Ascultă acest articol


Suntem iar în acea perioadă a anului. Luna mai, se apropie BAC-ul, se apropie admiterea la facultate şi parcă putem simţi gustul micilor, al berii şi mirosul gunoaielor lăsate la vedere în spiritul de “veni, vidi, vici”.

Weekendul trecut însă, 8-10 mai, la Romexpo am avut parte (din nou) de cea mai mare convenţie geek din estul continentului şi anume East European Comic Con – mai mare, mai volubil, cu mai mulţi invitaţi, mai multe paneluri, noi props din seriale (TARDIS-ul în lemne şi proporţii inegale întreg acolo), mai multă concentrare în timpul jocurilor, mai multă distracţie pentru oricine.

Atmosfera a fost copleşitoare.

Intri în C1 şi este imposibil să nu te salute vreun cunoscut. Ediţia românească a acestui Comic Con nu numai că reuşeşte să-ţi adune prietenii, dar şi o groază de cosplayeri. Astfel, i-am cunoscut pe Walter White, Lagertha şi Ragnar, Harley Quinn, Wolverine, Batman, Superman, Thranduil, Jack Sparrow, Spider-Man, nelipsitul Darth Vader, Daenerys Targaryen, Doctorul, Castiel, Nova, Cersei Lannister, personaje din League of Legends, DOTA, Homestuck şi Assassin’s Creed, pentru care a fost organizat şi un concurs de cosplay. Restul costumelor pot fi văzute în clipul de mai jos:

Freeman Entertainment a fost de asemenea prezent cu trailere pentru viitoarele sale filme, printre care putem putem numi: Mad Max, Pan, dar şi cel mai aşteptat film SF al anului 2016 şi anume DxM. Distribuţia filmului a fost prezentă sâmbătă în cadrul unui panel, unde au discutat filmul cu fanii şi au răspuns la întrebări.

Această ediţie a strălucit şi prin furorile făcute de actorii şi youtuberii invitaţi. John Noble (Fringe, Lord of The Rings, Sleepy Hollow), Dan Starkey (Strax – Doctor Who), Osric Chau (Kevin Tran – Supernatural), Kristian Nairn (Hodor – Game of Thrones) şi Manu Bennett (Crixus – Sparacus, Deathstroke/Slade Wilson – Arrow) i-au lăsat pe fani cu amintiri de neuitat în urma conferinţei de presă (care poate fi urmărită aici), şedinţelor foto, sesiunilor de autografe cât şi panel-urilor, memorabile fiind cele ale lui Manu Bennett, care a arătat cât de mult îşi iubeşte fanii răspunzându-le cu drag la întrebări, salutându-le pe fete cu “hello, gorgeous”, dând noroc cu băieţii şi chiar punând în scenă celebrul dans tradiţional Haka alături de ei.

Ka Mate! Ka Mate! Ka ora! Ka ora!

Alte panel-uri la fel de delectante au fost cele la care au participat actorii din producţia HBO Umbre, ai noştri Relu, Gina, Nea Puiu’, Nico şi Teddy s-au întrecut în Umbre trivia, au stat cu rândul pe Tronul de Fier şi au râs alături de spectatori la sketch-urile fanmade avându-l ca protagonist pe Nea Puiu’:

Dar şi discuţiile cu membrii Sector 7/Nimic Nou care ne-au arătat în premieră surprizele care pot veni într-o lună, două, trei (eh, perioade nedeterminate, după cum ne-au obişnuit), cele cu Vsauce (and as always, thanks for watching) precum şi cu interpretul nostru favorit al reclamelor, Cosmin Mitu (Romercial):

Evenimentul a fost marcat şi de lansări din domeniul benzilor desenate: Tinereţe fără Bătrâneţe, poveste care prinde viaţă prin cuvintele lui Marian Coman şi desenele lui Bogdan Kelaru, din partea editurii HAC!BD, Abaţia BD, o adaptare după trilogia lui Dan Doboş, desenată de Răzvan Chelaru şi numărul 11 al revistei The Walking Dead România. Got yours yet?

Recapitulăm: în cele trei zile, pragul Romexpo a fost trecut de peste 30.000 de oameni din toate colţurile ţării şi chiar din afara acesteia. După cum spuneam în incipitul articolului, mulţumită lui Mircea Mureşan, CEO-ul, o’ captain our captain, din 2013 până în prezent mai avem un motiv de a ne bucura în fiecare an. Şi ţineţi minte, acesta este doar începutul. Ne vedem la anul!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.