Spectacol de teatru, jucat de adolescenți, în scop caritabil

0
433
Ascultă acest articol


Asociația A.S.R.A. aduce în atenția publicului evenimentul special “Când ajunge marea la București” o piesă de teatru romantică, scrisă de Maria Cociș, jucată de Trupa 009 și coordonată de regizoarea de film și teatru, Camelia Popa. 

Evenimentul caritabil va avea loc pe 9 și 10 decembrie, la Cinema Muzeul Țăranului, de la ora 20. Donația minimă este de 70 de lei și reprezintă biletul de intrare. Toate încasările și donațiile vor fi transferate către Centrul de plasament „Mia’s Children”. 

“Credem în vise! Susținute, ele devin realitate. Suntem ca să susținem!”  este sloganul Asociației A.S.R.A., care a  fost înființată cu scopul de a oferi un sprijin real membrilor societății românești, indiferent de vârstă și, totodată, de a promova activități de combatere a excluziunii sociale. Asociația urmărește să acorde sprijin copiilor și tinerilor în vederea dobândirii unei bune pregătiri profesionale, organizarea de cursuri de pregătire, seminarii, conferințe, simpozioane, festivaluri, dezbateri publice, spectacole de teatru.

“Când ajunge marea la București” este o creație originală pusă în scenă de Trupa 009,  o trupă de adolescenți talentați, pasionati de teatru, coordonați de regizoarea Camelia Popa. Povestea romantică explorează întâlnirea și evoluția relației dintre Miruna și Rapha și aduce în prim-plan dimensiunea profundă pe care o capătă o relație când iubirea devine factorul central. 

Camelia Popa, absolventă a Facultății de regie film și TV, este regizoare și producătoare cu o vastă experiență în domeniul filmului și teatrului. Începând din anul 2015, lucrează cu copiii din centrele de plasament, unde coordonează cursuri de cinematografie și teatru.  În anul 2022 a înființat trupa de teatru independent Trupa 009. 

Primul spectacol caritabil al trupei a adunat peste 7.000 de euro, sumă integral donată Centrului de plasament “Mia’s Children.”

Organizație non-profit, licențiată și acreditată, Centrul de plasament “Mia’s Children” are ca misiune oferirea de sprijin copiilor și tinerilor din București și zonele limitrofe, care se confruntă cu resurse limitate, neglijare, abandon sau abuz.

Scopul asociației este să ofere educație, consiliere, cursuri de artă, activități sportive și să contribuie la creșterea copiilor și tinerilor departe de probleme precum sărăcia, abuzul sau abandonul școlar. 

“Până anul trecut, am făcut spectacole caritabile cu și pentru copiii din centrele de plasament. Anul trecut, am înființat trupa de teatru independent Trupa 009, unde lucrez cu adolescenți cu părinți, dar și cu copii din centrele de plasament. Cum cei din Trupa 009 îmi cunosc munca din centrul de plasament, anul trecut au hotărât să facem un spectacol caritabil, iar toate încasările să se ducă către Centrul de plasament Mia’s Children. De ce? Pentru că au vrut să contribuie și să dea ceva comunității înapoi.

Ne dorim să creăm o comunitate a celor care vor să dăruiască, nu doar de sărbători, ci de-a lungul întregului an. Să putem face asta cu bucurie pentru fericirea celuilalt.”, declară Camelia Popa, regizorul spectacolului.

Donațiile pot fi făcute în numerar pe 9 și 10 decembrie la premiera spectacolului “Când ajunge marea la București” ce va avea loc la Cinema Muzeul Țăranului sau prin transfer bancar în contul Asociației A.S.R.A., cu mențiunea “CAMLB”.  Cont: RO45INGB0000999904997735

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.