Poveștile lui El Chapo și D.B. Cooper, în decembrie la HISTORY

0
1020
Mexican drug trafficker Joaquin Guzman Loera aka "el Chapo Guzman" (C), is escorted by marines as he is presented to the press on February 22, 2014 in Mexico City. The Sinaloa cartel leader - the most wanted by US and Mexican anti-drug agencies - was arrested early this morning by Mexican marines at a resort in Mazatlan, northern Mexico. AFP PHOTO/RONALDO SCHEMIDT (Photo credit should read RONALDO SCHEMIDT/AFP/Getty Images)
Ascultă acest articol


Ca parte a temei “Marile evadări” din luna decembrie,  HISTORY® va difuza în premieră două documentare: “Mărirea şi decăderea lui El Chapo” şi “D.B. Cooper: Caz închis?”. Aceste două faimoase evadări și investigarea lor pot fi urmărite sâmbătă, 3 decembrie, respectiv sâmbătă, 10 decembrie, ambele începând cu ora 21.00.

Sâmbătă, 3 decembrie, la ora 21.00, HISTORY® aruncă o privire asupra măririi și decăderii ucigașului, traficantului de droguri și eroului popular Joaquin “El Chapo” Guzman în documentarul ”Mărirea și decăderea lui El Chapo”. Cu toate că povestea lui este bine-cunoscută, documentarul de două ore ne prezintă informații fără precedent despre omul din spatele mitului, care a reușit să fugă din închisoare de două ori până în prezent. De asemenea, vom afla și care a fost influența cartelului său asupra Statelor Unite.

În sâmbăta următoare, și anume pe 10 decembrie, HISTORY® aduce în premieră documentarul ”D.B. Cooper: Caz închis?”, în care putem examina povestea celebrului D.B. Cooper, primul şi singurul terorist aerian care a deturnat un avion pe teritoriul SUA şi a reuşit ulterior să fugă. Cazul acestuia rămâne  unul dintre marile mistere nerezolvate ale Statelor Unite ale Americii, care a inspirat de-a lungul timpului scriitori, regizori sau muzicieni. Povestea a început pe 24 noiembrie 1971, când un bărbat la costum și cravată, îmbarcat sub numele Dan Cooper, a deturnat un avion al companiei Northwest Orient Airlines cu destinația Seatle, Washington. Bărbatul a anunțat echipajul că are o bombă în valiză și a cerut 200.000 $ bani-gheață și patru parașute. La scurtă vreme după ce a primit răscumpărarea, a sărit din Boeingul 727 în noapte, undeva între Seatle și Reno, Nevada, și nu a mai fost văzut niciodată. În cei 45 de ani de la acest jaf celebru, FBI a investigat peste o mie de potențiali suspecți, dar întrebarea rămâne: cine a fost D.B. Cooper? A murit? A supraviețuit? Și mai trăiește oare și azi?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.