Competiția națională de S’Curte la SFR 15, deschisă

Trofeul Teodor Corban și premii pentru câștigători

0
210
Ascultă acest articol


În cadrul festivalului Serile Filmului Românesc (SFR), va avea loc, și anul acesta, competiția de scurtmetraje românești S’Curte la SFR. Ca un element de noutate, de data aceasta, competiția are loc la nivel național, iar tinerii din toată țara sunt invitați să se înscrie pentru Trofeul Teodor Corban și alte premii. Câștigătorii competiției vor fi anunțați la cea de-a 15-a ediție a festivalului, programată în perioada 31 iulie – 4 august 2024, la Iași, atunci când vor fi difuzate și materialele selectate.

Competiția amintește de actorul Teodor Corban, iar premiul este acordat în semn de recunoștință și apreciere a activității de pe scenă și de pe marele ecran a activității actorului ieșean.

Andrei Giurgia, directorul SFR: „Credem în potențialul uriaș al Iașului de a susține și promova filmul românesc. Iar această inițiativă contribuie la promovarea și încurajarea talentului generațiilor actuale și viitoare de cineaști români. Am asociat premiul cel mare cu numele actorului Teodor Corban, tocmai pentru că el a susținut industria cinematografică românească și s-a remarcat prin dedicare și pasiune în peisajul filmelor românești”.

Cum te înscrii?

Competiția națională de scurtmetraje românești își propune să aducă tinerii mai aproape de festivalul SFR și de cinematografia românească, prin participare cu producții proprii de foarte scurtmetraj. Ne dorim să le punem în prim plan creativitatea și să le oferim spațiu în festival, pe marele ecran.

Cele mai bune scurtmetraje vor fi premiate și prezentate publicului în cadrul secțiunii S’Curte la SFR, iar cel mai bun scurtmetraj va primi Trofeul Teodor Corban.

Înscrierile se fac în perioada 10 mai – 13 iulie 2024, online, printr-un email la adresa artisong.iasi@gmail.com

Condiții tehnice pentru înscrieri:

  • video între 3 și 20 de minute;
  • producția trebuie să fie însoțită de o scurtă descriere, titlu, realizatori;
  • vor fi acceptate producțiile ce respectă minime cerințe tehnice (landscape, calitate video, sunet);
  • fișierele vor fi trimise prin link de transfer, format AVI sau MP4.

Reguli de înscriere:

  • participanții trebuie să aibă domiciliul în România;
  • conținutul să fie original;
  • pot include actori, spații, dar acestea trebuie menționate în descrierea-text care însoțește înscrierea, cu nume, prenume sau alte date.

Află mai multe detalii despre festival și noutățile ediției de anul acesta pe Facebook SFR și pe www.festivalsfr.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.