Doi actori îndrăgiți de public se îndrăgostesc în filmul romantic “Înainte să te cunosc”

0
871
Ascultă acest articol


Actori cunoscuţi publicului din „Urzeala Tronurilor” şi „Jocurile Foamei”, alături de mari nume ale scenei britanice, dau viaţă personajelor într-o emoţionantă poveste de dragoste bazată pe romanul apreciatei scriitoare Jojo Moyes – „Me Before You / Înainte să te cunosc”.

Purtând titlul cărţii, filmul spune povestea de dragoste care se înfiripă între Lou (Emilia Clarke), o tânără dintr-un orăşel de provincie, şi Will (Sam Claflin), un bărbat de succes ajuns în scaunul cu rotile după un teribil accident.

Energica Lou

Lou e o fată simplă, dar onestă, optimistă, muncitoare şi plină de viaţă. Toate într-un mod foarte britanic, ceea ce le-a dat ceva bătăi de cap producătorilor. Era extrem de important să o găsească pe acea actriţă care să reunească toate aceste trăsături şi să respire şi prospeţime. Sute de actriţe au venit la casting, îşi aduce aminte reputata regizoare britanică de teatru Thea Sharrock, aflată la primul ei film de Hollywood. „Când Emilia a intrat la casting şi a jucat prima scenă, am ştiut imediat că ea e Lou Clark”, spune regizoarea. „Avea exact genul de energie pe care îl căutam, era exact ca Lou – o gură de oxigen.”

Emilia Clarke a legat o prietenie trainică cu regizoarea. „Thea e grozavă, o admir nespus. N-ai zice că acesta e primul ei lungmetraj”, spune actriţa, adaugând că Sharrock e o persoană extrem de inteligentă, integră şi etică. Emilia Clarke este cunoscută publicului din popularul serial de televiziune „Urzeala tronurilor”, unde ea joacă rolul mamei dragonilor. Ea a fost de două ori nominalizată la premiile Emmy pentru rolul din acest serial.

Schimbătorul Will

În rolul lui Will îl găsim pe Sam Claflin, cunoscut fanilor seriei „Jocurile Foamei”, unde joacă rolul lui Finnick Odair. Sam Claflin a trebuit să se pregătească intens pentru rolul din „Înainte să te cunosc”, mai ales că personajul lui trece prin schimbări dramatice, de la un bărbat activ, la unul letargic, care îşi pierde pofta de viaţă. „Iniţial nu înţelesesem lumea complexă a lui Will. Dar schimbările prin care trece m-au făcut să înţeleg în profunzime cine este personajul, mi-au deschis ochii”, spune el. În mare parte din film actorul apare într-un scaun cu rotile, iar singura mişcare pe care o face e de la gât în sus. În plus, mai poate mişca un singur deget şi asta după doi ani intenşi de fizioterapie. „Will e resemnat. Deşi a avut parte de cea mai bună îngijire medicală posibilă, acum nu mai vrea niciun fel de ajutor”, spune actorul.

Abilitatea de a se transforma a lui Claflin a stârnit admiraţia regizoarei Thea Sharrock. „Will poate fi bădăran şi, în acelaşi timp, poate fi un bărbat cald, charismatic şi bun”. În viziunea ei, Sam Claflin  a reuşit cu succes să treacă de la o stare la alta. De-a lungul filmărilor, el a slăbit aproape 19 kilograme, pentru a reuşi să dea autenticitatea chinuitului şi resemnatului Will.

Răbdătoarea Camilla

Un alt personaj care stârneşte emoţie şi empatie este mama lui Will, Camilla Trevnor, care încearcă din răsputeri să-şi ajute fiul, respectând limitele impuse de el. În rolul ei o regăsim pe cunoscuta actriţă britanică Janet McTeer, iar partenerul ei în film – în rolul tatălui lui Will – este nimeni altul decât un distins veteran al scenei: Charles Dance.

„Îmi place la nebunie povestea, pentru că e plină de nuanţe şi de straturi. Nu e doar o simplă poveste de dragoste, e o poveste despre viaţă şi multe alte lucruri”,

spune Janet McTeer. Actriţa are în palmares două nominalizări la Oscar, un Glob de Aur şi un premiu Tony pentru interpretarea Norei din piesa lui Henrik Ibsen „O casă de păpuşi”.

Din distribuţie mai fac parte şi Brendan Coyle, Stephen Peacocke, Matthew Lewis, Jenna Coleman, Samantha Spiro, Vanessa Kirby şi Ben Lloyd-Hughes. Filmul este regizat de Thea Sharrock pe baza romanului cu acelaşi nume scris de Jojo Moyes, care este şi autoarea scenariului.

Filmul „Me Before You / Înainte să te cunosc” este distribuit de Forum Film România şi va avea premiera pe 1 iulie 2016, în format 2D. Forum Film România

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.