Rețeaua, documentarul regizat de Claudiu Mitcu și produs de Parada Film, în coproducție cu HBO Europe și Wearebasca, va fi difuzat în premieră pe 24 septembrie, de la ora 20:00, la HBO.

Documentarul urmărește o rețea de oameni binefăcători care cumpără din străinătate medicamente citostatice și le aduc pacienților din România de vreme ce aici aceste medicamente nu există.

În România, medicamentele citostatice nu se obțin nici gratuit, așa cum prevede legea, nici contra cost din farmacii. Ca să rezolve problema, cei care au bani sunt obligați să apeleze la farmaciile din afara țării. Alții, mai puțin norocoși, nu încep un tratament sau urmează unul incomplet. Mulți dintre bolnavii care încearcă să facă rost de medicamente sunt ajutați de o adevărată rețea de oameni care cumpără medicamente din străinătate și le trimit în România cu ajutorul prietenilor, cunoștințelor și turiștilor. Membrii ei nu obțin niciun fel de beneficiu material din participarea la acest “trafic”. Documentarul reconstituie traseul medicamentelor de la una dintre cele mai vechi farmacii din Viena până la pacientul din România.

Filmul va putea fi urmărit și pe HBO GO (www.hbogo.ro) începând de mâine, 24 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.