Spectacolul În viitorul apropiat vorbește despre frica de viitor, punând accentul pe imprevizibilul situațiilor scenice. Abordarea acestei teme blochează spectatorul într-un spațiu care sfidează trecerea firească a timpului și aduce în prim plan joaca și absurdul.

Spectacolul impune o altfel de receptare, în principal datorită dispunerii actorilor în spațiul de joc, și invită spectatorii la un dialog reflexiv. „Cum vezi viitorul apropiat?”, „Ce vrei să ți se întâmple în viitor?” sunt unele din întrebările la care spectacolul încearcă să răspundă, fără să găsească însă soluții reale. Imposibilitatea de a arăta ceea ce va urma se traduce printr-o joacă absurdă, de preferat confruntării serioase cu tematica.

În viitorul apropiat a fost realizat folosind metodele teatrului devised – întreaga echipă a contribuit la scrierea scenariului, prin improvizații și în urma unei perioade de documentare în care membrii echipei artistice s-au întâlnit cu peste 30 de tineri din diferite licee din Cluj pentru a afla mai multe despre felul în care se raportează ei la viața lor viitoare.

Spectacolul este a treia producție Teen Spirit – platforma Reactor dedicată adolescenților – și este realizat în parteneriat cu Váróterem Projekt, printr-o finanțare AFCN – Administrația Fondului Cultural Național.

Primele două reprezentații sunt destinate elevilor de liceu și vor avea intrarea liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.