Echipa ROCA X Management a devenit primul Administrator de European Venture Capital (EuVECA) din România

0
321
Ascultă acest articol

ROCA X Management, echipa de management a ROCA X, anunță că a devenit primul Administrator de fonduri de investiții alternative EuVECA din România, înregistrare ce îi va permite să administreze fonduri de investiții alternative cu capital de risc din orice stat al Uniunii Europene.

„Este un moment important pentru echipa ROCA X Management, dar mai mult decât atât este o dovadă de maturizare a pieței din România care începe o nouă etapă în dezvoltarea ecosistemului de start-up-uri.

Regimul „light” de înregistrare implementat cu succes de Autoritatea de Supraveghere Financiară („ASF”) este o relaxare a legislației care va încuraja apariția unor micro-fonduri de investiții atât în domeniul tehnologiei dar și în alte domenii, dezvoltând această componentă a ecosistemului românesc de investiții”, a spus Alexandru Bogdan CEO ROCA X.

Înregistrarea ca Administrator de fonduri de investiții alternative de EuVECA din România deschide un nou capitol în dezvoltarea ROCA X Management, echipă care poate să corespundă în același timp rigorilor investitorilor instituționali și antreprenorilor români de succes care vor să își diversifice portofoliul și să susțină digitalizarea.

„Inregistrarea ca EuVECA permite administrarea de portofolii de fonduri cu capital de risc de pe teritoriul Uniunii Europene, baza de funcționare fiind regulamentul Uniunii Europene privind fondurile europene cu capital de risc. Este o satisfacție profesională să fim primul Administrator de fonduri de investiții alternative EuVECA din România, creând oportunități de investiții și profesionalism care nu ar fi fost posibile anterior” a spus Sonia Fedorovici, Head of Legal, ROCA X.

Echipa ROCA X Management este formată din Alexandru Bogdan – CEO, Matei Dumitrescu – Senior Partner, Sonia Fedorovici – Head of Legal și Membru al Consiliului de Administrație, Anca Manițiu- Membru al Consiliului de Administrație, Theodor Genoiu și Bogdan Pașca – Investment Managers, și Alexandra Zipiș – Legal advisor. În momentul de față echipa susține activitatea a 25 de startup-uri din domeniul tehnologiei.

Misiunea ROCA X este aceea de a identifica idei și companii inovative fondate de antreprenori pasionați de rezolvarea unor nevoi reale și actuale. Le susținem prin implicarea activă în managementul companiei, cu resurse, networking, know-how și finanțare pentru a-i transforma în unicornii de mâine.

ROCA X – Romanian by birth, global by ambition
Despre EUVECA – european union venture capital: https://www.investeurope.eu/policy/key-policy-areas/euveca/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.