Un puşcăriaş în permisie alături de partenerii săi chinezi şi americani vânează o reţea de infracţiune cibernetică la nivel înalt  din Chicago la Los Angeles la Hong Kong şi până în Jakarta.

Regizor : Michael Mann

Scenariu : Morgan Davis Foehl, Michael Mann

Gen: Acțiune, Thriller     

Lansare : 16 ianuarie 2015

Durata : 135 min

Studio : Legendary Pictures, Forward Pass

Distribuitor ROIMAGE 2000

Clasificare : N-15

Actori :

Chris Hemsworth   …    Nicholas Hathaway
Viola Davis    …     Carol Barrett
Wei Tang   …     Lein Chen
John Ortiz    …     Henry Pollack
William Maporther   …     Rich Donahue

Sumar: “Un puşcăriaş în permisie alături de partenerii săi chinezi şi americani vânează o reţea de infracţiune cibernetică la nivel înalt  din Chicago la Los Angeles la Hong Kong şi până în Jakarta.” IMDB

Despre:  Plasat în universul cybercriminalității mondiale, HACKER urmărește povestea unui hacker eliberat din închisoare cu condiția să ajute autoritățile americane și chineze să dea de urma unei rețele criminale care amenință cu distrugerea globală de la Chicago la Los Angeles, și de la Hong Kong la Jakarta. Regizat și produs de Michael Mann, thrillerul îi are în rolurile principale pe Chris Hemsworth și Viola Davis, alături de Tang Wei și Wang Leehom. Scenariul le aparține lui Morgan Davis Foehl și Michael Mann. HACKER este o producție a companiei Legendary, producători fiind Thomas Tull și Jon Jashni, alături de Michael Mann, iar producători executivi sunt Alex Garcia și Eric McLeod.

RECENZIE: 

După succesul filmului „The Last of the Mohicans (1992)”, „Collateral (2004)” şi „Public Enemies (2009)”, regizorul şi producătorul Michael Mann se întoarce pe marile ecrane într-un nou film de acţiune-thriller. Scenariul îi aparţine lui Morgan Davis Foehl şi reprezintă debutul său cu acest film.

În rolul principal este nimeni altul decât frumuşelul Chris Hemsworth, care este considerat unul dintre cei mai sexy bărbaţi de pe planetă. Pe australianul Hemsworth l-am văzut de curând în universul Marvel, în filmul „Thor: The Dark World (2013)” şi în mult apreciatul „Rush (2013)” care a fost nominalizat la două categorii de la Globurile de Aur şi a câştigat diferite premii în cadrul unor festivaluri de film. De asemenea, o să-l vedem pe 13 martie 2015 în producţia „In the Heart of the Sea”, unde are rolul principal.

Hacker 1 [1024x768]Chris Hemsworth îl interpretează în „Blackhat” / „Hacker (titlul românesc)” pe Nicholas Hathaway, un geniu hacker care este condamnat la 15 ani de închisoare pentru fărădelegile comise în lumea cibernetică. În urma unui atac care a eşuat în America şi un altul reuşit, destul de neplăcut pentru economia Chinei (distrugerea reactorului unei centrale nucleare), fostul lui coleg de cameră de la MIT – Chen Dawai (jucat de Leehom Wang) are nevoie de ajutorul lui pentru a aflat cine se află în spatele atacului cibernetic. Hathaway este eliberat din închisoare de guvernul american la cererile guvernului chinez. Nicholas împreună cu o echipă formată din americani şi chinezi trebuie să găsească hackerul care îşi ascunde urmele şi pornesc o cursă contracronometru de la Chicago la Hong Kong pentru oprirea unui eventual viitor atac.

Din echipa americană face parte şi Viola Davis (care o joacă pe Carol Berrett), cunoscută în mod special pentru rolurile din „The Help”, „Prisoners” şi „Law Abiding Citizen”. Carol este un oficial al guvernului american şi are rolul de a-l supraveghea pe Hathaway pentru a nu face alte infracţiuni. Viola Davis nu dezamăgeşte, ba chiar impresionează prin performanţa sa care este una echilibrată.

Hacker 2 [1024x768]Chris Hemsworth a avut nevoie să se adapteze scenariului şi a renunţat la accentul său. Nu se remarcă în film nicio urmă de accent australian, un lucru care este de apreciat. Lui Chris îi stă bine în postura de viitor agent guvernamental, îmbrăcat ca unul în toate scenele. Despre interpretarea lui nu am cuvinte, a fost una formidabilă. O altă actriţă pe care am remarcat-o este Wei Tang (Lien Chen) care a jucat doar în producţii chinezeşti cu care a câştigat diferite premii. Jocul ei actoricesc a  fost puţin neglijat de căre Mann, care trebuia să-i fi acordat mai multă atenţie.

Ce a stricat cel mai mult acest film, cu o idee, să zicem bună, a fost opţiunea de filmare a regizorului Michael Mann. Domnul Mann a exagerat cu tehnica shaky-camera. Schimbările bruşte de la close-up-uri la unghiuri depărtate au făcut ca unele scene să fie neclare şi înceţoşate. Această tehnică induce audienţei o stare de oboseală, în cele mai multe cazuri ieşi din sala de cinema cu dureri de cap.

Blackhat” ar fi putut fi un thriller memorabil, dacă ar fi grăbit acţiunea şi dacă am fi primit capturi de imagini mai stabilie. De altfel ştii doar că trebuie sa îl vezi o dată, graţie temei abordate (tehnologie, internet, hackeri) şi să reţii scenele care abordează lumea cibernetică din interior.

Postere:

HACKER

 

Trailere:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.