Filmele NexT la INTERSECTION

Halele Carol / 29-30 mai

0
1200
Ascultă acest articol

Pe 29 şi 30 mai, Work in Progress şi Thereart.ro organizează un nou eveniment de artă contemporană şi cultură urbană, INTERSECTION, în parteneriat cu Zeppelin, ce va avea loc la Halele Carol din Bucureşti (Constantin Istrati nr. 1, vis-a-vis de Autogara Filaret, în apropierea Parcului Carol).

Evenimentul, susţinut de Grolsch, AQUA Carpatica, Jägermeister, THE PLOT, POSCA și Toyota, se axează pe conceptul de intersecție, dezvăluind modul creativ în care, într-un spațiu neconvențional, forme de artă variate pot comunica, generând noi conexiuni între arhitectura clădirii, contextul său istoric, imagine și sunet.

În cele două zile ale evenimentului, NexT, unul dintre festivalurile cele mai eclectice din peisajul cinematografic românesc, va prezenta o selecție specială cuprinzând cele mai avangardiste scurtmetraje  prezentate în timpul celor nouă ediții ale festivalului, experimente audio-vizuale inedite aflate la intersecția dintre narativitate și inovație formală:

Lăcomie endemică/Endemic’s greed/Lakomstwa endemita

 1. Natalia Dziedzic, Polonia, 2014, 11′

Pe plaja de la malul mării, o fată şi două creaturi modeste, albina şi crabul, îşi împletesc drumurile. O poveste animată despre instincte primare, atât de prezente în natura umană.

În care eroina se ascunde și apoi are parte de o întâlnire neașteptată/In which the protagonist hides and then has an unexpected encounter

 1. Tudor Cristian Jurgiu, România, 2015, 19′

Într-o dimineață stresantă, ca toate celelalte dimineţi, Cristina se oprește brusc în cadrul ușii. Nu mai poate face pasul care ar scoate-o din casă…

Pui de somn/Baby Nap

 1. Paul Mureșan, România, 2014, 5′

Pui de somn este o călătorie în tărâmurile ascunse ale minţii. Urmărim un personaj necunoscut în mintea sa, în timp ce visează, transformând noaptea într-un foarte scurt pui de somn, plin de imagini ce îl descriu într-un mod foarte bizar.

Să înfrunți animale sălbatice/To face wild animals/Enfrentar animales salvajes

 1. Jéronimo Quevedo, Argentina, 2014, 7′

Miss Chile ‘85 este răpită de Tarzan, rege al junglei și reprezentant al gherilei patriotice anti-Pinochet “Manuel Rodriguez”.

Superbia

 1. Martti Helde, Estonia, 2014, 16′

Dacă ai fost lovit vreodată, într-o zi vei riposta. Dacă nu ești iubit, nici tu nu vei iubi pe nimeni.

Sunetul stelelor m-a uluit/The sound of the stars dazes me/El ruido de las estrellas me aturde

 1. Teddy Williams, Argentina, 2012, 20′

Băieţii dintr-o gaşcă trăiesc laolaltă, înconjuraţi de multe lucruri, muncesc, se plimbă, stau de vorbă în locuri diferite, dar nu suntem niciodată prea siguri unde se află.

Boonrerm

 1. Sorayos Prapapan, Tailanda, 2013, 17′

Boonrerm este servitoare. În fiecare zi, i se cere să facă lucruri stranii.

Autism

 1. Alexandru Petru Badeliță, România, 2013, 12′

Povestea unui student în ultimul an de facultate, care este în căutarea unui loc de muncă.

Fotoliul/The Chair

 1. Grainger David, SUA, 2012, 12′

Fotoliul este povestea unui focar misterios de mucegai toxic într-un mic oraş şi a unui băiat care încearcă să înţeleagă moartea mamei sale, obsesia bunicii cu fotoliile aruncate și rădăcinile acestei plăgi ciudate și inexplicabile.

Mister/Mistery/Misterio

 1. Chema Garcia Ibarra, Spania, 2013, 12′

Se spune că dacă îţi apropii urechea de ceafa ei, poţi auzi Fecioara vorbind.

Moartea unei insecte/The death of an insect/ Eraan hyonteisen tuho

 1. Hannes Vartiainen, Pekka Veikkolainen, Finlanda, 2010, 7′

Într-un decor urban lipsit de viaţă, în care timpul însuşi şi-a oprit pasul, începe un dans dement şi un fluture care de-abia a prins viaţă se pregăteşte să moară.

Pe malurile Mediteranei/Mediterraneans/Méditerranéens

 1. Olivier Py, Franța, 2011, 32′

Salvate de la uitare, după 25 de ani, aceste filme de 8 mm pun într-o nouă perspectivă destinul unei familii şi al unei generaţii.

Cu puțină răbdare/With a little patience/Türelem

 1. Laszlo Nemes, Ungaria, 2007, 13′

O funcţionară care îşi îndeplinește cu meticulozitate rutina. Toate măruntele vibraţii ale feţei ei. Şi un bărbat, aşteptând-o în faţa geamului.

Cele două zile vor cuprinde, de asemenea, o expoziţie de artă contemporană, ce va include instalații, sculpturi și printuri cu lucrări semnate de artiști români din diferite domenii, care vor interpreta tematica evenimentului în viziune proprie: Aitch, Bast, Raluca Băraru, Ion Bârlădeanu (H’art Gallery), Lucian Baraitaru, Alina Bohoru, Otilia Cadar, Mihai Chiţu, Mimi Ciora, Liviu Coman, Amalia Dulhan, Dragoș-Radu Dumitrescu, Victor Fota, Loreta Isac, Kadna, Horaţiu Lazăr, Cristina Matei, Oliver Merce, Ileana Oancea, Cătălin Oancea, Florin Pantilimon, Mihaela Paraschivu, Pisica Pătrată, Obie Platon, Mircea Popescu, Lea Rasovszky, Saddo, Serebe, Diana Stanciu/ Ignissa, Ramona Şlug, Sorina Vazelina. Printurile ce vor face parte din expoziţie sunt realizate cu sprijinul THE PLOT. Vor exista, de asemenea, momente de performance atistic şi o fuziune între dans contemporan şi bboying cu FREAKQUENCY, un performance de Drum’n’Fire și nu numai, la care se adaugă un progam de workshopuri de serigrafie de Librăria Jumătatea Plină, un atelier susținut de STORYSCAPES, prima asociație românească axată pe transmedia storytelling și structuri narative interactive ș.a.

Line-upul include DJ români și internaționali precum Ada Kaleh (RO), Vlad Caia (RO), Alexandra (RO), Miss I (RO), Resoe (DK), Posh (RO), Paul Popa (RO), Dragoş Rusu (RO), FILIPP (RO), Vivi. St (RO), Ciresharii (RO), Lauvon (RO), Luchian Victor (RO), Lisière Collectif (RO). Sâmbătă, 30 mai, party-ul va avea loc pe două scene simultan, iar visuals vor fi asigurate pe durata evenimentului de 360view.

Intrarea este liberă pentru zilele de vineri, respectiv sâmbătă pe parcursul zilei şi pe perioada proiecţiilor de film, în limita locurilor disponibile. Accesul la petrecerea de sâmbătă se face pe bază de bilete, ce pot fi achiziţionate prin Eventbook.ro la preţul special de 20 lei: http://eventbook.ro/event/intersection-halele-carol-bilete. De asemenea, bilete vor fi disponibile în seara evenimentului, pe 30 mai, la intrare, la prețul de 25 lei până la 00.00 și 30 lei după 00.00.

Evenimentul se adresează persoanelor cu vârsta de peste 18 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.