protagoniştilor.

 

Vă invităm să daţi un LIKE paginii Spioana, pentru a fi la curent cu toate ştirile legate de acest film. 

Postere:

spy_ver3Trailer:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.