Trei scurtmetraje de gen, ”Irreversible” (regia Raymond Popa și Cornel Caldeș), ”Lumina firavă” (regia Florina Dumitrache) și ”Mitul Moroilor” (regia Bogdan Matei), pot fi vizionate, gratis și legal, începând cu joi, 3 martie, pe CINEPUB.

Mituri românești, moroi, sfârșitul lumii și controlul propriului destin sunt explorate în ”Irreversible”, ”Lumina firavă” și ”Mitul Moroilor”. Cei trei tineri regizori nu urmează calea realismului Noului Val Românesc și experimentează un altfel de cinema într-un horror, un thriller și un SF.

În urma unui accident de mașină un bărbat își confruntă întreaga existență în scurtmetrajul ”Irreversible”, semnat de Raymond Popa și Cornel Caldeș. La scurt timp acesta realizează că nu își poate controla propriul destin.

Acțiunea filmului ”Lumina firavă”, de Florina Dumitrache, se petrece într-un apartament de modă veche. Luminile se sting. Victor și Marta așteaptă sfârșitul lumii.

Conform mitologiei românești sufletele copiilor morți si nebotezați se transformă în moroi. ”Doar mit sau o cruntă realitate?” este întrebarea pe care o ridică scurtmetrajulMitul Moroilor”, un proiect realizat de CaskadeTeam.

Irreversible”, ”Lumina firavă” și ”Mitul Moroilor” au avut premiera pe CINEPUB joi, 3 martie, ora 20:30.

Informații despre toate filmele din portofoliul Cinepub se găsesc pe site-ul oficial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.