Academia de Film CINEIMPACT te invită să îți alimentezi adrenalina creativă în cadrul unui program internațional de Art&Social Cinema dedicat documentarului creativ și inovarii în domeniile ficțiunii, non-ficțiunii, antropologiei vizuale și activismului social. Academia își deschide porțile în perioada 1 – 15 august în Câmpulung-Muscel, areal ales pentru patrimoniul său excepțional, suspendat magic între ruralul old-fashion și urbanul post-industrial.

Dacă ai experiență în regie de film, cinematografie, editare de film, antropologie vizuală, video-art sau activism vizual, atunci te numeri printre candidații eligibili pentru a câștiga premiul pentru cel mai bun film, oferit de CINEIMPACT în cadrul programului.

Cei mai buni 12 aplicanti studenți și profesioniști vor fi invitați să participe timp de 15 zile la aventura creativă CINEIMPACT. Aceștia vor fi ghidați în explorarea lor cine-productiva de 3 tutori:

– Ger Duizjings – antropolog și realizator de filme documentare experimentale, Prof. Universitatea din Regensburg, Director al Laboratorului Urban – University College of London;

– Vintilă Mihăilescu – antropolog și membru în juriul unor festivale de film prestigioase, Prof. SNSPA, Coordonator Școală Doctorală;

– Ionuț Pițurescu – cineast si antropolog, cîstigător al premiului Quinzaines des Realisateurs și al selectiei Cinefondation Atelier in cadrul Festivalului de la Cannes 2010/2015, Dr. in Sociologie si Antropologie Vizuală.

Pe parcursul etapelor de cercetare, dezvoltare, producție si post-producție, participanții vor fi inspirați de master-class-urile unor experți invitați. Echipele de filmare vor fi susținute de către asistenți de producție cu expertiză în zona investigată.

Toți cei 12 autori ai filmelor rezultate vor fi sprijiniți în construirea unor strategii optime de distribuție pentru proiectele lor de film. “Tipar sau nu/Pattern or not”, unul dintre filmele produse anterior in cadrul Academiei de Film, creat de echipa internațională formată din Dorottya Balczó (regizor și director de imagine) și Andra Nedelcu (regizor și artist vizual), a fost selectat si promovat cu succes în una dintre secțiunile dedicate filmelor de scurtmetraj (SFC) a Festivalului de Film de la Cannes 2016.

Cel mai bun proiect de film va fi premiat al Academiei de Vara CINEIMPACT va fi premiat cu 1,000 de euro.

Perioada de Desfășurare: 01 – 15 August 2017

Deadline: 22 Iunie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.