Ascultă acest articol


În cinstea noului film cu Seth Rogen, Sausage Party, animație pentru adulți care pare să impresioneze criticii, am făcut o selecție de filme despre mâncare ce trebuie văzute. De la documentare, la animații și chiar până la thrillere, acestea sunt câteva dintre cele mai gustoase filme pe care noi le recomandăm:

5. Super Size Me (2004)

Aproape toți părinții secolului 21 și-au învățat copiii că mâncarea de la fast-food este nesănătoasă, dar să fim serioși: ce copii îi mai ascultă pe cei în vârstă? Super Size Me este un experiment simplu, dar extrem de interesant care ne arată ce i se întâmplă unei persoane care mănâncă doar la Mc Donald’s de 3 ori pe zi, pentru 30 de zile. Rezultatele sunt impresionante și sunt sigur că au schimbat destul de multe mentalități în ultimii ani.

4. Soylent Green (1973)

Chiar dacă au trecut mai bine de 40 de ani de la lansarea sa, acest film arată una dintre cele mai plauzibile reprezentări ale viitorului. Acțiunea se petrece într-o lume suprapopulată în care clasa de mijloc a dispărut aproape complet și există doar oameni (foarte) săraci și (foarte) bogați. Toată mâncarea din lume este produsă în laboratoare de o firmă numită Soylent Industries. Misterul se învârte în jurul morții unuia dintre patronii acestei companii, iar urmările sunt de-a dreptul șocante.

3. Jiro: Dreams of Sushi (2011)

Jiro Ono este considerat cel mai bun chef specializat în sushi din întreaga lume. La 90 de ani, acesta gătește încă zi de zi la restaurantul său cu 3 stele Michelin din Tokyo. Acest documentar ne arată ce înseamnă adevărata pasiune pentru ceva. Povestea vieții sale este mai mult decât fascinantă și există multe lucruri pe care le putem învăța din aceasta.

2. Ratatouille (2007)

După cum ne-au obișnuit studiourile Pixar de-a lungul anilor, Ratatouille este un film care excelează pe toate planurile. Este animat superb, dar spune și o poveste frumoasă, plină de umor și emoție. Aceasta vorbește despre un șobolan care visează să ajungă bucătar în Paris. Faptul că acesta este personalizat și are trăsături omenești îi face drumul prin lumea culinară special.

Înainte să trecem la primul film al listei, aici sunt niște mențiuni speciale (alte filme despre mâncare ce trebuie văzute):

Delicatessen (1991), Cloudy with a Chance of Meatballs (2009), Chef (2014), Attack of the Killer Tomatoes (1978)

1. The Cook, the Thief, His Wife & Her Lover (1989)

Acesta este unul dintre cele mai bine realizate filme din istoria cinematografului englezesc. Felul în care decorurile și costumele sunt folosite continuă să impresioneze și să inspire până și în ziua de astăzi, dar povestea este plină de violență și nuditate. Ne vorbește despre soția unui gurmand bogat care are o mică aventură. Aproape toată acțiunea se petrece într-un restaurant, iar finalul este unul dintre cele mai bulversante lucruri care au fost vreodată filmate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.