HISTORY® transmite din luna ianuarie noi episoade din cele mai iubite seriale ale postului de televiziune. În fiecare vineri, de la ora 22:00, telespectatorii pot urmări sezonul 6 din „Blestemul Insulei Oak”. Frații Rick și Marty Lagina se întorc pe Insula din Oak, pregătiți pentru a rezolva misterul vechi de 223 de ani. Prima lor misiune începe în zona Money Pit, unde realizează o analiză seismică complexă în încercarea de a localiza puțul original în care se află comoara. Următoarea locație cercetată este Cove’s Smith unde Marty încearcă, împreună cu expertul în detectarea metalelor Gary Draytons și arheologul Laird Niven, să descopere bucăți dintr-o navă antică în care comoara a fost transportată. Noul sezon a început din 11 ianuarie.

De asemenea, Mike și Frank pornesc la drum prin orașele mici din America pentru a descoperi relicve valoroase care sunt ascunse în grămezi de gunoi, îngropate în hambare și depozitate în garaje. Noul sezon din serialul „Pe urmele antichităților”, care a debutat săptămâna aceasta, prezintă în fiecare luni, de la ora 22:00, obiecte unice, de colecție, dar și poveștile oamenilor care le colecționează, oferind o perspectivă interesantă asupra vieților și istoriei americanilor.

Din 22 ianuarie, de la ora 21:00, HISTORY transmite un nou serial, „Comoara pierdută a generalului Custer”, în care o echipă de arheologi, istorici și cercetători obțin o hartă veche care le arată drumul către una dintre cele valoroase comori americane. Pe măsură ce ancheta evoluează, aceștia descoperă adevăratul loc de odihnă a generalului Custer, ceea ce va rescrie istoria bătăliei de la Little Big Horn și cea de la Little Bighorn, când acesta și oamenii lui au rămas fără nimic.

Indienii americani au strâns sute de puști, arme, săbii, efecte personale și steaguri folosite în timpul bătăliei. Sursele susțin că aceste articole au fost depozitate pentru a fi utilizate ulterior, dar în cei 140 de ani de la sfârșitul bătăliei, și în ciuda obsesiei naționale cu Custer, această comoară nu a reapărut niciodată. În 2016, patriarhul familiei – Fred Weibert – a dezvăluit un secret pe care l-a păstrat de 60 de ani. Copil fiind, în timp ce se juca lângă câmpul de luptă, el a descoperit cadavrele a doi locțiitori ai lui Custer. Corpurile acestora nu au fost încă recuperate, dar cercetările familiei le plasează în interiorul a două mile pătrate de comoara ascunsă. Înarmați cu aceste secrete, vânătorii de comori moderne vor porni să caute această pradă în valoare de milioane de dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.