Filmul „Jocurile foamei: Revolta – partea 1”, cel de-al treilea din bine-cunoscuta serie „Jocurile foamei/Hunger Games”, a debutat pe primul loc în box-office-ul românesc, având peste 66.000 de spectatori în primul weekend de la lansare şi încasări de peste 335.000 de dolari.

Jocurile-foamei-Revolta-1_afis

De asemenea, acest film înregistrează şi recordul de a avea cele mai multe admisii în weekendul de deschidere din România, comparativ cu primul, respectiv al doilea film din seria „Jocurile foamei”, lansate în anii precedenţi.

Franciza cinematografică „Jocurile foamei” – ecranizată după romanele cu acelaşi nume scrise de Suzanne Collins – este produsă de studiourile Lionsgate, distribuitorul său în ţara noastră fiind Forum Film România.

JocuForum Film Româniata – Partea 1” este regizat de Francis Lawrence după un scenariu de Peter Craig şi Danny Stron. Pelicula este produsă de Color Force al Ninei Jacobson, împreună cu Jon Kilik. Romanul care stă la baza filmului este al treilea din trilogia scrisă de Suzanne Collins, care doar în Statele Unite a vândut peste 65 de milioane de exemplare din carte.

Distribuţia este întregită de Elizabeth Banks (Effie Trinket), Woody Harrelson (Haymitch Abernathy), regretatul actor Philip Seymour Hoffman (Plutarch Heavensbee), Liam Hemsworth (Gale Hawthorne), Stanley Tucci (Caesar Flickerman) şi Donald Sutherland (preşedintele Snow).

Jocurile foamei: Revolta – partea 1” a avut premiera pe 21 noiembrie 2014.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.