ANIVERSAREA, cel de-al 7-lea lungmetraj semnat de Dan Chișu va avea premiera internațională în cadrul celei de-a 33-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Varșovia ce se va desfășura între 13 și 22 octombrie. Filmul este selectat în Competiția Oficială a festivalului alături de alte producții din Rusia, Polonia, Cehia, Franța, Turcia, Filipine, Georgia, Estonia, Slovenia și China.

“Filmul a avut o perioadă de post producție mai îndelungată decât altele la care am lucrat, de aceea mă bucur să-l văd ieșind la public. Sunt interesat să văd cum se raportează spectatorii din afara granițelor la povestea din film care are un umor local destul de bine conturat dar, în același timp, valențe perfect universale” spune Dan Chișu.

Warsaw Film Festival este unul dintre cele mai prestigioase evenimente cinematografice din Polonia și unul dintre festivalurile de clasă A din lume, organizat în fiecare an de Fundaţia de Film Varşovia. Pe parcursul celor zece zile de festival au loc proiecţii de film prezentate în cadrul diferitelor secţiuni dar şi întâlniri cu cineaşti şi un târg de film central-european. Fondatorul şi directorul Festivalului este Stefan Laudyn, cunoscut om de cultură polonez.  

În România filmul a putut fi văzut deja în cadrul unor proiecții speciale la TIFF și Festivalul Internațional de Film Anonimul și va avea premiera în cinematografe pe 10 noiembrie.

La cea de-a nouăzeci și patra aniversare a lui Radu Maligan, familia și foștii colegi se întâlnesc la petrecerea bătrânului. Situația devine complicată atunci când jumătate dintre oaspeți încearcă să îl convingă pe bătrân să se spovedească unui preot, în timp ce restul invitaților consideră că nu poți forța pe cineva să acționeze contra voinței sale.

Mircea Albulescu este cel ce îl interpretează pe Radu Maligan. Din distribuția filmului mai fac parte: Simona Bondoc, Emilia Dobrin, Răzvan Vasilescu, Lucian Ifrim, Dana Voicu, Emanuel Pârvu, Mădălina Constantin, Frederic Fisbach, Dana Dembinski, Coca Bloos, Constantin Cojocaru, Adrian Păduraru, Papil Panduru, Mircea Andreescu, Rodica Lazăr, Mihai Constantin, George Remeș, Marian Râlea, Gheorghe Ifrim și Dan Hurduc.

“Este un film despre credință și scriitura vine din ateul din mine” – Dan Chișu

Scenariul și regia sunt semnate de Dan Chișu iar imaginea îi aparține lui Liviu Pojoni Jr. Producătorul filmului este Dan Chișu (Dakino Production), coproducători fiind Adrian Sitaru (4Proof Film) și Codin Maticiuc (WatchMe Productions).

Filmul este realizat cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și va avea premiera în cinematografe pe 10 noiembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.