Groupama Asigurări, unul dintre liderii pieței de asigurări, continuă în această vară tradiția parteneriatului cu Festivalul Internațional de Animație Anim’est și susține, pentru a treia oară consecutiv, ediția Anim’est de la Brașov, care se desfășoară în perioada 30 iunie – 3 iulie în Open Air Piața Sfatului și la Centrul Cultural Reduta.

“Susținerea industriei cinematografice românești rămâne o direcție strategică pentru compania noastră, o dovadă în acest sens fiind faptul că toate lungmetrajele autohtone care au participat la ediția din acest an a Festivalului de la Cannes au fost asigurate de Groupama Asigurări. Parteneriatul cu Anim’est este încă o dovadă că rămânem alături de antreprenorii români activi în acest domeniu și de evenimentele importante pentru industria cinematografică locală“,

a declarat Georgiana Miron, Director Marketing și Comunicare în cadrul Groupama Asigurări.

În această vară, Anim’est Brașov îmbină imaginea și sunetul prin proiectarea celor mai noi și apreciate filme de animație pe plan internațional, organizarea atelierelor de creație pentru copii și a concertelor de muzică live, susținute de trupele Orkid și Environments. De asemenea, publicului brașovean îi sunt pregătite și două nopți de excepție, Creepy Animation Night și Animusic Night, dar și cele mai recente proiecte ale Animation Worksheep, primul atelier internațional de animație din România.

Festivalul debutează joi, 30 iunie, la ora 21.30, în Piața Sfatului, cu lungmetrajul “Băiatul fantomă”, o coproducție Franța – Belgia a studioului Folimage creată de către Jean-Loup Felicioli și Alain Gagnol, cineaștii care au realizat animația nominalizată la Oscar “A Cat in Paris”. Un alt titlu important al Anim’est Brașov este “Povestea prinţesei Kaguya”, o animație impresionantă, distinsă cu numeroase premii la festivalurile internaționale și nominalizată la Oscar în 2015. În secțiunea Minimest, dedicată micilor cinefili, va rula “Mune, gardianul Lunii”, o animație apreciată de copii din întreaga lume.

Accesul la proiecțiile din Open Air Piața Sfatului este liber. În plus, elevii, studenții și pensionarii pot participa gratuit și la evenimentele găzduite de Centrul Cultural Reduta, în baza prezentării legitimațiilor specifice.

Programul complet al festivalului va fi anunțat în curând pe pagina oficială www.animest.ro.

Anim’est Brașov este organizat de Asociația Este’N’Est și de Asociația Animest, cu sprijinul Primăriei Brașov și al Centrului Național al Cinematografiei, în colaborare cu Centrul Cultural Reduta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.