Imagini și păreri despre Asia Fest 2018

0
2068
Ascultă acest articol


În weekend-ul ce tocmai a trecut, Romexpo s-a transformat pentru câteva zile într-o “insulă” exotică în mijlocul Bucureștiului cu ocazia târgului anual “Asia Fest 2018”. Se poate spune că festivalul este primul de acest gen care promovează în România valorile culturale, istorice și tradiționale ale continentului asiatic. Aflat la a 5-a ediție, evenimentul de anul acesta a inclus diferite activități, de la spectacole, prezentări, expoziții, concursuri, și stand-uri cu diferite produse, la workshop-uri culinare și gastronomice gata să-ți satisfacă papilele gustative curioase. Pentru această ediție țările de interes au fost China, Japonia, Coreea de Sud, Indonezia, India, Liban, Iran, și Turcia.

Se poate spune că a fost o experiență win to win în care târgul s-a bucurat de o prezență remarcabilă de oameni în ciuda gradelor scăzute de afară. După un 1 km distanță parcurs de la parcare la incinta evenimentului deja gândurile erau plecate la o supă fierbinte cu tăiței. Astfel am ajuns ca pentru început să interacționez gastronomic cu un stand dedicat rețetelor chinezești. Am observat stand-uri culinare bine pregătite dar și câteva luate prin surprindere de numărul mare de curioși. Pe fundalul sonor predomina vocile de la microfonul de pe scenă special amenajată pentru prezentarea costumelor tradiționale din diferite zone ale continentului soarelui răsare. Cu soția pierdută printre stand-urile cu dulciuri, m-am îndreptat spre alte zone de interes.

Am apreciat faptul că târgul a fost dedicat tuturor vârstelor, cu activități de la concursuri de kendama pentru copii la îndeletniciri caligrafice pentru adulți. Se putea observa cu ușurință atenția populației asiatice de a combină cultura tradițională cu cea contemporană și modernă, de la popularele kimonouri la cultura K-pop sau Manga. Am remarcat prezența celor de la 101figurine, Komicslandia, și NoctisArt. Nu au lipsit nici costumele cosplay din peisaj, unele foarte reușite. Per ansamblu a fost o experiență mai mult decât decentă iar festivalul a demonstrat că e într-o continuă creștere de la an la an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.