Teatrul „George Ciprian” pune Buzăul pe harta internațională a artelor performative

0
692
Ascultă acest articol


Pe 1 și 2 octombrie, Teatrul „George Ciprian” Buzău co-organizează întâlnirea plenară organizată de rețeaua internațională de arte performative IETM, fapt ce faceca Buzăul să ajungă pe harta internațională a Artelor Performative. Întânirea IETM va avea un format distribuit și conectează peste 20 de spații din diverse părți ale lumii, precum la Hong Kong, Istanbul sau Scoția și Irlanda.

„Ne bucurăm că Buzăul, prin intermediul Teatrului „George Ciprian”, face parte dintre orașele care co-organizează întâlnirea internațională, alături de Aarhus, Avignon, Barcelona, Belgrad, Berlin, Budapesta, Hong Kong, Istanbul, Ljubljana, Milano, Melbourne, Montreal, Munchen, Praga, Riga, Sydney, Utrecht, Erevan, Yokohama, Zagreb și orașe din Scoția și Irlanda. Toate activitățile organizate de Teatrul „George Ciprian” se vor desfășura online, în limba engleză, în prezența unui public internațional.”

Programul evenimentului este următorul:

Joi, 1 octombrie, de la ora 16:30 o serie de profesioniștii din sectoarele culturale și creative sunt invitați să participe online la o sesiune de prezentări de proiecte culturale „made in Romania”, dar cu impact internațional. Discuția este contextualizată de Constantin Vică (Universitatea din București) și Bianca Floarea (Biroul Europa Creativă România – Cultura) lect.univ.dr. Constantin Vică (Universitatea din București) – „Roboethics for Posthumans”.

Marina Hanganu, din partea Teatrului „George Ciprian” Buzău) lansează noul proiect coordonat de Teatrul „George Ciprian” Buzău – „Tele-Encounters: Beyond The Human”, în prezența virtuală a partenerilor, UCAM Universidad Católica de Murcia – ES și Industria Scenica – IT. Proiectul este co-finanțat prin programul Europa Creativă al Uniunii Europene.

Radu Apostol și Mihaela Michailov vor prezenta activitățile Centrului de Teatru Educațional Replika în context național și european.
Bianca Floarea (Biroul Europa Creativă România – Cultura) – „Creative Europe after 2020”
Q&A colectiv

Toate prezentările vor fi în limba engleză, fără traducere. Sesiunea va fi transmisă live pe Facebook.

Vineri, 2 octombrie, 19:00-20:00:

Generation 200 (prezentare a unei etape de lucru, pe Zoom)

Ce-ar fi dacă îmbătrânirea nu ar mai reprezenta o problemă? Dacă cercetătorii ar descoperi „leacul” pentru acest proces? Cum ar arăta omenirea? Parte joc, parte conferință, acest performance participativ îți va permite să intri în rolul unui futurist.

Generation 200 este un joc teatral online pentru un public internațional dispersat geografic.

Structura jocului:

Futurist (maxim 6 persoane):

Cei care au selectat acest rol au fost de acord să participe la desfășurarea acțiunii răspunzând la o serie de întrebări (în limba engleză). Toate rolurile de Futuriști au fost deja alese.

Worldbuilder (maxim 80 de persoane):

Selectând acest rol, ești de acord să îți păstrezi camera web și microfonul oprite pe parcursul evenimentului. Participarea ta va presupune să votezi în timp real pe Zoom.

Durata: aproximativ 1 h.

Evenimentul se va defășura în limba engleză, fără traducere.

Actriță: Armine Vosganian
Concept, regie, text: Marina Hanganu
Structură de joc, text: Diana Dragomir (Vasile)
Light design; realizare instalație decor; operator video și lumini: Adrian Dragoman
Maestru sunet: Gabriel Ilie
Muzica: Mihaela Vosganian

Participarea la jocul „Generation 200” se poate face și în afara înregistrării IETM, completând formularul online: https://forms.gle/sEXKvEoBcEDC2Khi6

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.