Din momentul în care a ajuns pe ecrane, Războiul stelelor a distrat, a inspirat şi a rămas că parte integrantă din peisajul nostru cultural. Pe 1 noiembrie, de dimineață până la mijlocul nopții, AXN difuzează un maraton de o zi, iar pe 28, 29, 30 noiembrie, câte două filme pe zi, pentru a celebra weekend-ul prelungit dinaintea Zilei Naționale a României.

Program difuzare Războiul stelelor, 1 noiembrie

 • 08:05  Războiul stelelor – Amenințarea fantomei
 • 10:50  Războiul stelelor – Atacul clonelor
 • 13:35  Războiul stelelor – Răzbunarea Sith
 • 16:15  Războiul stelelor – O nouă speranță
 • 18:40  Războiul stelelor – Imperiul contraatacă
 • 21:00  Războiul stelelor – Întoarcerea lui Jedi

Program difuzare Războiul stelelor, 28-30 noiembrie

28 noiembrie

 • 15:35 Războiul stelelor – Amenințarea fantomei
 • 18:10 Războiul stelelor – Atacul clonelor

29 noiembrie

 • 15:50 Războiul stelelor – Răzbunarea Sith
 • 18:30 Războiul stelelor – O nouă speranță

30 noiembrie

 • 16:05 Războiul stelelor – Imperiul contraatacă
 • 18:35 Războiul stelelor – Întoarcerea lui Jedi

Synopsis filme Războiul stelelor

Războiul stelelor: Amenințarea fantomei

Eșuați pe planeta deșertică Tatooine după salvarea tinerei Regina Amidala de invazia iminentă a Naboo, ucenicul Jedi Obi-Wan Kenobi și Maestrul lui Jedi Jinn Qui-Gon descoperă un tânăr sclav neobișnuit de puternic, în vârstă de nouă ani, numit Anakin Skywalker. Anakin câștigă o cursă palpitantă de Podrace și, odată cu ea, libertatea de a pleca de acasă pentru a fi antrenat ca un Jedi. Eroii se întorc la Naboo, unde Anakin și Regina se confruntă cu forțele de invazie masivă, în timp ce doi cavaleri Jedi se luptă cu un dușman de moarte pe nume Darth Maul. Numai atunci își dau seama că invazia reprezintă doar primul pas într-o schemă sinistră a forțelor re-emergente ale întunericului, cunoscut sub numele de Sith.

Cu: Ewan McGregor , Liam Neeson, Natalie Portman

Războiul stelelor: Atacul clonelor

La zece ani după invazia Naboo, galaxia este în pragul unui război civil. Sub conducerea unui renegat Jedi pe nume Contele Dooku, mii de sisteme solare amenință să se rupă de Republica Galactic. Când o tentativă de asasinare atârnă asupra senatorului Padmé Amidala, fosta regina a Naboo, ucenicul Jedi Anakin Skywalker în vârstă de douăzeci de ani, este trimis să o protejeze. În cursul misiunii sale, Anakin descoperă dragostea pentru Padmé, precum și propria sa parte întunecată. Curând, Anakin, Padmé și Obi-Wan Kenobi sunt trași în mișcarea separatistă și în Războiul Clonelor.

Cu: Ewan McGregor , Natalie Portman, Hayden Christensen

Războiul stelelor: Răzbunarea Sith

La ani distanță de întâmplările din Războiul Clonelor, nobilii cavaleri Jedi conduc o armată masivă de clone într-o bătălie împotriva Separatiștilor. Când Sith dezvăluie o intrigă veche de o mie de ani pentru a conduce galaxia, Republica se clatină și din cenușa ei se naște Imperiul galactic. Eroul Jedi Anakin Skywalker este sedus de partea întunecată a forței pentru a deveni noul învățăcel al Împăratului – Darth Vader. Cavalerii Jedi sunt decimați, iar Obi-Wan Kenobi și maestrul Jedi Yoda sunt forțați să se ascundă. Singura speranță pentru galaxie sunt copiii lui Anakin – gemenii născuți în secret, ce vor ajunge eroi.

Cu: Ewan McGregor , Natalie Portman, Hayden Christensen

Războiul stelelor: O nouă speranță

La 30 de ani după Războiul stelelor: Amenințarea fantomei, cel de-al patrulea episod al saga se întoarce pe planeta deșertică Tatooine. Tânărul Luke Skywalker începe să își descopere destinul atunci când, în căutarea unui droid pierdut, el este salvat de cavalerul Jedi retras, Obi-Wan Kenobi. Un război civil se întinde prin galaxie și forțele rebele luptă împotriva Imperiului Galactic, iar Luke și Obi-Wan se înrolează în ajutorarea pilotului Han Solo. Alături de cei doi droizi ciudate R2-D2 și C-3PO, echipa neobișnuită pleacă în misiunea de salvare a liderului rebel, prințesa Leia și utilizează planurile furate pentru a distruge arma supremă a Imperiului.

Cu: Mark Hamill, Harrison Ford, Carrie Fisher

Războiul stelelor: Imperiul contraatacă

După distrugerea Stelei Morții, forțele imperiale continuă să urmărească rebelii. După înfrângerea rebelilor pe planeta Hoth, Luke călătorește către planeta Dagobah pentru a se antrena cu maestrul Jedi Yoda, care a trait ascuns de la căderea Republicii. În încercarea de a-l converti pe Luke care partea întunecată, Darth Vader îl păcălește pe tânărul Skywalker să meargă în Bespin. În mijlocul unui duel încrâncenat cu Vader, Luke are o revelație cutremurătoare despre Lordul Sith.

Cu: Mark Hamill, Harrison Ford, Carrie Fisher

Războiul stelelor: Întoarcerea lui Jedi

La un an după acțiunea din Imperiul contraatacă, imperiul se pregătește să strivească Rebeliunea cu o Stea a morții mai puternică, în timp ce flota rebelă pregătește un atac masiv asupra stației spațiale. Luke Skywalker îl confruntă pe Darth Vader într-un duel final culminant în fața Imperiului răului.

Cu: Mark Hamill, Harrison Ford, Carrie Fisher

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.