Ascultă acest articol

Această iarnă aduce pe marile ecrane din România personaje de legendă, poveşti magice, aventuri fantastice şi ecranizări zguduitoare în opt filme de zile mari, aduse în România de Forum Film.

Luna noiembrie începe cu premiera „Thor: The Dark World”/”Thor: Înunericul”, care aduce în prim plan povestea zeului fulgerului, Thor (Chris Hemsworth), unul dintre cei mai puternici membri ai echipei Avengers cu o misiune grandioasă: după ce în prima parte Thor a restaurat ordinea în cosmos, în cea de-a doua parte are de învins un duşman căruia nu-i face faţă nici măcar Odin, rege în Asgard. Thor porneşte astfel în cea mai periculoasă şi mai personală călătorie a sa de până acum, una care îl va aduce lângă Jane Foster (Natalie Portman), dar care îl va obliga să sacrifice totul pentru a salva planeta. A doua parte a poveştii zeului Thor va rula pe marile ecrane din România, în format 3D şi IMAX începând cu 8 noiembrie.

După luptele intergalactice între Thor şi duşmanul său, spectatorii sunt invitaţi în arena Jocurilor Foamei, în cea de-a doua parte a ecranizarii romanului scris de Suzanne Collins. „Hunger Games: Catching Fire/Jocurile Foamei: Sfidarea va fi lansat în cinematografele din întreaga ţară, precum şi în IMAX. În partea a doua din celebra trilogie, Katniss şi Peeta nu scapă de teroarea Capitoliului, chiar dacă sunt câştigătorii ediţiei trecute a Jocurilor Foamei. Victoria lor stârneşte o revoltă în rândul districtelor, iar cei doi devin fără să-şi dea seama simboluri ale răscoalei. Încercând din răsputeri să stingă revolta, cei doi ajung din nou în arena mortală de joc, unde au de înfruntat probe imposibile. Ce se întâmplă cu cei doi şi ce sacrificii trebuie să facă pentru a ieşi cu bine din lupta pe viaţă şi pe moarte aflaţi din cinematografe, de pe data de 22 noiembrie. Până atunci însă, fanii Jocurilor Foamei sunt invitaţi în arena virtuală de joc, în aplicaţia dedicată, unde pot explora universul Jocurilor Foamei şi pot intra în cursa pentru a câştiga o invitaţie la premiera de la Londra.

Întâmplările intense din Hunger Games, sunt urmate în sălile de cinematograf de călătoria în lumea de legendă a lui J.R.R Tolkien cu „The Hobbit: The Desolation of Smaug/The Hobbit: Dezolarea lui Smaug”, a doua parte a trilogiei regizate de Peter Jackson (câştigător al premiului Oscar pentru regia Lord of The Rings). Continuând povestea din prima parte, “Hobbitul: O călătorie neaşteptată”, Bilbo Baggins, vrăjitorul Gandalf şi 12 gnomi, împreună cu Thorin Oakenshield, îşi continuă drumul plin de aventuri neprevăzute către Muntele Singuratic şi Erebor, Regatul pierdut al gnomilor. Ecranizarea este filmată cu o tehnologie revoluţionară, în format HFR cu 64 de cadre de secundă, şi va rula pe marile ecrane în 3D şi IMAX 3D, începând cu data de 13 decembrie.

Periplul filmelor din 2013 se încheie pe un ton jovial odată cu lansarea pe 27 decembrie a animaţiei „Frozen”/ „Regatul de gheață”, o reinterpretare în stilul caracteristic Disney a basmului “Crăiasa Zăpezii” a lui Hans Christian Andersen. Filmul prezintă călătoria epică a Annei, o prinţesă curajoasă şi optimistă care pleacă în căutarea surorii ei, Elsa, ce condamnase regatul lor Arendelle într-un ţinut al gheţurilor. Anna este decisă să ducă la capăt cu bine misiunea sa de a scăpa Regatul de blestemul unei ierni vesnice, aruncat de sora sa care devine timp Crăiasa Zăpezii. Spectaculoasa animaţie va rula pe marile ecrane din România începând cu data de 27 decembrie.

Anul 2014 începe  în stil mare cu o poveste fermecătoare, “Saving Mr. Banks: În căutarea poveştii” despre nimeni altul decât Walt Disney (Tom Hanks). Acesta încearcă s-o convingă pe scriitoarea P. L. Travers (Emma Thompson), să-i acorde drepturile de ecranizare al poveștii celebrei Mary Poppins. Filmul are la bază o poveste adevărată despre detaliile de culise ale producţiei filmului Marry Poppins din 1964, film care a obţinut 13 nominalizări la Premiile Oscar. Saving Mr. Banks: În căutarea poveştii este, conform presei americane, unul dintre favoritele la premiile Oscar din 2014.

Luna ianuarie continuă cu un alt film pe care niciun cinefil nu trebuie să-l rateze: “August Osage County/”Ţinutul din mijlocul verii”, o cronică de familie inspirată din piesa de teatru omonimă care a câştigat Premiul Pulitzer în anul 2008. Povestea filmului le are în centru pe femeile puternice din familia Weston, care se revăd după mulţi ani în casa în care au copilărit şi descoperă secrete întunecate. Filmul poartă semnătura regizorului John Wells (The Company Men) şi are o distribuţie de excepţie: Meryl Streep, Julia Roberts, Abigail Breslin, Benedict Cumberbatch, Juliette Lewis și Margo Martindale joacă în rolurile principale.

Luna februarie aduce pe marile ecrane povestea clasică a poliţistului Alex Murphy, care locuieşte în Detroitul anului 2028. Victimă a unui atentat, acesta este transformat de compania de robotică OmniCorp în „RoboCop”, un superpoliţist, cu o armură de ultimă generaţie şi dotări tehnologice foarte performante. Filmul este regizat de José Padilha, distins în 2008 cu Ursul de Aur la Berlin pentru filmul de acţiune “Tropa de Elite”. În plus, rolul principal este jucat de talentatul Joel Kinnaman, desemnt în 2010 cel mai bun actor suedez pentru rolul său din thriller-ul Easy Money. Filmul va rula pe marile ecrane româneşti începând cu data de 7 februarie.

După povestea de acţiune a poliţistului Robocop, ajunge pe marile ecrane și “One Chance/Şansă unică”, un film bazat pe o poveste adevărată despre viața lui Paul Potts, britanicul care a uimit o lume întreagă cu vocea sa. După ce fusese subestimat de toţi cei din jurul său, ambiţiosul britanic uimeşte pe toată lumea câştigând în 2007 concursul Britain’s Got Talent cu celebra arie “Nessun dorma“, din opera Turandot de Puccini. Titlul filmului este, de fapt, numele primului album lansat de acesta după ce a devenit celebru, album care a doborât recordurile de vânzări în nouă ţări. Regia filmului este semnată de David Frankel, cunoscut şi pentru producţia “Diavolul se îmbracă de la Prada”. Filmul va rula pe marile ecrane din România începând cu data de 21 februarie.

Mai multe detalii despre filmele Forum Film puteţi afla şi pe www.cineforum.ro, dar şi pe pagina de Facebook Cineforum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.