Mai la HISTORY Channel: „Vânătorii de Comori: România”, „Autopsie Regală”, „Femeile lui Hitler” și „Cele mai mari erori judiciare ale istoriei”

0
243
Ascultă acest articol


În luna mai, la HISTORY Channel, descoperim povești captivante, interesante și nedescoperite despre istoria României prin intermediul obiectelor vechi în noul serial docu-reality „Vânătorii de Comori: România”, investigăm cauza morții a patru monarhi britanici celebri într-un nou sezon din „Autopsie Regală”, examinăm rolul femeilor în cel de-al Treilea Reich în „Femeile lui Hitler” și investigăm „Cele mai mari erori judiciare ale istoriei” cu actorul Christopher Eccleston.

Vânătorii de comori: România – Începe 14/05, marți @21:00 – (6×60′)

O echipă de patru dealeri/anticari de obiecte de epocă, formată din Liviu Andrei, Gabi Badea, Dan Greere și Ștefana Micu, are la dispoziție 48 de ore pentru a satisface cererea unui client foarte important. În fiecare episod, „vânătorii” caută în piețe de vechituri, colecții personale și cheamă vânzători în magazinul lor, în speranța de a găsi cele mai interesante și profitabile obiecte care să se potrivească cererii clientului lor. Aceștia își fac strategii, negociază, fac achiziții riscante, toate cu speranța că vor da peste o adevărată comoară pe care o pot duce la bancă.
„Vânătorii de Comori: România” se concentrează pe obiectele cu semnificație istorică, de colecție și de mare valoare tranzacțională dintr-o mare varietate de domenii. De la obiecte de artă deținute de Familia Regală la suveniruri din perioada comunistă, seria docu-reality „Vânătorii de Comori” va spune istoria României prin povestea obiectelor de valoare.

„Vânătorii de comori: România” își propune să spună povești captivante, interesante și nedescoperite despre istoria României prin intermediul unor obiecte vechi pe care oamenii doresc să le vândă. Emisiunea aruncă o privire transparentă asupra lumii colorate, dinamice și mereu surprinzătoare a obiectelor de epocă și a poveștilor care le fac valoroase, văzând lanțul tranzacțiilor de la achiziție, la evaluare și expertiză, până la vânzarea finală.

Autopsie regală Sezonul 2 – Premiera joi, 2 mai, de la ora 22:00 – Titlul original: Royal Autopsy – (4×60′)

„Autopsie regală” revine pentru al doilea sezon pentru a investiga cauza morții a patru monarhi britanici celebri: Regele George al IV-lea, Regele Henric al IV-lea, Regina Ana I și Regina Maria I.

Alice Roberts, profesor în antropologie biologică, va îmbina expertiza istorică și medicală și, folosind relatări și documente contemporane, va reconstitui cum și de ce au murit acești monarhi.

Fiecare investigație urmează o autopsie efectuată de către patologul legist Dr. Brett Lockyer, care va folosi o combinație unică de corpuri protetice pentru a dezvălui cum a murit fiecare dintre monarhi.

Femeile lui Hitler – Premiera miercuri, 22 mai, de la ora 21:00 – Titlul original: Hitler’s Handmaidens – (4×60′)

Această serie examinează rolul femeilor în cel de-al Treilea Reich prin prisma contemporană a femeilor ca participante active în toate aspectele societății germane.

Rolul femeilor în ascensiunea și implementarea Germaniei naziste este rareori prezentat în istoria celui de-al Doilea Război Mondial. În măsura în care femeile din cel de-al Treilea Reich sunt descrise, ele sunt prezentate în principal ca fiind gospodine pasive, cărora li s-a atribuit un rol definit și secundar în proiectul nazist. Realitatea este mai complexă și mult mai întunecată. Femeile joacă un rol central, permițându-i lui Hitler să ducă la bun sfârșit războiul și holocaustul.
Teza principală a documentarului este că naziștii nu ar fi putut avea succes fără participarea femeilor, iar factorii care au condus la statul nazist și la practicile de genocid nu sunt o relicvă a istoriei sau o anumită perioadă și se pot repeta.

Abordarea analizează implicarea femeilor în Germania nazistă și adoptă o examinare biografică a unora dintre femei pentru a ilustra tipurile de implicare în regimul nazist. Se va pune un accent deosebit pe femei și pe teritoriile estice ale Marelui Reich – ținuturile sângeroase ale Holocaustului – unde s-a desfășurat cea mai mare parte a războiului și care au fost adesea minimalizate în relatările occidentale despre război.

Cele mai mari erori judiciare ale istoriei – Începe 29/05, miercuri @22:00 CET – Titlul original: The Guilty Innocent with Christopher Eccleston
(2×60′)

În fiecare episod cercetat minuțios, actorul Christopher Eccleston, câștigător al premiului Emmy, va conduce o investigație contemporană aprofundată asupra unora dintre cele mai infame cazuri de condamnări nedrepte din lume. Folosind imagini de arhivă, interviuri cu experți și istorici, precum și reconstituiri, fiecare episod captivant cu final închis va aduce la viață aceste povești fascinante și va explora de ce și cum sistemul a greșit persoana și ce spune despre lumea noastră de astăzi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.