Seria Witcher va fi ecranizată de Netflix

0
1624
Ascultă acest articol


Netflix a anunțat că va produce un serial bazat pe seria de cărți Witcher, de Andrzej Sapkowski.

Sapkowski, autorul seriei, va fi consultant creativ pentru serial.

„Sunt fericit că Netflix va face un serial bazat pe cărțile mele și vor rămâne fideli materialului și temelor pe care le-am scris în 30 de ani.”

a spus autorul într-un comunicat de presă.

„Sunt teme morale și intelectuale profunde în aceste cărți, care merg mult mai departe decât alte fantasy-uri. Este o poveste despre prezent și provocările prezentului, ascunsă sub o copertă fantasy. Este o poveste despre noi, despre monstrul și eroul din inimile fiecăruia dintre noi.”

au declarat producătorii serialului.

Romanele au stat și la baza seriei de jocuri cu același nume. Primul joc video Witcher s-a lansat în 2007 şi a fost un succes imediat, la fel continuarea din 2011, iar partea a treia s-a lansat în 2015 în luna mai şi a atins recordul de 1 milion de precomenzi. Romanele autorului polonez au intrat în cultura populară, mai întâi în spaţiul est-european, apoi şi în Vestul Europei şi America, odată cu traducerea în limba engleză, începută tot în 2007.

Editura Nemira a publicat primele două volume din seria Witcher: Ultima dorință și Sabia destinului, iar anul acesta vor apărea următoarele două cărți. Acestea apar în colecția Nautilus-Fantasy, cu sprijinul Institutului Polonez din Bucureşti şi sunt traduse din limba poloneză de Mihaela Fiscutean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.