Ascultă acest articol


Următorul film lansat în România de Bad Unicorn este producția norvegiana, U – July 22 / “Utoya: 22 iulie”, care va avea premiera în cinematografe pe 17 august 2018.

22 iulie 2011. O explozie într-o clădire guvernamentală din Oslo. Iniţial luați prin surprindere de veste, Kaja (18) și prietenii ei își reasigură apropiații că sunt în afara pericolului, fiind la distanță de incident, pe insula Utoya. Deodată, atmosfera liniștită este
tulburată de primele focuri de armă. Minut după minut, fără oprire, o urmărim pe Kaja în lupta ei pentru supravieţuire.

La 7 ani de la atacul care a şocat Norvegia și întreaga lume, regizorul Erik Poppe aduce pe ecrane povestea tinerilor care au înfruntat teroarea, confuzia și durerea zilei de 22 iulie 2011. Scris din mărturii și fapte cunoscute, creat în urma unui dialog cu mare parte din supraviețuitori și filmat într-o singură plan-secvență, filmul reface în timp real atmosfera aproape sufocantă a masacrului produs de un extremist de dreapta.

Arătat în premieră mondială la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin 2018, în cadrul competiției internaționale, filmul a avut un puternic impact atât în rândul spectatorilor, cât şi al presei internaţionale. Utoya: 22 iulie va intra în cinematografele din România pe 17 august 2018, cu organizarea unei avanpremiere printr-o proiecție caritabilă pe 22 iulie 2018.

https://www.facebook.com/utoya22iulie/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.