Programul evenimentelor conexe (4-7 decembrie) celei de a doua ediții a Bucharest Gaming Week aduce pasionaților de jocuri și profesioniștilor din industria dezvoltatore de jocuri 4 zile de activități dedicate fenomenului în întreg Bucureștiul.
Dintre cele mai importante evenimente conexe ale săptămânii se numără Expoziția Arta în Jocurile Video Made in RO și Săptămâna Filmelor pentru Gameri.

Vernisajul expoziției Arta în Jocurile Video Made in RO va avea loc marți, 4 decembrie, ora 19:00 la Goethe-Institut, Pavilionul 32 (Calea Dorobanți 32). Expoziția, care va fi deschisă până sâmbătă, 8 decembrie, are scopul de a scoate în evidență talentul artiștilor români care creează în studiourile de gaming din România, accentuând încă o dată că jocurile video sunt produse culturale așa cum industria jocurilor video este parte a industriilor creative. Publicul va putea admira peste 25 de lucrări realizate pentru jocuri românești precum Door Kickers Action Squad și Door Kickers 2, Gibbous: A Cthulhu Adventure, Unbound, Yaga, Second Hand: Frankie’s Revenge sau Outcast Oddysey.

Artiștii expozanți vor fi Adrian Crucean, Elias Frost și Andi Bogaciev (KillHouse Games), Liviu Boar (Stuck In Attic), Olga Ciob (Alien Pixel Studios & Square Heads Games), Flaviu Haitonic & Alexandru Munteanu (Breadcrumbs Interactive), Cosmin Podar & Gabriel Tanko (Rikodu) și Alexandra Ujeucă și Cosmin Genete (Bandai Namco).

În același spațiu, Goethe-Institut organizează o petrecere de game music, vineri, începând cu ora 22:00. Petrecerea îi va avea în centru pe Patric Catani, care va prezenta ultimele soundtrack-uri pentru jocurile BattleBlock Theater şi Pit People și pe Minus (Daniel Stanciu) care se va folosi în mix-ul său de Gameboy / Nanoloop, Digitone și de sintetizatorul Volca de la Korg.

Expoziția și petrecerea se înscriu în seria de evenimente Goethe-Institut dedicată sferei Games & Gaming, care explorează relevanța socială a fenomenului. Alte două acțiuni organizate de institut în acest an au fost concertul “Game Heroes” în cadrul căruia Orchestra Națională Radio a intepretat muzică din jocurile video și “Games and Politics”, o expoziție și un game jam bazate pe jocuri care abordează teme politice.

În cadrul Săptămânii Filmelor pentru Gameri de la Grand Cinema & More, pasionații fenomenului esports pot vedea sau revedea în cinema-ul de la Băneasa Shopping City unele dintre cele mai îndrăgite filme inspirate din jocuri video sau documentare despre viața jucătorilor profesioniști de sport virtual. Filmele vor rula de marți până vineri, începând cu ora 11:00 iar intrarea este liberă.

Program:

Marți, 4 decembrie: Free To Play (2014) – Un film produs de către compania Valve, Free to Play urmărește viețile a trei tineri jucători profesioniști de Dota 2: Benedict “hyhy” Lim, Danil “Dendi” Ishutin și Clinton “Fear” Loomis care au participat la The International, la acea vreme cel mai faimos și lucrativ turneu de eSports din lume, cu premii de 1.000.000 de dolari.

Miercuri, 5 decembrie: Warcraft. The Beginning (2016) – Inspirat de celebra franciză de jocuri video, Warcraft este regizat de Duncan Jones, autorul apreciatelor filme Moon și Source Code. În Warcraft, lupte cumplite zguduie planeta Azeroth, căci oamenii trebuie să înfrunte orcii pentru a înclina o dată pentru totdeauna balanța unei confruntări milenare. Cu regele Llane Wrynn și regina Taria de partea sa, Anduin trebuie să facă tot ce-i stă în puteri pentru ca omenirea să câștige războiul.

Joi, 6 decembrie: All Work All Play: The Pursuit of Esports Glory (2015) – Filmul documentează creșterea uluitoare pe care o are fenomenul esports în ultmii ani, urmărind câteva echipe profesioniste de League of Legends în drumul lor către Campionatul Mondial Intel Extreme Masters.
Vineri, 7 decembrie: Assassin’s Creed (2016) – Marcat de tragedie la o vârstă fragedă, Cal Lynch (Michael Fassbender) este un condamnat la pedeapsa capitală, care primește o neașteptată șansă de a trăi datorită activităților misterioase ale Abstergo Industries. Printr-o tehnologie revoluționară care deblochează amintirile genetice din ADN-ul său, Cal este trimis înapoi în timp și începe să dobândească capacitățile fizice și cunoștințele necesare pentru a demola organizația opresivă a Cavalerilor Templieri în prezent.

Evenimentul central al Bucharest Gaming Week se va desfășura la Romexpo, Pavilionul B, în perioada 8-9 decembrie, și oferă vizitatorilor o multitudine de activități și turnee, aduce în același loc producători din industria de gaming ca parteneri și expozanți, youtuberi îndrăgiți de comunitatea de gaming și jucători pasionați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.