Interviu cu Clare Bowen din Nashville – Orașul muzicii

0
1548
Ascultă acest articol


Interviu cu actrița Clare Bowen – interpreta lui Scarlett O’Connor din serialul Nashville: Orașul muzicii, difuzat de DIVA lunea, la 21:00, câte două episoade

Actrița de origine australiană Clare Bowen joacă rolul lui Scarlett O’Connor din serialul Nashville: Orașul muzicii, despre artiștii – soliști vocali, compozitori sau instrumentiști de succes  – care își caută locul pe scena muzicală din Nashville – capitala mondială a muzicii country.

Scarlett O’Connor (Clare Bowen) este o compozitoare frumoasă, al cărei talent nu a fost încă descoperit; extrem de talentată și modestă, este nepoata lui Deacon Claybourne, un cântăreț deja celebru. Scarlett lucrează la Bluebird Cafe și seara cântă alături de Gunnar Scott, de care o leagă mai mult decât sentimente de prietenie.

Actrița Clare Bowen are o carieră înfloritoare în film, teatru şi televiziune. Australiană la origini, Clare a jucat în câteva dintre cele mai celebre seriale din ţara ei natală („Home and Away”, „All Saints”, „The Cut”) şi în comedia aplaudată de critici „Chandon”. Bowen a debutat în SUA în rolul principal feminin din westernul „Dead Man’s Burden”, care a avut premiera la Festivalul de Film din Los Angeles, în iunie 2012. LA scurt timp după ce a terminat Universitatea din Wollongong, în 2009, Clare a primit rolul principal în controversatul film „The Combination”, al regizorului David Field. După aceea, a jucat în thriller-ul „The Clinic”, difuzat la diverse festivaluri de film, şi în pelicula independentă „Not Suitable for Children” (în care a fost colegă cu Ryan Kwanten). Bowen e originară de pe coasta de sud a Australiei.

 Ce ne poţi spune despre Scarlett?

Clare Bowen: Scarlett e poetă. Iubeşte cuvintele, trăieşte în lumea lui T.S. Elliott, Mark Twain, Rainer Maria Rilke. Cuvintele sunt dragostea ei cea mare, apreciază foarte mult munca altor oameni şi nu a crezut niciodată că ar putea scrie cântece, pentru că ăsta a fost mereu apanajul iubitului ei, Avery. Deci, pentru ea, momentul în care descoperă asta e începutul unei călătorii importante. Studia literatura comparativă la Ole Miss (Universitatea din Mississippi  – n.r.) şi vine dintr-un orăşel de lângă Nashua (Mississippi), a crescut la o fermă şi s-a mutat în Nashville cu prietenul ei, Avery, care visează să devină cântăreţ/compozitor şi să pătrundă în industria muzicală. Ea a venit aici pentru a-l sprijini pe el şi cred că e genul de om care îi pune pe cei din jur pe primul loc, deci încă nu şi-a descoperit propriul potenţial. Şi când îl cunoaşte pe Gunnar şi devin prieteni foarte buni, iar el îi pune cuvintele pe note, Scarlett ajunge fără să vrea să-şi descopere potenţialul.

Care e relaţia dintre Scarlett şi Gunnar?

Scarlett descoperă că are multe în comun cu Gunnar, devin prieteni, au interese comune, provin amândoi din zone rurale şi sunt cumva de modă veche. Relaţia lor are ceva magic, cumva el eliberează ceva din ea când îi pune cuvintele pe muzică şi le transformă în cântece.

Ce-ţi place cel mai mult la acest rol?

Scarlett e încântătoare, e stângace, neobişnuită, e o creatură pe care îmi place să o joc şi care nu ştie că e puternică şi în acelaşi timp fragilă – eu o văd aşa, din exterior. Callie Khouri nu scrie personaje în tonuri de alb sau negru şi nimeni nu va rămâne în acelaşi punct din care a pornit povestea, deci abia aştept să vadă toată lumea unde va ajunge Scarlett.

Ce provocări a atras după el rolul din „Nashville”?

Provocarea a fost faptul că nu mai cântasem niciodată muzică country. Cântasem

Mult folk australian şi am făcut teatru muzical, dar asta e o lume complet diferită. Mă obişnuiesc cu asta şi am cei mai buni mentori din lume, sunt foarte norocoasă. Este o plăcere să o joc pe Scarlett, deci şi în privinţa asta am noroc. Cred că e o provocare faptul că sunt foarte departe de casă, dar este o aventură interesantă şi mă bucur de ea.

Urmăriți sezonul 1 al serialului Nashville: Orașul muzicii, în premieră exclusiv la DIVA, lunea, de la ora 21:00. În fiecare luni sunt difuzate câte două episoade.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.