GreenTech Film Festival ajunge la Cluj-Napoca

0
947
Ascultă acest articol


În perioada 12-14 noiembrie s-a desfăşurat la Bucureşti cea de-a doua ediţie a GreenTech Film Festival, la Cinema Elvire Popesco, unde publicul a putut lua parte la proiecţii de film, dezbateri pe teme economice, dar şi la avanpremiera celui de-al doilea sezon al documentarului MARTE, o producţie National Geographic şi la prezentarea susţinută de Sergiu Jiduc, singurul explorator român din National Geographic Society.

Pe 20 noiembrie, clujenii vor putea participa la o ediţie specială a GreenTech Film Festival, organizată la Institutul Francez din Cluj-Napoca, din programul căreia fac parte proiecţii de film, discuţii şi un atelier de programare şi robotică adresat elevilor. În cadrul atelierului de programare şi robotică elevii de la clasele de liceu vor avea ocazia să afle ce înseamnă programarea, cum sunt realizaţi roboţii şi vor fi informaţi cu privire la proiectul „Ştiinţescu”, desfăşurat de Fundaţia Comunitară Cluj-Napoca.

Ediţia de la Cluj-Napoca a GreenTech Film Festival include proiecţii de film documentar care aduc în atenţia spectatorilor imaginea omenirii de peste 25 de ani, aşa cum o prezintă doi mari gânditori ai momentului, Kevin Kelly şi Yuval Noah Harari, care răspund la întrebări despre viitorul omenirii şi despre relaţia noastră cu tehnologia în „Oameni, Zei şi Tehnologie”. Documentarul „YouTube, Vloggeri şi Tu” prezintă utilizatorii cei mai de succes ai platformei, studiază impactul pe care acest fenomen îl are asupra tinerei generaţii şi arată cum funcţionează tehnologia online şi crearea de conţinut video.

„GreenTech Film Festival este un eveniment inedit, desfăşurat într-un format în care atât invitaţii, cât şi documentarele selectate sunt menite să ajute publicul larg la o mai bună înţelegere a impactului pe care îl are tehnologia asupra noastră, a societăţii. – declară Nicoleta Talpeş, din partea Media Image Factory, organizatorul festivalului.

Program

15.15 Atelier Robotică (activităţi pentru elevi) – prezentat de Fundaţia Comunitară Cluj-Napoca
17.30 YOUTUBE, YOUTUBERS AND YOU / YOUTUBE, VLOGGERI ŞI TU
18.30 Prezentare susţinută de Institutul Francez din Cluj-Napoca
19.00 HUMANS, GODS AND TECHNOLOGY / OAMENI, ZEI ŞI TEHNOLOGIE

Accesul la evenimente este gratuit, în limita locurilor disponibile şi în baza unei rezervări la contact@greentechfilmfestival.ro.

GreenTech Film Festival este un proiect iniţiat de Media Image Factory. Ediţia din 2018 este organizată împreună cu Ambasada Franţei, Institutul Francez din Bucureşti, Institutul Francez din Cluj-Napoca, Every Can Counts România şi Asociaţia Alucro. Detalii despre GreenTech Film Festival sunt disponibile şi pe site-ul www.greentechfilmfestival.ro, dar şi pe pagina de Facebook www.facebook.com/GreenTechFilmFestival.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.