8 lucruri pe care trebuie să le știți despre Rogue One – O poveste Star Wars

0
1235
Ascultă acest articol


  1. „Rogue One: O poveste Star Wars” e primul dintr-o serie de filme de sine stătătoare care sunt dezvoltate pentru a complementa noile producţii din celebra saga creată de George Lucas, permiţându-le, de asemenea, producătorilor să exploreze acest univers şi să experimenteze diferite stiluri şi moduri de a spune poveşti.
  1. În „Rogue One” reapar câteva personaje familiare fanilor, inclusiv conducătoarea senatului rebelilor, Mon Mothma, jucată din nou de Genevieve O’Reilly.
  1. Pentru a crea ambianţa dorită pentru „Rogue One”, regizorul Gareth Edwards şi directorul de imagine Grieg Fraser s-au reîntors la lentilele camerelor din anii ’70, pe care le-au combinat cu tehnologia digitală modernă.
  1. Crearea noului droid K-2SO, jucat în performance capture şi având vocea lui Alan Tudyk, a necesitat abilităţile combinate ale ILM (Industrial Light & Magic – studioul de efecte vizuale şi animaţie al Lucasfilm) şi ale lui Neal Scanlan şi echipa sa de experţi în creaturi şi droizi. K-2SO a fost mai întâi creat drept o machetă la scară reală de către echipa lui Scanlan, fiind apoi realizat cu ajutorul efectelor vizuale.
  1. Recrearea înfăţişării lui Darth Vader a reprezentat o provocare pentru designerii de costume Glyn Dillion şi David Crossman, întrucât – ca în fiecare film „Star Wars” – au existat schimbări subtile ale ţinutei personajului negativ. Spre exemplu, casca purtată de Vader în „Imperiul Contraatacă” este mai strălucitoare decât cea dinainte, dar după multe discuţii, regizorul a decis că preferă varianta mată, cum a apărut în „O nouă speranţă”. Rezultatul final este o reproducere fidelă a look-ului lui Vader, cutiile de pe cureaua lui Vader fiind exact asemeni celor din „O nouă speranţă”, inclusiv cele mai mici zgârieturi. Iar cutia de la piept este din nou pictată şi are butoanele lipite deasupra.
  1. Pe lângă emblematicii Stormtrooperi, regizorul Gareth Edwards a vrut să le ofere fanilor ceva nou şi intimidant. Astfel, s-au născut Death Trooperii – cu un design complet nou, creat special pentru „Rogue One”. Aceştia reprezintă un grup de luptători de elită, costumaţi în negru.
  1. Inspiraţia pentru crearea oraşului sfânt Jedha, designerii de producţie s-au uitat la oraşul antic al Ierusalimului şi la fortăreaţa Masada din deşert din Israel. O altă influenţă importantă a fost şi oraşul Paris în perioada celui de-al Doilea Război Mondial.
  1. Cu orizonturile sale clare şi fiind foarte accesibil, Aerodromul Bovingdon – o veche bază RAF (Royal Air Force), nefolosită timp de aproape jumătate de secol – a fost locul ideal pentru a recrea Maldivele. Nu au mai trebuit decât nisipul şi palmierii. Astfel, realizatorii filmului au adus 2,000 de tone de nisip şi au importat pentru 60 de palmieri din Spania, precum şi din diferite sere din Regatul Unit. Au construit, de asemenea, o plajă, cu apă reciclată din rezervorul de apă de la Pinewood, ca să nu se piardă. Departamentul de creaţie a reciclat peste 211,000 de galoane de apă într-un rezervor uriaş măsurând 61 cu 30.5 metri.

Filmul „Rogue One: O poveste Star Wars” este distribuit de Forum Film România şi a avut premiera oficială pe 16 decembrie 2016, fiind disponibil în format 3D (subtitrat şi dublat), IMAX 3D şi 4DX 3DForum Film Româniang>Dolby Atmos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.