Pleiada Boutique Hotel Iași se alătură Festivalului Serile Filmului Românesc, pentru o ediție de cinci stele

0
1262
Ascultă acest articol


Serile Filmului Românesc (SFR), festival inițiat în 2010, la Iași, vine în acest an cu o ediție care marchează un deceniu de filme românești. Astfel, odată cu a 10-a ediție a festivalului, anunțăm colaborarea cu un nou partener – Pleiada Boutique Hotel. “Susținem evenimentele Iașului cultural și ne dorim să rămânem implicați în ceea ce aduce imagine orașului nostru. Am spus Da! Serilor Filmului Românesc pentru că se potrivește cu filosofia Pleiada: experiență de cinci stele, inspirată și de film! Suntem bucuroși să găzduim, în iunie, toate personalitățile din cinematografie, care vor transforma Iașul în capitala filmului. Cu siguranță, șederea la Pleiada va defini foarte bine imaginea unui festival de film ce împlinește un deceniu și care este organizat cu pasiune. Pasiunea ne-a adus în același scenariu”, precizează Dora Morhan, General Manager Pleiada Boutique Hotel.

2019 – anul filmului la Iași

Anul acesta, festivalul se va desfășura în perioada 12-16 iunie 2019, când Iașul va redeveni Capitala Filmului Românesc, căreia Ambasadorul SFR, Irina-Margareta Nistor i-a dat numele Cinefilia.

În curând, va fi anunțat invitatul special al ediției, precum și perioada de recrutarea a voluntarilor, perioada de înscriere a scurtmetrajelor în secțiunea S’Curte la SFR.

“Am început deja lucrul la cea de-a zecea ediție și ne amintim cum am început proiectul: cu hotărâre și cu ideea de a redeschide marele ecran pentru Iași. În timp, ne-am dat seama că am crescut un public sănătos, pe care îl remarcă în fiecare an Irina-Margareta Nistor: întrebările, interacțiunea, felul în care se stă până la final, felul în care cinefilii se atașează de actori și regizori. În plus, ceea ce ne place cel mai mult este unul dintre marile rezultate: prin festival, am reușit, cu Ateneul din Iași, să dotăm tehnic prima sală de cinema de stat de după 1989. Acum avem posibilitatea de a vedea filme europene, filme de autor și filme românești într-o sală în care se aude bine și se vede bine. Vorba celor care vin la noi la SFR, în timp ce dispar săli de cinema de stat, noi am deschis una”, spune Andrei Giurgia, Directorul SFR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.