Epson, lider mondial în realizarea de produse inovatoare în domeniul imaginii, și-a menținut poziția de lider pe piața de videoproiectoare din România cu o cotă de piață de 38% ca număr de unități vândute şi de 37% ca valoare a acestora, în perioada ianuarie – martie 2020, conform raportului Futuresource Consulting, dedicat industriei de profil. De asemenea, întreaga piață locală de videoproiectoare a cunoscut o creştere față de perioada similară a anului trecut, cu 32% ca volum şi 13% ca valoare a vânzărilor, datorată instituțiilor şi companiilor private care integrează digitalizarea și implementează soluții moderne, dar şi clienților aflați în căutarea unor modele de videoproiectoare home cinema.

„Începutul anului 2020 a fost unul bun, cu multe comenzi pentru proiectoarele wide, ultra-wide, ultra-mobile sau interactive, destinate companiilor, instituțiilor sau sectorului educațional. Acest lucru ne arată că toate aceste segmente se află într-un continuu proces de digitalizare, iar soluțiile cele mai căutate sunt acelea versatile, care pot fi folosite în multiple situații. Din ce în ce mai mult interes suscită şi modelele home cinema şi, în ciuda amânării sau a suspendării multor evenimente sportive care erau un catalizator pentru vânzările de videoproiectoare în anii în care acestea aveau loc, clienții îşi petrec timpul liber acasă, cu familia, alegând adesea videoproiectorul ca un mijloc de divertisment “, a declarat Simona Decuseară, National Sales Manager la Epson România și Bulgaria.

Epson a dominat segmentul modelelor cu rezoluții superioare – XGA, WXGA și WUXGA, cu cote de piață cuprinse între 30% şi 78% ca valoare a vânzărilor în Q1 2020. Este vorba despre soluții de proiecție fiabile, care oferă o gamă largă de opțiuni în materie de conectivitate și de portabilitate. O dimensiune corectă a imaginii într-o încăpere poate face o diferență majoră în privința nivelului de concentrare și de înțelegere. Spre deosebire de afișajele de tip flat panel, proiectoarele noastre oferă o dimensiune scalabilă a imaginii, astfel încât, indiferent de încăpere, fiecare privitor beneficiază de o imagine perfectă, fără a se pierde din calitate şi fără să fie necesară reglarea repetată a zoom-ului.

Rezultatele remarcabile au fost obținute și pe segmentul videoproiectoarelor interactive, dedicate companiilor sau mediului educațional, unde cota de piață Epson a fost de 65% ca valoare a vânzărilor înregistrate în perioada menționată. Ecranele cu diagonale mici pot fi o problemă pentru implicarea elevilor la orele de curs. Conform unui studiu recent realizat de Radius Research, 58% dintre studenții dintr-o sală de clasă de dimensiuni medii nu pot citi tot conținutul afișat pe un ecran plat de 70″. Soluțiile de proiecție Epson pot fi adaptate la orice spațiu, având o imagine proiectată cu diagonala de până la 100″ pentru soluțiile noastre de predare interactivă și de până la 500″ pentru modelele instalabile. Videoproiectoarele Epson oferă imagini Full HD în culori bogate şi vibrante. Stilourile interactive şi tehnologia tactilă menţin copiii implicaţi în timpul orelor de curs, mai ales că aceştia pot distribui conţinut de pe propriile dispozitive către restul clasei.

De asemenea, Epson a obținut o cotă de piață de 30% pe segmentul videoproiectoarelor Full HD (1080p). Configurarea ușoară, imaginile clare, culorile vii și mișcarea fluidă le fac ideale pentru divertismentul de acasă, de la filme și evenimente sportive, până la jocuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.