East European Comic-Con 2017: Interviu cu Vlad Zotta de la Activision-Blizzard România (EXCLUSIVITATE)

2
1469
Ascultă acest articol


East European Comic-Con 2017. Am venit, am văzut, am plec… stați așa, cum să plecăm fără să-l provocăm pe Vlad Zotta, de la Activision-Blizzard România by Netzah Game la un duel 1v1 ? N-ai cum să treci de asta. N-AI CUM ! 🙂 Așdar, iată ce-am scos de la Vlad:

Întrebare: Salut Vlad, ne poți spune pe scurt câteva cuvinte despre ce distribuitor în România te ocupi și care este mai exact rolul tău în această reprezentanță?

Răspuns:

Salut! Mă bucur să mă aflu printre voi și vă mulțumesc pentru această ocazie. Netzah Game este distribuitorul oficial Activision Blizzard în România, iar eu sunt mândru că am posibilitatea de a colabora atât cu ei, cât și cu unul dintre cei mai importanți publisheri din lume. În privința rolului, titlul oficial este de Business Development Manager. Practic mă ocup de tot ceea ce are nevoie acest business pentru a crește. De la vânzări la marketing și PR, de la business plan-uri până la organizare de evenimente. Îmi întind antenele în toate operațiunile companiei, fiind în același timp atent și la evoluția pieței. A fost un timp când unii înțelegeau prin business development doar un nume pompos pentru agenții de vânzări. Nu este deloc așa. Eu am grijă că toate aspectele care țin de operațiunile companiei să fie în concordanță cu obiectivele pe care le stabilim împreună cu Activision Blizzard și-mi doresc ca toți clienții noștri să fie mulțumiți de produsele pe care le oferim, de promoțiile și reducerile trimestriale, de evenimentele pe care le organizăm și de modul în care comunicăm cu ei. Am căutat să îmbunătățesc toate aceste aspecte în ultimii trei ani, iar rezultatele vorbesc de la sine, semn că lumea apreciază eforturile pe care le facem. Și va asigur nu ne vom opri aici.

 

Întrebare: Anul acesta prezența Activision – Blizzard a fost susținută de mulți sponsori, iar zona de gaming a fost foarte generoasă. Ție cum ți s-a părut ediția de anul acesta a EECC și cum s-a prezentat zona A-B îndeosebi edițiilor trecute?

Răspuns: Blizzard Entertainment este un nume mare în România. Jocurile companiei sunt printre cele mai îndrăgite de publicul român și a fost o surpriză plăcută pentru mine anul acesta să văd că multe companii au apelat la Hearthstone sau Overwatch pentru a organiza activități la standurile proprii de la East European Comic Con 2017. Bineînțeles, am fost și noi prezenți cu un stand Blizzard Entertainment în parteneriat cu ASUS – Republic of Gamers. Cu ajutorul lor am putut arată publicului român noul update pentru Heroes of the Storm și am putut organiza competiții de HotS și Overwatch. Este cel de-al treilea an când participăm și am avut încă de la început un parteneriat cu ASUS România în acest sens. Anul acesta totul a fost la alt nivel, atât că organizare, cât și din punct de vedere al design-ului așa că o să spun și aici ceea ce am mai repetat deja de foarte multe ori. Mulțumesc ASUS! Cei care ne-au călcat pragul au apreciat acest lucru, iar noi am făcut tot posibilul să le mulțumim la rândul nostru cu tombole și premii interesante.

 

Întrebare: S-au organizat câteva concursuri importante anul acesta. Ne poți spune și nouă despre acestea? Ce jocuri au participat la concursuri, ce premii au fost acordate și care a fost prezența publicului la acestea?

Răspuns: La standul nostru am organizat două concursuri, unul cu ocazia lansării Heroes of the Storm 2.0 și unul pentru pasionații de Overwatch. Primul concurs a fost cel dedicat jucătorilor de Heroes of the Storm, iar premiile au constat în produse ASUS și goodies Blizzard. Chiar dacă am avut premii importante, am observat că lumea a venit să joace și mai ales să urmărească meciurile de dragul jocurilor prezentate și a faptului că au ocazia să trăiască cu adevărat experiență unică pe care simți când te afli într-un stand Blizzard Entertainment. Foarte multă lume mi-a spus pe parcursul evenimentului că avem unul dintre cele mai reușite standuri și că se bucură enorm că au venit să ne vadă. Nu știu ce ați simți voi în momentul respectiv, dar mie aproape că îmi dădeau lacrimile de fiecare dată. Dacă îmi spuneai acum cinci ani că o să am posibilitatea de a aduce Blizzard Entertainment cu un stand la un eveniment românesc, aș fi râs și ți-aș fi spus că visezi frumos și mult prea departe. Dar uite că am făcut-o trei ani la rând. Este o experiență incredibilă pe care sper să o repet de cât mai multe ori.

 

Întrebare: Ce jocuri au fost promovate anul acesta de A-B? Ne poți spune câteva cuvinte despre ele și de unde pot fi cumpărate în România?

Răspuns: Cum noul update pentru Heroes of the Storm tocmai se lansase înainte de East European Comic Con 2017, am decis împreună cu Blizzard Entertainment că cel mai indicat ar fi să promovăm acest joc în cadrul evenimentului. Nu puteam însă uita fanii Overwatch, mai ales că a prins foarte bine în România și comunitatea crește de la o lună la altă într-un ritm uimitor. Așa că am împărțit standul efectiv în două și ne-am concentrat doar pe aceste două titluri. Heroes of the Storm este un joc free-to-play, deci oricine îl poate încerca gratis. Ai nevoie de un cont Blizzard, iar asta poți obține extrem de ușor pe pagină eu.battle.net. Descarci jocul prin intermediul aplicației Blizzard și te poți juca. Overwatch în schimb este un joc care necesită o licență ce trebuie achiziționată. Noi colaborăm exclusiv cu Altex România și Media Galaxy, așa încât toate produsele noastre, inclusiv Overwatch, le puteți găși atât online pe website-urile partenerului nostru sau în magazinele din țară.

 

Întrebare: Vom primi anul acesta de la A-B jocuri noi? La ce evenimente importante ne așteptăm în acest an de la A-B?

Răspuns: Blizzard Entertainment va lansa anul acest StarCraft Remastered, cât și un personaj nou pentru Diablo III, Necromancer. Pentru restul noutăților de la Blizzard Entertainment va trebui să mai așteptăm puțîn. În general, Blizzard Entertainment dezvăluie cele mai importante noutăți în perioada evenimentului dedicat, BlizzCon, iar anul acesta el are loc pe 3 și 4 noiembrie.

Activision în schimb va lansa trei jocuri importante în 2017. Primul este Crash Bandicoot N.Sane Trilogy pentru PlayStation 4 pe 30 iunie. Urmează Destiny 2 pentru PlayStation 4 și Xbox One pe 8 septembrie și Call of Duty: WW2 pentru PlayStation 4, Xbox One și PC pe 3 noiembrie. Versiunea pentru PC a jocului Destiny 2 se va lansa și ea în 2017, exclusiv prin intermediul Battle.net. Mai multe detalii despre fiecare veți află cu ocazia E3 2017 din Los Angeles care are loc în perioada 13-15 iunie, cât și cu ocazia Gamescom din Koln, cel mai important eveniment european dedicat jocurilor care are loc anul acesta în perioada 23-26 august.

 

Întrebare: La încheiere vrem să te întrebăm dacă vom vedea A-B și în următoarea ediție EECC? Unde putem află cele mai noi informații legate de jocurile A-B în România? Mulțumim pentru timpul acordat.

Răspuns: Noi am participat la East European Comic Con în ultimii trei ani și nu ne dorim să întrerupem această tradiție. Atât pentru noi, cât și pentru Activision Blizzard, comunicarea cu publicul român este unul dintre cele mai importante aspecte. Tocmai din această cauză am pus bazele unei pagini pe Facebook unde toată lumea poate afla noutățile legate de jocurile noastre sau ne poate transmite un mesaj. Vă așteptăm pe Activision Blizzard România – https://www.facebook.com/avbromania – unde facem tot posibilul să vă spunem când au loc lansările și reducerile pentru toate produsele noastre sau să va ținem la curent cu noutăți legate de jocurile Activision-Blizzard și evenimentele pe care le organizăm. Bineînțeles, nu putem să uităm nici de voi, MovieNews.ro, așa că toți cei care ne urmăresc pot fi siguri că vom colabora în continuare și că vor putea citi prin intermediul vostru cele mai noi recenzii și prezentări.

Vlad se ocupă de tot ce mișcă pe mioritic legat de lansările Activision-Blizzard și suntem mereu cu gura pe el: “Când apare expansion-ul X?”, “Când primim și noi cod de recenzie pentru jocul X” “Bere?” și alte întrebări pentru care cred că ne înjură cât îl țin maxilarele 😀

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.