Ascultă acest articol

Suntem iar în acea perioadă a anului. Luna mai, se apropie BAC-ul, se apropie admiterea la facultate şi parcă putem simţi gustul micilor, al berii şi mirosul gunoaielor lăsate la vedere în spiritul de “veni, vidi, vici”.

Weekendul trecut însă, 8-10 mai, la Romexpo am avut parte (din nou) de cea mai mare convenţie geek din estul continentului şi anume East European Comic Con – mai mare, mai volubil, cu mai mulţi invitaţi, mai multe paneluri, noi props din seriale (TARDIS-ul în lemne şi proporţii inegale întreg acolo), mai multă concentrare în timpul jocurilor, mai multă distracţie pentru oricine.

Atmosfera a fost copleşitoare.

Intri în C1 şi este imposibil să nu te salute vreun cunoscut. Ediţia românească a acestui Comic Con nu numai că reuşeşte să-ţi adune prietenii, dar şi o groază de cosplayeri. Astfel, i-am cunoscut pe Walter White, Lagertha şi Ragnar, Harley Quinn, Wolverine, Batman, Superman, Thranduil, Jack Sparrow, Spider-Man, nelipsitul Darth Vader, Daenerys Targaryen, Doctorul, Castiel, Nova, Cersei Lannister, personaje din League of Legends, DOTA, Homestuck şi Assassin’s Creed, pentru care a fost organizat şi un concurs de cosplay. Restul costumelor pot fi văzute în clipul de mai jos:

Freeman Entertainment a fost de asemenea prezent cu trailere pentru viitoarele sale filme, printre care putem putem numi: Mad Max, Pan, dar şi cel mai aşteptat film SF al anului 2016 şi anume DxM. Distribuţia filmului a fost prezentă sâmbătă în cadrul unui panel, unde au discutat filmul cu fanii şi au răspuns la întrebări.

Această ediţie a strălucit şi prin furorile făcute de actorii şi youtuberii invitaţi. John Noble (Fringe, Lord of The Rings, Sleepy Hollow), Dan Starkey (Strax – Doctor Who), Osric Chau (Kevin Tran – Supernatural), Kristian Nairn (Hodor – Game of Thrones) şi Manu Bennett (Crixus – Sparacus, Deathstroke/Slade Wilson – Arrow) i-au lăsat pe fani cu amintiri de neuitat în urma conferinţei de presă (care poate fi urmărită aici), şedinţelor foto, sesiunilor de autografe cât şi panel-urilor, memorabile fiind cele ale lui Manu Bennett, care a arătat cât de mult îşi iubeşte fanii răspunzându-le cu drag la întrebări, salutându-le pe fete cu “hello, gorgeous”, dând noroc cu băieţii şi chiar punând în scenă celebrul dans tradiţional Haka alături de ei.

Ka Mate! Ka Mate! Ka ora! Ka ora!

Alte panel-uri la fel de delectante au fost cele la care au participat actorii din producţia HBO Umbre, ai noştri Relu, Gina, Nea Puiu’, Nico şi Teddy s-au întrecut în Umbre trivia, au stat cu rândul pe Tronul de Fier şi au râs alături de spectatori la sketch-urile fanmade avându-l ca protagonist pe Nea Puiu’:

Dar şi discuţiile cu membrii Sector 7/Nimic Nou care ne-au arătat în premieră surprizele care pot veni într-o lună, două, trei (eh, perioade nedeterminate, după cum ne-au obişnuit), cele cu Vsauce (and as always, thanks for watching) precum şi cu interpretul nostru favorit al reclamelor, Cosmin Mitu (Romercial):

Evenimentul a fost marcat şi de lansări din domeniul benzilor desenate: Tinereţe fără Bătrâneţe, poveste care prinde viaţă prin cuvintele lui Marian Coman şi desenele lui Bogdan Kelaru, din partea editurii HAC!BD, Abaţia BD, o adaptare după trilogia lui Dan Doboş, desenată de Răzvan Chelaru şi numărul 11 al revistei The Walking Dead România. Got yours yet?

Recapitulăm: în cele trei zile, pragul Romexpo a fost trecut de peste 30.000 de oameni din toate colţurile ţării şi chiar din afara acesteia. După cum spuneam în incipitul articolului, mulţumită lui Mircea Mureşan, CEO-ul, o’ captain our captain, din 2013 până în prezent mai avem un motiv de a ne bucura în fiecare an. Şi ţineţi minte, acesta este doar începutul. Ne vedem la anul!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.