Tomorrowland – Recenzie

1
5196
Ascultă acest articol


Aduşi împreună de destin, o tânără pasionată de ştiinţă şi un fost inventator genial se îmbarcă într-o misiune ce are ca scop descoperirea secretelor unui loc care există în timp şi spaţiu în memoria lor colectivă.

Regizor : Brad Bird

Scenariu :  Damon Lindelof, Brad Bird

Gen: Acţiune, Aventură, Mister

Lansare : 22 mai 2015

Durata : 130 min

Studio :  Walt Disney Pictures

Distribuitor : Forum Film

Clasificare :  –

Actori :

Britt Robertson    …    Casey Newton
George Clooney     …     Frank Walker
Kathryn Hahn    …   Ursula
Judy Greer     …     Mom
Hugh Laurie    …     David Nix

Sinopsis: Legați de un destin comun Casey (Britt Robertson), o tânără veselă și optimistă plină de curiozități științifice, și Frank (George Clooney), un fost copil minune al științei, ajuns acum un adult măcinat de deziluzii și scepticism, se îmbarcă într-o călătorie periculoasă spre Tomorrowland, o dimesiune în timp și spațiu care există în memoria amândurora.

RECENZIE:

O idee futuristă a visătorului Walt Disney, care este prezentă şi într-un parc dedicat special acestuia în Disneyland-ul din Paris, are parte de o ecranizare cu ajutorul imaginaţiei celor care au stat în spatele proiectelor „The Incredibles”, „Prometheus”, „Up” şi „Star Trek: Into Darkness”. Regizorul Brad Bird şi scenaristul Damon Lindelof şi-au unit puterile pentru a realiza „Tomorrowland”, un vis de a lui Walt Disney pentru o lume unde nimic nu este imposibil.

Walt Disney a arătat publicului american prin programele de televiziune cum lumea se îndreaptă către viitor. „Tomorrowland” este un loc al oamenilor înteligenţi, unde tehnologia la care noi nici nu visăm, primează în totalitate.

tomorrowland_050815_1600

Britt Robertson, pe care am văzut-o recent în ecranizarea cărţii lui Nicholas Sparks – „The Longest Ride”, o joacă pe Casey, o tânără inteligentă care speră la o lume mai bună. Primeşte fără să ştie de ce, o insignă misterioasă care o duce în Tomorrowland. Dorind din răsputeri să ajungă în acel loc, Casey îl întâlneşte pe inventatorul Frank Walker (jucat de George Clooney), care îi răspunde întrebărilor. Cei doi vor trece prin experienţe amuzante dar şi neplăcute, în încercările lor de a regăsi Tomorrowland.

Hugh Laurie îl joacă pe Nix, un personaj cinic care îşi păstreazî funcţia câştigată, fără să se gândească la consecinţe. Laurie apare în puţine scene şi are un personaj simplu. Nix este de părere că omenirea nu vrea să accepte adevărul şi continuă alterarea viitorului. Britt Roberston, care este mai mereu surprinsă de ce o găseşte în Tomorrowland, nu pare a fi pregătită pentru un asemenea rol. George Clooney apare pe la jumătatea filmului, pesonajul său nefiind unul complex, ci un ajutor pentru Casey în problemele şi eventualele provocări.

Regizorul Brad Bird surprinde cu ajutorul unui CGI uimitor lumea în care orice este posibil. Cu ajutorul lui Damon Lindelof, care oferă replici amuzante personajelor principale, Bird face o treaba bună.

tomorrowland54fdf04f23efb_2040.0Tomorrowland prezintă probleme existenţiale pe care lumea de azi nu vrea să le recunoască şi să le combată. Poluarea, topirea gheţarilor, haosul, foametea sunt doar nişte exemple. Filmul transmite un mesaj puternic: confruntaţi-vă cu probleme actuale pentru un viitor mai bun.

Audienţa minoră va fi puternic impresionată de proiectul lui Bird, dedicându-se în special pentru ei, fiindcă pot crea un viitor demn. „Tomorrowland” bucură prin concept şi idei, rămânând un pretext bun pentru a regăsi naivitatea, visele şi imaginaţia, ca teme principale într-un film.

Postere:

tomorrowland_ver2_xlgTrailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.