Ascultă acest articol

Al treilea sezon al serialului dramatic „Pompierii din Chicago” continuă povestea din sezonul doi, imediat după explozia din apartment, de la finele acestuia. Toţi pompierii de la Secţia 51 supravieţuiesc, dar un prieten apropiat al acestora moare la faţa locului. Asta îl afectează cel mai grav pe Severide (Taylor Kinney), care în primul episod îşi ia concediu. Ulterior, revine la muncă şi se mută cu Dawson (Monica Raymund) şi Casey (Jesse Spencer), pentru a avea pe cineva alături în această perioadă dureroasă, dar are probleme de-a lungul întregului sezon. O investigatie descoperă ca incediul pare a nu fi fost accidental. Şi ceilalţi membri ai secţiei au probleme personale: Casey şi Dawson au probleme în relaţie, iar lui Boden (Eamonn Walker) îi moare o rudă. În plus, sectia însăşi are probleme, dupa ce primesc un apel dificil. În acest sezon apare un crossover triplu cu „Chicago P.D.” şi „Lege şi ordine: Brigada specială”.

BIOGRAFIILE ACTORILOR ȘI PRODUCĂTORILOR

JESSE SPENCER – Matthew Casey

În serialul dramatic marca NBC „Pompierii din Chicago” („Chicago Fire”), Jesse Spencer este Matthew Casey, un locotenent intuitiv, care se resimte după pierderea unuia dintre subalternii săi şi care are probleme în relaţie.

Născut în Australia, Spencer a debutat pe micul ecran american odată cu aclamatul serial „Dr. House”, în care a jucat rolul dr. Robert Chase şi a fost coleg cu Hugh Laurie de-a lungul tuturor celor opt sezoane, până la finalul serialului, din mai 2012. Pe marele ecran, Spencer a jucat în „Fete de bani gata” (cu Brittany Murphy), filmul biografic „Împotriva curentului” (cu Geoffrey Rush şi Judy Davis) şi pelicula independentă produsă de Spike Lee „The Girl Is in Trouble”. A lucrat mult în Marea Britanie şi Australia, în teatru şi TV. A jucat în aclamatul serial dramatic marca BBC „Death in Holy Orders” şi a avut roluri principale în adaptarea BBC a cărţii „Lorna Doone” şi în „Stranded” (pe Hallmark). Şi-a început cariera în longeviva soap-opera australiană „Neighbours”. Spencer locuieşte la Los Angeles.

TAYLOR KINNEY – Kelly Severide

În serialul dramatic marca NBC „„Pompierii din Chicago” („Chicago Fire”), Taylor Kinney este Kelly Severide, un locotenent cu atitudine şi aparent imperturbabil, care se luptă cu proprii demoni.

Pe micul ecran, Kinney a apărut în numeroase seriale, printre care: „Trauma” (serial NBC în care a avut un rol secundar), „Jurnalele vampirilor” (în care a fost Mason Lockwood), episodul-pilot al serialului „A Mann’s World” (creat de Michael Patrick King, cu Don Johnson), „Breakout Kings”, „Castle”, „Fără ruşine”, „Jane şi Maura: Detectivi în Boston”, „Cititorii de oase” şi „CSI: New York – Criminaliştii”. Kinney a apărut şi în filmul TV „Five”, proiect produs de Jennifer Aniston, Demi Moore şi Alicia Keyes, şi a putut fi văzut în serialul online „Dating Rules From My Future Self”.

Pe marele ecran, a jucat în „Misiunea: 00.30 A.M.” (de Kathryn Bigelow), filmul independent „Least Among Saints” (de Marty Papazian) şi scurtmetrajul „Prodigal” (cu Kenneth Branaugh). Născut în Lancaster (Pennsylvania), Kinney este un surfer cu experienţă şi locuiește la Los Angeles.

EAMONN WALKER – şeful de batalion Wallace Boden

În serialul dramatic marca NBC „Pompierii din Chicago” („Chicago Fire”), Eamonn Walker este şeful de batalion Wallace Boden, un pompier veteran, care are de luat nişte hotărâri personale importante.

Walker este un actor talentat, cunoscut pentru integritatea şi capacitatea lui de a da naştere unor personaje extrem de complexe. A fost inspirat să devină actor de rolul lui Sidney Poitier din „În arşiţa nopţii”. Născut la Londra, e celebru în SUA pentru rolul lui Kareem Said, liderul musulman din aplaudatul serial „Oz – Închisoarea federală”.

A avut numeroase roluri în seriale ca: „Kings” (la NBC), „Justice” (producţia marca Jerry Bruckheimer), „Adevărul şi numai adevărul” (tot Bruckheimer), „The Governor” şi „Bonekickers” şi „Moses Jones” (ambele producţii marca BBC). Rolul lui Howlin Wolf din „Cadillac Records” (film cu Adrien Brody, Jeffrey Wright, Mos Def şi Beyoncé Knowles) i-a adus aprecierea criticilor. A mai avut roluri memorabile în filme ca „Mesagerul”, „Traficantul de arme” (cu Nicholas Cage şi Ethan Hawke), „Prietenul meu, ghepardul” (filmul apreciat de critici al lui Carroll Ballard), „Lacrimi din soare” (cu Bruce Willis), „O dată în viaţă” (de şi cu Laurence Fishburne) şi „Indestructibilul” (de M. Night Shyamalan). Walker loucieşte la Los Angeles şi Londra.

MONICA RAYMUND – Gabriella Dawson

În serialul dramatic marca NBC „Pompierii din Chicago” („Chicago Fire”), Monica Raymund este Gabriella Dawson, un paramedic curajos, care trece prin situaţii periculoase alături de partenera sa.

Absolventă a Şcolii Juilliard, Monica a primit Premiul John Houseman pentru activitatea ei aici. Imediat după absolvire, a jucat alături de Tim Roth în cele trei sezoane ale serialului „Lie to Me – Psihologia minciunii”. În această perioadă, a devenit unul dintre membrii fondatori ai The Mechanical Theatre Group, a predat şi a fost co-director al Departamentului de Comunicare de la Institutul Heifetz, a predat la The Broadway Theatre Project, predă în cadrul Performing Arts Project şi e membru în conducerea The Hollywood Arts Organization, din Los Angeles. A mai avut un rol secundar în filmul „Arbitraj” (cu Richard Gere), un rol principal în producţia muzicală marca Sundance Lab „Like Water for Chocolate” şi un rol secundar în serialul „Soţia perfectă”.

Raymund este căsătorită cu regizorul şi scenaristul Neil Patrick Stewart şi locuieşte la Los Angeles şi New York.

LAUREN GERMAN – Leslie Shay

În serialul dramatic marca NBC „Pompierii din Chicago” („Chicago Fire”), Lauren German este Leslie Shay, un paramedic priceput, care trece prin situaţii periculoase alături de partenera sa.

Născută şi crescută în Orange County (California), German a fost de mică pasionată de teatru şi actorie. Rolul care a lansat-o a fost cel din filmul de succes „O iubire de neuitat” (2002, regizat de Adam Shankman), unde a fost colegă cu Mandy Moore şi Shane West. După aceea, a jucat în „A Midsummer Night’s Rave” (regizat de Gil Cates Jr.) – o adaptare a piesei lui William Shakespeare. A mai apărut în thrillerul post-apocaliptic „Înstrăinaţi”, „Ţara întunericului” (alături de regizorul şi actorul Thomas Jane), „Căminul ororilor” (de Eli Roth), remake-ul celebrului film de groază „Masacrul din Texas”, comedia independentă a lui Daryl Goldberg „Făcuţi unul pentru celălalt” şi „Spin”, o comedie romantică scrisă şi regizată de Henry Pincus.

Pe micul ecran, a avut roluri secundare în „Hawaii 5.0” şi „Happy Town” şi a apărut (în rol episodic) în „Memphis Beat – Lege şi rock and roll”, „Ţintă umană”, „Al 7-lea cer” şi „Sex, Love and Secrets”. German locuieşte la Los Angeles.

CHARLIE BARNETT – Peter Mills

În serialul dramatic marca NBC „Pompierii din Chicago” („Chicago Fire”), Charlie Barnett este Peter Mills, un tânăr absolvent al academiei, care are în spate un şir lung de generaţii de pompieri.

Absolvent a Şcolii Juilliard, s-a apucat de actorie în oraşul lui natal, Sarasota (Florida), la 7 ani, în producţii teatrale muzicale. Pe marele ecran, Barnett a avut un rol secundar în „Bărbaţi în negru 3” (cu Will Smith şi Josh Brolin) şi a mai jucat în „Gayby” (care a avut premiera în 2012, la Festivalul de Film South by Southwest), „The Happy Sad” (o încâlcită poveste de dragoste) şi „Private Romeo” (o versiune modernă a poveştii lui Romeo şi Julieta).

La TV, a avut roluri episodice în producţiile NBC „Lege şi ordine: Brigada specială” şi „Lege şi ordine: Intenţii criminale”.

Barnett, care a crescut mai toată copilăria pe o barcă cu pânze, se distrează în continuare navigând; în plus, îi plac maşinile clasice. Este pasionat şi în legătură cu voluntariatul. Este sigur şi locuieşte în Los Angeles – deşi sufletul lui e mai apropiat de New York.

DAVID EIGENBERG – Christopher Hermann

David Eigenberg este Christopher Herrmann, un pompier cu experienţă şi un familist convins şi de treabă.

Eigenberg e cunoscut publicului graţie rolului lui Steve Brady, soţul de treabă şi proprietarul tipic de bar new yorkez din serialul laureat cu Emmy „Totul despre sex”. Eigenberg a apărut regulat în „The Beat” (serial ai cărui producători executivi erau Tom Fontana şi Barry Levinson) şi a mai jucat des în „Lege şi dreptate”, „Schimbul trei”, „Cabinet de avocatură” şi „Ed”. În plus, a mai apărut în serialele „Minţi criminale”, „NCIS: Anchetă militară”, „Castle”, „Medici în Santa Monica”, „Cu sânge rece”, „Spitalul de urgenţă”, „Monk” şi „Viaţa sub presiune”.

La cinema, a putut fi văzut în „See You in September”, „The Trouble with Romance”, „Driftwood”, „Love, Ludlow”, „Nebunie curată”, „Garfield”, „Profeţiile omului-molie” şi „A Perfect Murder”.

Eigenberg a fost timp de trei ani membru al United States Marine Corps. Este căsătorit şi locuieşte în Los Angeles cu soţia lui (Chrysti) şi copiii lor (Louie şi Myrna).

DICK WOLF – creator/producător executiv

Dublu laureat cu Emmy şi Grammy, producătorul Dick Wolf este unul dintre cei mai respectaţi creatori/producători din branşă şi arhitectul unuia dintre cele mai de succes branduri din istoria televiziunii – „Lege şi ordine”. Este creator şi producător executiv al tuturor serialelor „Lege şi ordine” (toate producţii „Wolf Films” şi Universal Television), printre care şi „Lege şi ordine: Brigada specială”, ajuns la sezonul 16 la NBC. În plus, Wolf produce acum două proiecte noi la NBC: serialul dramatic „Pompierii din Chicago” („Chicago Fire”) şi emisiunea-concurs cu vedete „Stars Earn Stripes”.

Wolf este o forţă creativă în televiziune de peste 25 de ani, având o carieră ilustră de producător executiv şi una prolifică de scenarist/producător, pentru seriale ca „L.A. Dragnet”, „Conviction”, „Hill Street Blues”, „Miami Vice”, „New York Undercover”, „Arrest & Trial”, „South Beach”, „Feds” şi „Players”.

Pe marele ecran, a scris scenariul pentru hit-ul marca Paramount „Codul de onoare”, a fost scenarist şi producător executiv la „Mascarada” şi scenarist şi producător executiv la „Pământul nimănui”.

Pe 29 martie 2007, Wolf a primit propria stea pe Bulevardul hollywoodian Walk of Fame.

DEREK HAAS – creator/producător executiv

Derek Haas a creat „Chicago Fire” alături de partenerul lui de scris, Michael Brandt, proiectul fiind prima lor încercare comună în televiziune. Împreună, au scris filme ca „Drumul dreptăţii”, „Wanted”, „Mai furios, mai iute” şi „Dublu”, pe care l-a şi produs – iar filmele lor au avut încasări de peste 500 de milioane de dolari în întreaga lume, la box-office.

Haas a urmat cursurile Universităţii Baylor şi are un masterat în literatura engleză. În campusul de aici l-a cunoscut Baylor pe Brandt şi cei doi au început să scrie împreună scenarii la mijlocul anilor ’90.

Haas şi Brandt au adaptat recent cartea „Billionaire’s Vinegar”, pentru Sony Pictures, şi scriu scenariul „Wanted 2”, pentru Universal.

MICHAEL BRANDT – creator/producător executiv

Michael Brandt a creat „Pompierii din Chicago” („Chicago Fire”) alături de partenerul lui de scris, Derek Haas, proiectul fiind prima lor încercare comună în televiziune. Împreună, au scris filme ca „Drumul dreptăţii”, „Wanted”, „Mai furios, mai iute” şi „Dublu”, pe care l-a şi regizat – iar filmele lor au avut încasări de peste 500 de milioane de dolari în întreaga lume, la box-office.

Brandt a urmat cursurile Universităţii Baylor şi are un masterat în literatura engleză. În campusul de aici l-a cunoscut Brandt pe Baylor şi cei doi au început să scrie împreună scenarii la mijlocul anilor ’90.

Haas şi Brandt au adaptat recent cartea „Billionaire’s Vinegar”, pentru Sony Pictures, şi scriu scenariul „Wanted 2”, pentru Universal.

DANIELLE GELBER – producător executiv

Danielle Gelber este vice-preşedinte executiv al „Wolf Films”, compania de producţie a prolificului producător Dick Wolf. S-a ocupat de dezvoltarea a numeroase seriale dramatice şi de comedie, printre care „Ierburi” (care are multiple nominalizări la Emmy, cu Mary Louise Parker) şi „The Big C” (cu Laura Linney, laureată cu Globul de Aur pentru rol). În plus, Gelber s-a ocupat de „Episoade”, prima co-producţie a postului Showtime cu venerabilul post britanic BBC. Matt LeBlanc a câştigat un Premiu Emmy în 2011 pentru rolul din acest serial creat de David Crane şi Jeffrey Klarik („Prietenii tăi”, „Nebun după tine”). În 2007, Gelber a contribuit la efortul de a aduce la Showtime, în premieră în SUA, serialul britanic de succes „Jurnalul secret al unei dame de companie”. În plus, s-a ocupat de „The L Word”, de reality show-ul „The Real L Word” şi de premiatul serial online al Lisa Kudrow „Web Therapy” (pe care l-a adus pe postul Showtime). Gelber s-a ocupat de miniseria nominalizată la Emmy „Celula teroristă” (a postului Showtime), care a câştigat Premiul AFI în 2003, dar şi de serialul laureat cu Emmy „Huff” (cu Hank Azaria şi Blythe Danner).

Înainte de a lucra la Showtime, Gelber a petrecut 7 ani la postul FOX, unde a fost vice-preşedinte senior şi responsabila departamentului de dezvoltare a serialelor dramatice. În acea perioadă, s-a ocupat de „Dosarele X”, „Ally McBeal”, „Party of Five”, „Melrose Place”, „Beverly Hills: 90210”, „Boston Public”, „Millennium”, „New York Undercover”, „Profit”, „Roswell” şi „Îngerul întunecat”. Tot la FOX, s-a ocupat de dezvoltarea episodelor-pilot ale serialelor „Clanul Soprano” şi „Cei mai frumoşi ani”.

Înainte de a lucra la FOX, Gelber a fost director al departamentului TV la Spelling Television, ocupându-se de şirul de seriale de succes ale legendarului producător Aaron Spelling: „Dinastia”, „Hotel” şi „The Love Boat”.

SINOPSISURI EPISODICE

 1. Always

Boden şi restul membrilor Secţiei 51 se confruntă cu toate consecinţele exploziei în primul episod al sezonului 3. În paralel, Casey îl caută pe Severide, care a dispărut, Newhouse are veşti surprinzătoare despre familia lui Mills, iar Hermann şi Otis iau o decizie legată de „Molly’s”.

 1. Wow Me

Severide e distrus, dar revine la Secţia 51. În paralel, Dawson abia aşteaptă să-şi depună candidatura la Secţia Austin, Mills descoperă detalii despre familia lui, iar Herrmann caută idei prin care să îmbunătăţească mersul afacerilor la „Molly’s”.

 1. Just Drive the Truck

Un accident auto în care sunt implicate camioane de la Secţia 51 şi de la Secţia Austin are concesinţe intense: toţi dau vina unii pe ceilalţi. În paralel, Boden încearcă să-i dea insigna ei lui Dawson, Mills îşi pune ordine în trecut şi viitor, iar gaşca de la „Molly’s” are probleme legate de camionul care le livrează mâncarea.

 1. Apologies Are Dangerous

Dawson încearcă să găseacă o cale de mijloc în relaţia cu Casey, în prima ei zi în noul post de candidat. În paralel, Mills ia în calcul un viitor nesigur, Severide se luptă cu propriii demoni, iar „Molly’s” primeşte vizita unui inspector orăşenesc.

 1. The Nuclear Option

Casey trebuie să facă faţă anunţului că sora lui divorţează, iar Dawson şi Mills se obişnuiesc cu noile lor roluri la Secţia 51. În paralel, Brett se gândeşte dacă să plece din Chicago sau nu, iar echipa de la „Molly’s” se chinuie să pornească camionul.

 1. Madmen and Fools

Casey îşi ajută sora, în timp ce se ocupă de cumnatul lui dubios. În paralel, Brett ajută o mamă cu probleme, Mills descoperă detalii despre o investigaţie privată, iar Hermann începe antrenamentul lui Dawson.

 1. Nobody Touches Anything

Un incendiu aparent de rutină scoate la iveală dovezi care atrag atenţia poliţiei, declanşând apariţia în peisaj a detectivilor Voight şi Lindsay. În paralel, Mills nu ştie ce să facă în legătură cu un nou job.

 1. Chopper

Explozia unui elicopter într-o zonă populată lasă în urma ei un cartier devastat şi îi pune la grea încercare pe membrii secţiei. Brett este încolţit de un bărbat periculos în miezul haosului care se formează, iar Dawson face o descoperire şocantă legată de cauza din care s-a prăbuşit elicopterul.

 1. Arrest in Transit

Secţia răspunde unui apel legat de un camion din care curge acid clorhidric, la o intersecţie, eveniment care pune presiune pe relaţia dintre Casey şi Dawson. În paralel, Mouch are probleme în viaţa personală, iar trecutul lui Brittany trece în prim-plan.

 1. Santa Bites

Un cuplu e blocat într-o casă care arde, iar urmările accidentului sunt şocante. În paralel, Şeful Boden se pregăteşte să pună bazele unei noi familii, stresul de acasă şi de la muncă îi îndepărtează tot mai mult unul de celelălalt pe Casey şi Dawson, iar la „Molly’s” e distracţie cu ocazia unui eveniment festiv.

 1. Let Him Die

Doi membri ai secţiei sunt răpiţi, poliţia din Chicago declanşând astfel o căutare disperată. În paralel, Casey şi Dawson se chinuie să păstreze un echilibru între vieţile lor profesionale şi cele personale, iar Şeful Boden află că bebeluşul lui nou-născut e posibil să fie bolnav.

 1. Ambush Predator

Severide şi Dawson descoperă dovezi şocante despre incendiul în care a murit Shay. În paralel, secţia e unită după un accident serios de maşină, iar tatăl Şefului Boden (jucat de Richard Roundtree) vine în vizită, dar la faţa locului nu face decât să ofere tuturor sfaturi nesolicitate.

 1. Three Bells

Apar noi detalii despre moartea lui Shay. În paralel, Severide întâlneşte un duşman vechi, sora lui Shay vine în vizită şi îi inspiră pe pompieri să se gândească la viaţa  acesteia din urmă, bunica lui Otis se mută, iar Boden încearcă să-şi ajute tatăl (Richard Roundtree) aflat pe moarte.

 1. Call It Paradise

O furtună îngheţată loveşte oraşul şi blochează tot. Mills şi Brett rămân izolaţi în mijlocul naturii, în timp ce caută un adolescent, iar pompierii din secţie au grijă de un nou-născut. În paralel, lui Severide i se oferă o nouă slujbă, iar Şeful Boden se ceartă cu tatăl lui, în legătură treatmentul acestuia.

 1. Headlong Toward Disaster

Boden îşi ia liber, din raţiuni personale, iar membrii secţiei au rapid probleme cu înlocuitorul acestuia. În paralel, Brett se apropie de o victimă pe care a salvat-o, iar după ce Casey iese la întâlnire cu altcineva, încep să apară complicaţii.

 1. Red Rag the Bull

Şeful temporar face o greşeală tactică în timpul unui incendiu într-un apartment, creând tensiune în secţie şi punând carierele pompierilor în pericol. În paralel, Mouch descoperă că donaţia lui către o clinică de fertilitate a rezultat în naşterea unui copil, iar Dawson iese la o întâlnire dublă cu Brett şi Cruz.

 1. Forgive You Anything

Un prieten vechi al lui Severide soseşte în oraş, sperând să primească o a doua şansă în cadrul Pompierilor din Chicago. În paralel, Mills încearcă să-şi recâştige statutul de membru activ în cadrul echipei, Mouch trebuie să facă faţă temerilor pe care le are în legătură cu odrasla lui, iar Brett şi Dawson pregătesc o seară de zile mari împreună.

 1. Forgiving, Relentless, Unconditional

Herrmann salvează un copilaş într-un incendiu structural, apoi porneşte o campanie personală de lămurire a circumstanţelor dubioase în care a avut loc evenimentul. În paralel, Severide îşi ecapitulează prieteniile din tinereţe, iar relaţia dintre Cruz şi Brett ajunge într-un punct critic.

 1. I Am the Apocalypse

Echipa transportă la spitalul Chicago Memorial victimele unui accident chimic, iar acolo situaţia devine gravă, din cauza unui nebun înarmat cu o grenadă, care susţine că are o boală mortală, transmisibilă pe calea aerului. După explozie, toată lumea intră în panică şi fuge de la faţa locului, în timp ce medicii le spun tuturor să stea pe loc şi închid porţile de la Chicago Memorial. Severide este rănit grav şi e forţat să se opereze de urgenţă, iar în timpul intervenţiei are flashback-uri cu Shay. Acest episod a fost episodul-pilot al spin-off-ului „Chicago Med”.

 1. You Know Where to Find Me

Mills încearcă să salveze viaţa unui şofer rănit extrem de grav într-un accident de maşină, Casey se apucă de reamenajarea unui club de striptease, dar nu ştie ce să creadă în legătură cu proprietarul acestuia, iar Hermann, Otis şi Cruz îşi pregătesc echipa de juniori pentru campionatul de hockey.

 1. We Called Her Jellybean

Sgt. Benson de la Brigada Specială din New York soseşte la Chicago pentru a da o mână de ajutor într-o investigaţie a poliţiei locale: un incendiu într-un apartment pare a fi conectat de un viol şi o tentativă de crimă, iar scenariul seamănă cu cel al unui caz nerezolvat al Brigăzii Speciale. Echipa pune sub semnul întrebării intenţiile unuia dintre membrii ei, iar Dawson îşi riscă viaţa în timpul unui apel.

 1. Category 5

Casey intră sub acoperire, pentru a obţine dovezi legate de afacerile ilegale ale lui Nesbitt, Otis şi Severide nu cad deloc de acord în legătură cu integritatea lui Rice, iar Herrmann îşi ajută un coleg din secţie.

 1. Spartacus

În ultimul episod al sezonului 3, Casey sapă şi mai adânc în afacerile dubioase ale lui Nesbitt, Boden încearcă să reunească secţia dezbinată, Severide îşi pune sub semnul întrebării propria judecată, un incendiu la un depozit ameninţă întreaga Secţie 51, iar Dawson primeşte o veste zguduitoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.