Supernova din 30 iulie în cinematografe

0
723
Ascultă acest articol

FREEALIZE anunță că în 30 iulie va avea loc premiera în cinematografe a filmului SUPERNOVA, cu Collin Firth și Stanley Tucci, în regia lui Harry Macqueen.

Sinopsis:

Sam și Tusker sunt împreună de 20 de ani și îi unește o iubire profundă, la fel ca la început. Dar în ultimii doi ani, de când Tusker a fost diagnosticat cu demență, viața lor s-a schimbat. Pentru că boala lui Tusker a avansat, Sam a fost nevoit să-și anuleze toate planurile, devenind îngrijitorul permanent al partenerului său, iar timpul petrecut împreună a devenit cel mai important lucru pe care îl au.

Cei doi decid să facă o călătorie cu rulota, pentru a vizita locuri dragi din trecut și pentru a se reîntâlni cu prietenii și familia.
În timpul acestei călătorii, ideile fiecăruia despre viitor se dovedesc a fi extrem de diferite, secretele lor sunt dezvăluite, iar relația celor doi este supusă unei mari încercări. Vor trebui să afle ce înseamnă iubirea față de celălalt, acum, când Tusker nu ma poate fi vindecat.

“SUPERNOVA este rezultatul unui îndelung și dificil studiu făcut de mine, care s-a desfășurat pe parcursul a trei ani. În această perioadă am colaborat cu doctori specializați în demență din Anglia, alături de numeroase familii afectate de această boală cumplită. Am văzut toate etapele și toate efectele acestei boli, unele cazuri fiind publice, altele rămânând private.

Pentru mine acest proces a reprezentat una dintre cele mai profunde și mai importante experiente. Personajele pe care le veți regăsi în SUPERNOVA reflectă încercarea mea de a arăta adevărul despre această boală, dintr-o perspectivă cât mai obiectivă și originală. Am dorit să realizez un film puternic și provocator despre ceea ce suntem în stare să facem pentru cei pe care îi iubim, o poveste intimă și complexă care tratează una dintre cele mai mari întrebări existente: Cum putem să trăim, să iubim și să râdem în continuare, chiar dacă știm că sfârșitul este atât de aproape?”

În rolurile principale sunt doi actori excepționali: câștigătorul Premiului Oscar, COLIN FIRTH (The Secret Garden, The King’s Speech) în rolul lui Sam, alături de STANLEY TUCCI (The King’s Man, The Lovely Bones), nominalizat la Premiul Oscar, care îl interpretează pe Tusker.
Scenariul și regia filmului SUPERNOVA îi aparțin lui Harry Macqueen, iar producătorii sunt Emily Morgan, de la Quiddity Films (I Am Not a Witch, Make Up) și Tristan Goligher de la The Bureau (45 Years, Only You, Weekend).

SUPERNOVA este distribuit în cinematografele din România de FREEALIZE, începând din 30 iulie 2021.

Filmul va putea fi văzut în avanpremieră extraordinară la Festivalul Internațional de Film Transilvania, ce se va desfășura anul acesta între 23 iulie și 1 august.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.