Mune – Recenzie

0
3828
Ascultă acest articol


Pentru a salva omenirea, Mune trebuie să facă echipă cu noul Gardian al Soarelui, egoistul Sohone şi cu Glim, o făptură agilă, dar plăpândă din ceară. Aventura incredibilă care îi aşteaptă îi va transforma în cei mai buni prieteni.

RegizorAlexandre Heboyan, Benoît Philippon

Scenariu :  Jérôme Fansten, Benoît Philippon

Gen : Animație

Lansare : 11 septembrie 2015

Durata : 100 min

Studio : Onyx Films, Kinology, ON Animation Studios

Distribuitor : Freeman Entertainment

Clasificare : A.G.

Sinopsis:

Într-un univers în care ziua şi noaptea se află sub atenta grijă a unor gardieni legendari, Mune, un mic spiriduş al nopţii, este ales să devină Gardianul Lunii, spre surprinderea tuturor. În ciuda unei staturi deloc impunătoare şi a lipsei sale de experienţă în coordonarea unei echipe, simpaticul personaj trebuie să ghideze Luna în noapte şi să vegheze asupra Lumii Viselor. Însă când novicele şi inocentul Mune pierde Luna din greşeală, echilibrul planetei este în pericol, iar Soarele cade în mâinile lui Necross, lordul lumii subterane. Întreaga planetă se scufundă în întuneric.

Pentru a salva omenirea, Mune trebuie să facă echipă cu noul Gardian al Soarelui, egoistul Sohone şi cu Glim, o făptură agilă, dar plăpândă din ceară. Aventura incredibilă care îi aşteaptă îi va transforma în cei mai buni prieteni.

Recenzie:

mune1Câteodată apar din neant animații străine create de studiouri independente sau nu prea populare; surprize plăcute care surprind atât publicul foarte tânăr cât și restul audienței.

“Mune, le gardien de la lune” face parte din acel gen de animații și este o surpriză care vine tocmai din Franța și ne încântă cu personaje originale și încearcă să ne câștige simpatia cu ceva nou și o poveste pe atât de încântătoare cât și interesantă totodată.

mune2Acțiunea are loc într-un univers unde ziua este luminată de soare, cu viețuitoarele sale și stilul de trai, iar noaptea aparține lunii și viețuitoarelor care-și duc trailul în această perioadă a zilei.

Fiecare dintre cele două astre putesc pe atmosferă și au nevoie să fie transportate/trase de două ființe imense pentru a se păstra constat ciclul zi-noapte. Cele două creaturi colosale sunt mânate și supravegheate de câte doi gardieni.

mune3Periodic sunt aleși noi gardieni cărora le sunt întrebuințate aceste sarcini vitale și între cele două lumii (ale nopții și zilei) au loc un fel de ceremonii de alegere și lupte a noilor gardieni. Gardianul Lunii este ales Mune, un novice care va începe vitala sa misiune cu piciorul stâng. Mune pierde controlul lunii, soarele cade pe mâinile lui Necross, un lord de lavă al lumii subterane, iar balanța este distrusă și cele două lumi de zi și noapte se contopesc afectând toate ființele acestora.

mune4Mune nu stă pe gânduri și alături de Sohone, Gardianul Soarelui și Glim o fată drăguță, parcă realizată din ceară, pornesc să recupereze cele două astre și să restaureze balanța de odinioară.

În România vocile personajelor principale au fost interpretate de nume cunoscute din massmedia precum: Vladimir Drăghia, Delia Matache, Dragoș Bucur și Dorian Popa, iar coloana sonoră e una deosibită completată de imagini superbe și animații foarte bine făcute.

mune5

Distribuită de Freeman Entertainment, animaţia „Mune: Gardianul Lunii” ajunge din 11 septembrie, la cinema în 3D.

Poster:

mune-ro

Trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.