Festivalul Internațional de Film NexT, ajuns la a 12-a și ultima ediție, se deschide oficial mâine, 14 decembrie, la ora 18.30, la Cinema Muzeul Țăranului din București. Ediția durează până pe 17 decembrie și vine cu o competiție internațională care traversează 20 de țări și un număr infinit de emoții, un focus care deschide o fereastră direct către Portugalia și cele mai promițătoare voci ale cineaștilor români.

Pentru că aceasta este ultima ediție, gala de deschidere de mâine va cuprinde o scurtă privire asupra istoriei NexT, de la fondarea festivalului și până la ediția actuală, care se întoarce la rădăcini și aduce în prim-plan atât filmele scurte cu adevărat inovatoare, cât și pe cei care le creează.

Competiția Internațională este grupată în patru programe cu filme din toată lumea, scurtmetraje care vin din 20 de țări diferite și aduc cea mai mare varietate geografică a selecției NexT de până acum. În același timp, fanii cinemaului românesc vor întâlni la NexT cele mai proaspete voci autohtone în cadrul a două programe de câte 5 scurtmetraje selecționate pentru Competiția Națională, proiectate sâmbătă. Tinerii cineaști români vor fi prezenți la proiecțiile filmelor lor pentru a discuta mai pe larg despre ele cu toți cei interesați.

Juriul care va decide câștigătorii acestei ediții este format din Andrei Gorzo (critic de film), Ivana Mladenovic (regizoare), Miguel Valverde (co-fondator și selecționer al Festivalului de Film IndieLisboa), Paul Negoescu (regizor) și Aida Sosic (muziciană).
Miguel Valverde este prezent la București atât ca membu al juriului, cât și în calitate de curator al programul Focus Portugalia, o selecție de 10 scurtmetraje grupate în două calupuri diferite: în The Heart and the Body sunt incluse noii cineaști portughezi, în timp ce On Politics aduce în prim plan regizorii consacrați.

Biletele pot fi cumpărate accesând: https://eventbook.ro/program/next-film-festival
Iar pentru cinefilii înfocați avem o promoție: 4 bilete la preț de 3, la oricare dintre proiecții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.