La o distanţă de 65 de ani de la premiera animaţiei de excepţie realizate de Disney, „Cenuşăreasa” readuce în atenţia publicului basmul nemuritor care a încântat generaţii întregi, într-un spectacol vizual uimitor.

Iată care sunt cele 7 lucruri pe care trebuie să le ştiţi despre film:

  1. Lily James, interpreta Ellei/Cenuşăreasa, a încercat să adopte un stil de viaţă sănătos. Ea a mers zilnic la yoga, pentru a avea o siluetă suplă şi a fi graţioasă şi elegantă, aşa cum trebuia să fie Ella, personajul principal al basmului. Pentru a intra cât mai bine în rol, actriţa a luat şi lecţii de călărie timp de şase săptămâni şi a citit despre lideri pacifişti precum Gandhi.
  1. Producătorul Dante Ferretti şi echipa sa au creat o sală de bal vastă şi somptuoasă. Încăperea avea următoarele dimensiuni: peste 45 de metri lungime, 32 de metri lăţime şi 30 de metri înălţime. Sala de bal a avut 17 candelabre făcute la comandă în Itaia, aproximativ 5.000 de lumânări, mii de flori şi fresce decorative, precum şi draperii realizate din mai mult de 1.800 de metri de material. „Am proiectat sala astfel încât să fie plină de culoare, iar atmosfera de basm să fie cea predominantă”, a declarat Ferretti.
  1. Pentru Cenuşăreasa au fost create 9 versiuni ale rochiei de bal. Fiecare cuprindea peste 270 de metri de material, numeroase jupoane, mai mult de 10.000 de cristale Swarovski şi peste 4.8 km de cusături. Rochia cu care Cenuşăresa îşi face intrarea în palat a necesitat luni de pregătire din partea designerilor, datorită numărului diferit de accesorii ingenios proiectate, care să-i ofere volum rochiei, dar să fie şi bine echilibrate. Sandy Powell, creatoarea costumelor din film, a dorit ca rochia să dea senzaţia de simplitate şi delicateţe, chiar dacă era imensă. Pentru a obţine acest efect, ea a folosit mai multe straturi de material, în diferite nuanţe de albastru care, puse laolaltă, au format acea culoare liliachie apoasă a rochiei. „Am vrut să arate asemeni unei picturi în acuarelă”, a spus Powell.
  1. Condurii de sticlă pe care Cenuşăreasa îi poartă la bal reprezintă unul dintre cele mai preţuite momente din povestea originală a lui Charles Perrault. Pentru Sandy Powell, procesul de design a fost incitant şi descurajator deopotrivă. „Am cercetat mai multe posibilităţi de a crea un pantof de sticlă şi mi-am dat seama că era extrem de important să strălucească, adică trebuia realizat din cristal, întrucât sticla nu sclipeşte”, spune Powell. Forma pantofului a fost inspirată de un pantof elegant din anii 1890, găsit de către ea într-un muzeu din Northampton. Au fost create 8 copii ale pantofului, dar nici una dintre acestea nu a fost purtată, din cauza faptului că erau din cristal, care nu are flexibilitate. Însă au fost folosite ca recuzită fie pentru scenele în care sunt probate de fecioarele din regat, fie când diferite modele au fost sparte pentru anumite scene.
  1. Cenuşăreasa trebuie să se întoarcă acasă înainte de miezul nopţii, înainte ca vraja aruncată de Zâna Ursitoare să se spulbere, iar caleaşca ei să se transforme la loc într-un dovleac. Astfel, a fost creată o frumoasă caleaşcă aurie în formă de dovleac, în stare perfectă de funcţionare, fiind trasă de patru cai albi. Caleaşca avea 3,5 m înălţime, 5 m lungime şi cântărea aproape 2 tone.
  1. Machiajul folosit pentru personajul Cenuşăreasa este unul simplu şi natural, aceasta ieşind în evidenţă faţă de restul personajelor, care erau machiate mai intens. Pentru scena balului, a fost nevoie de 50 de persoane în plus care să se ocupe de machiaj şi coafat pentru toţi figuranţii care luau parte la filmări. Aceştia au lucrat îndeaproape cu Powell şi echipa sa, luându-le câte 5 ore pentru pregătirea fiecărui personaj extra, care trebuia îmbrăcat, machiat şi fotografiat.
  1. Doi dintre artiştii implicaţi în acest film au făcut parte din distribuţia de cinci stele a seriei „Harry Potter”. Regizorul Kenneth Branagh a jucat rolul profesorului Gilderoy Lockhart în „Harry Potter şi Camera Secretelor”, iar Helena Bonham Carter a interpretat-o pe Bellatrix Lestrange – un rol opus faţă de cel pe care îl joacă acum în „Cenuşăreasa”, unde este Zâna cea Bună.

Regizat de actorul nominalizat la Oscar Kenneth Branagh („Thor,” „Hamlet”) şi cu o distribuţie printre care se numără Cate Blanchett (deţinătoare a două premii Oscar), Lily James („Downton Abbey”), Richard Madden („Game of Thrones”) şi actriţa Helena Bonham Carter, de asemenea nominalizază la Oscar, filmul „Cenuşăreasa” este produs de Simon Kinberg („X-Men: Days of Future Past,” „Elysium”), Allison Shearmur („The Hunger Games: Mockingjay, Part 1”) şi David Barron („Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1”), cu Tim Lewis („Edge of Tomorrow”) ca producător executiv. Scenariul este semnat de Chris Weitz („About a Boy,” „The Golden Compass”).

Filmul „Cenuşăreasa / Cinderella” este distribuit de Forum Film România şi va avea premiera pe 13 martie 2015, fiind proiectat atât în varianta subtitrată, cât şi în cea dublată. Forum Film România

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.