Despre trup și suflet” / „Teströl és lélekröl”, marele câștigător al Festivalului Internațional de Film de la Berlin din acest an va fi distribuit în cinematografele din România începând cu data de 30 iunie. România este prima țară, după Ungaria, unde filmul va fi lansat în cinematografe.

După 3 proiecții sold-out la TIFF Cluj și Sibiu, 34 de cinematografe din 25 de orașe vor difuza filmul în săptămâna 30 iunie – 6 iulie, astfel:

În București: Cinema City AFI Palace Cotroceni, Hollywood Multiplex (Mall Vitan), Cinema Elvira Popescu, Cinemateca Union, Grand Entertainment (Băneasa), Happy Cinema (Rahova), Cinema Muzeul Țăranului.

În țară: Cluj Napoca (Cinema Florin Piersic, Cinema Victoria), Brașov – Cinema One; Timișoara – Cinema City (Timișoara Shopping City), Târgu Mureș (Cinema Arta 3D, Cinema City), Oradea (Universitatea Partium, Cinema Palace), Constanța (Cinema Cityplex, Tomis Mall), Sfântu Gheorghe (Cinema Arta by Cityplex), Iași (Cinema Victoria), Brăila (Cinema Central), Craiova (Cinema Patria), Pitești (Cinema Sebastian Papaiani), Târgu Jiu (Cinema Sergiu Nicolaescu), Focșani (Happy Cinema), Buzău (Happy Cinema), Lugoj (Cinema Bela Lugosi), Vaslui (Cinema Cityplex), Bârlad (Cinema Cityplex), Baia Mare (Cinema Dacia), Deva (Cinema Patria), Gura Humorului (Casa de Cultură), Odorheiul Secuiesc (Casa de Cultură), Covasna (Casa de Cultură), Satu Mare (Cinema Ankora), Piatra Neamț (Cinema Dacia).

“Despre trup și suflet” este o poveste de dragoste atipică, între doi introvertiți care descoperă, printr-o întâmplare, că au același vis în fiecare noapte. Endre este directorul financiar al unui abator unde Maria este transferată pentru a se ocupa de controlul calității. Un incident intern îl determină pe Endre să aducă un psiholog care să intervieveze angajații. Află astfel că, în fiecare noapte, ei doi visează același vis. Ceea ce la început părea să fie o întâmplare se transformă într-o frumoasă poveste despre emoție și iubire dar, mai ales, despre doi oameni care învață să-și exprime adevăratele sentimente, în ciuda barierelor pe care și le-au impus ei înșiși.

Chiar înainte de a anunța marele căștigător al Ursului de Aur la Berlinale 2017, președintele juriului din acest an, Paul Verhoeven, a declarat publicului că „On Body and Soul” este un film despre “doi oameni conectați într-un mod uimitor. Juriul s-a îndrăgostit de acest film nu doar pentru măiestria cu care este făcut, ci, mai ales, pentru că ne amintește de un cuvânt pe care îl folosim cu prea mare ușurință în ziua de azi: compasiunea”. “ Teströl és lélekröl” (r: Ildikó Enyedi) a fost declarat marele câștigător al celei de-a 10-a ediții Sydney Film Festival, cel mai important festival de film din Australia. Trofeul Sydney Film Prize și premiul în valoare de 60.000 de euro se oferă anual celui mai “îndrăzneț și curajos film de actualitate”.

În România, filmul a rulat în avanpremieră la Cluj la TIFF și Sibiu 2017, toate cele trei proiecții fiind sold out.

“Despre trup și suflet” (titlu original: „Teströl és lélekröl”) reprezintă revenirea regizoarei Ildikó Enyedi pe scena internațională a cinema-ului european, după 18 ani de absență. Precedentul ei film, “Simon Mágus”, lansat în 1999, a câștigat Premiul Special al Juriului la Locarno iar filmul ei de debut, “My Twentieth Century”, a câștigat Camera d’Or la Cannes și a fost desemnat unul dintre cele mai bune 12 filme ungurești din toate timpurile. Revista New York Times a inclus filmul “My Twentieth Century” în Top 10 cele mai importante filme ale anului. Ildikó Enyedi a fost unul dintre membrii Studioului Balázs Béla, singurul studio de film independent din Estul Europei înainte de 1989. A regizat documentare și seriale tv, printre care versiunea ungurească a serialului HBO Europe, “In Treatment”.

La Berlinale, acolo unde “Despre trup și suflet” a fost primit cu entuziasm atât de către presă și juriu, cât și de către public, filmul a fost premiat cu 4 trofee: Ursul de Aur pentru cel mai bun film, Mențiunea specială a juriului ecumenic pentru un film din competiție, Premiul FIPRESCI (Federația Internațională a Criticilor de Film) pentru cel mai bun film din competiție și Premiul cititorilor cinefili ai Berliner Morgenpost.

 “Despre trup și suflet” va fi distribuit în cinematografele din România începând cu data de 30 iunie, de Bad Unicorn. Înființată în urmă cu un an, Bad Unicron oferă servicii de distribuție, marketing și PR în domeniul cinematografiei, consultanță și management în organizarea de evenimente culturale. “Despre trup și suflet” este primul film distribuit de Bad Unicorn în România, dintr-o serie mai lungă ce urmează a fi anunțată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.