Încă o poveste de dragoste (după ”Crize” de Mihai Ignat) – Teatru teaser trailer

0
1531
Ascultă acest articol


”Încă o poveste de dragoste” (după ”Crize” de Mihai Ignat)

Producător: Asociația Culturală “Spirit, Artă, Metamorfoze”
Regia: Vasile Toma
Adaptare text: Vasile Toma
Dramaturg: Mihai Ignat
Data: 2017

”Încă o poveste de dragoste”, adaptată și regizată de Vasile Toma, după un text de Mihai Ignat, ne propune o transpunere a unor situații comice, dar și adevărate drame din perioada interbelică. Într-o perioadă în care boemul, romantismul și dragostea erau duse până la paroxism, existau bărbați îndrăgostiți, care-și luau viața în numele dragostei, bărbați ”traduși” de soții , din plictiseală, din dorința de aventură, ba chiar din dorința de a-și ajuta soțul în a urca pe scara ierarhică a societății acelor vremi.

Viziunea regizorală propusă de Vasile Toma, pe un text original și actual, scris de profesorul universitar și dramaturgul brașovean Mihai Ignat, ne propune o astfel de lume, cu parfumul muzicii de atunci, dar și luptele interioare, angoasele, orgoliile și geloziile inerente.

În povestea noastră se intersectează drumurile a trei personaje. EL, un adevărat Don Juan al vremii, un ”pierde-vară”, trecut de prima tinerețe, Ea, o damă superbă, pusă într-o anume situație datorită conjucturii, nu că și-ar fi dorit și Poetul/Chelnerul/Povestitorul, un visător, un boem și un permanent îndrăgostit. Drumurile lor se intersectează, se întrepătrund și ajung să devină unul singur, pe parcursul celor XIV acte ale spectacolului, finalul devenind, într-adevăr, un punct culminant și de turnură pentru toate cele trei personaje.

Parfumul interbelic îți va pătrunde în suflet și vei trăi alături de personaje fiecare moment, până la final când cortina va pune punct poveștii. Nu o să ai timp să te plictisești, nu o să ai timp să respiri, pentru că ritmul alert de desfășurare al scenelor, momentele de comedie, îngemănate cu muzica și dansul, te vor ține acolo…în poveste, până la ultima replică.

Așadar, Asociația ”Spirit, Artă, Metamorfoze” te invită să pătrunzi în era demult apusă, interbelică, odată cu vizionarea spectacolului ”Încă o poveste de dragoste”(după ”Crize” de Mihai Ignat), și să pleci acasă cu o replică sau un cântec auzit pe toată durata celor două ore de spectacol (cu intermezzo/pauză).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.