“Comoara de pe RMS Republic” explorează misterele faimoasei nave, exclusiv pe HISTORY

0
1253
BILLION DOLLAR WRECK - Capt. Martin Bayerle with his hand on yellow bollard with Warren Jr in the background
Ascultă acest articol


HISTORY prezintă o serie exclusivă ce explorează misterele din jurul navei RMS Republic, într-o încercare a vânătorului de comori Martin Bayerle de a găsi presupusa comoară de la bordul acesteia. După 35 de ani de cercetare, Martin pornește într-o nouă aventură pentru a găsi prețioasa încărcătură alcătuită din monede de aur American Eagle, care valorează un miliard de dolari în economia de astăzi, în noul serial “Comoara de pe RMS Republic”.

La 80 km de coasta din Nantucket zace scufundată epava RMS Republic, cu comoara ei secretă. Republic, un faimos vas de linie al companiei White Star, a traversat oceanul cu trei ani înaintea Titanicului şi a avut o soartă asemănătoare. Imediat după ce s-a scufundat, au început să circule zvonuri despre comoara de la bord, dar Republic şi-a păstrat secretul timp de mai bine de un secol, până acum. Vânătorul de comori Martin Bayerle şi-a petrecut 35 de ani din viaţă investigând RMS Republic şi dovedind existenţa preţioasei sale încărcături, de 150.000 de monede de aur American Eagle. Aceasta nu este prima dată când Martin răspunde chemării aurului. În 1987, a strâns milioane de dolari pentru o expediţie de recuperare a comorii, dar a căutat în partea greşită a uriaşului vapor şi s-a întors acasă cu mâna goală. Eşecul l-a lăsat falit, a fost dat în judecată, soţia l-a părăsit şi, în cele din urmă, a ajuns la închisoare. Dar obsesia lui faţă de Republic nu s-a diminuat. Acum, cu ajutorul fiului său Grant, Martin se întoarce pe epavă pentru a mai căuta încă o dată comoara.

În episodul pilot al serialului, vânătorul de comori Martin Bayerle şi fiul acestuia se întorc pe epava care aproape le-a destrămat familia, într-o nouă expediţie pentru a rezolva misterul de pe vas şi a recupera comoara în valoare de un milliard de dolari.

Seria “Comoara de pe RMS Republic” are premiera exclusiv pe History duminică, 30 octombrie, ora 21:00, şi conţine 8 episoade.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.