„Pumni de piatră/Hands of Stone”, o dramă biografică şi de acţiune cu o super distribuţie, spune povestea legendarului boxer panamez Roberto Duran şi a relaţiei speciale de prietenie şi formare pe care a avut-o cu legendarul său antrenor, Ray Arcel.

  În regia lui Jonathan Jakubowicz şi avându-i în distribuţie pe Edgar Ramirez, Usher Raymond, Robert De Niro şi John Turturro, filmul este o poveste despre dragoste şi pasiune, a cărei acţiune are loc în miezul epocii de aur a boxului. În ring îi regăsiţi atât pe legendarul Roberto Duran, cât şi pe rivalul său neîntrecut, Sugar Ray Leonard.

Prietenie şi mentorat

În rolul lui Ray Arcel, antrenorul lui Duran, îşi face apariţia multipremiatul actor, deţinător a două premii Oscar, Robert De Niro. Arcel e un evreu din Harlem, care a devenit primul antrenor de box care a fost ales în galeria de onoare a acestui sport. Prin mâinile lui au trecut aproape 2.000 de boxeri în cariera sa de şapte decenii şi niciunul dintre ei n-a fost vreodată rănit grav în meciuri. Filmul surprinde reîntoarcerea lui Arcel în activitate, după o pensionare forţată. Acesta îl antrenează pe Duran gratis, riscându-şi viaţa, şi aşa începe o călătorie fascinantă care rezultă într-o relaţie de prietenie şi mentorat, care îi va schimba pe amândoi.

Nominalizat la un Glob de Aur, actorul Edgar Ramirez joacă rolul lui Robert Duran, supranumit şi „pumni de piatră / manos de piedra”. Duran s-a născut în urma aventurii pe care un puşcaş marin american a avut-o cu o fată din Panama, pe durata ocupaţiei americane din ţară. De mic se dovedeşte a fi un caracter tare şi foarte ambiţios, hotărât să răzbune mândria rănită a ţării sale. Duran ajunge să se lupte cu boxerii americani de top, pe care îi învinge. Îl are alături pe Arcel, un american care îi dă încredere şi putere, iar relaţia lor îl poartă pe panamez de la mărire şi decădere la mântuire.

O rivalitate legendară

Cea mai grea provocare este bătălia cu super-legenda Sugar Ray Leonard, un boxer de neînvins, interpretat de Usher Raymond, deţinător al opt premii Grammy. Sugar Ray Leonard este primul boxer care a câştigat peste 100 de milioane de dolari şi este considerat o legendă a sportului acestuia. Roberto Duran este primul care l-a învins şi l-a învăţat că boxul este un sport psihologic. În film, cei doi au o relaţie duală, fiind atât în competiţie, cât şi într-o relaţie cu totul karmică, influenţându-se reciproc într-o manieră semnificativă.

Pelicula a fost filmată atât în Panama, cât şi la New York, iar scenele din ring sunt recreate după cele originale. În „Pumni de piatră/Hands of Stone” apare întreaga familie Duran, inclusiv producătorul Robin Duran, care îl joacă pe unchiul său Pototo. Puştiul care îl joacă pe Duran copil (David Arosemena) a fost ales dintr-un program al unei organizaţii non-guvernamentale, care l-a salvat de pe stradă, după ce fusese abandonat de părinţi acum cinci ani.

„Pumni de piatră/Hands of Stone” este distribuit de Forum Film România şi rulează în cinematografele din România din 9 septembrie. Forum Film România

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.