Sincer, nu prea mi-a plăcut primul sezon din Sabrina şi am spus-o, cred eu, destul de clar din recenzia pe care am scris-o la momentul în care apăruse primul sezon. Încă susţin că nu este unul grozav însă nu am aşteptat cu hate pe cel de-al doilea ci cu o cantitatea enormă de curiozitate, deşi totuşi sceptic. Şansele erau să fie la fel ca primul sau mai bun, iar în nici un moment nu m-aş fi gândit că poate să fie mai prost. Sezonul 2 începe calitativ dubitabil însă spre norocul tuturor, undeva de pe la episodul 4/9 sau 5/9 cineva sau cumva este adus pe drumul cel bun. Pot spune că sezonul 2 din Chilling Adventures of Sabrina mi-a plăcut chiar foarte mult.

Începe de unde s-a terminat primul, aceleaşi personaje, însă energia acţiunii este concentrată acum în altă direcţie, una care la final este folosită în direcţia bună. Începe un pic cam dubios, şi am simţit asta din primele 2 episoade, 3 chiar, unde pare rupt şi întrerupt. Chiar aş putea spune că forţat. Nişte plotpoint-uri sociale de actualitate care sunt aruncate în faţa noastră cu extremă nonşalanţă şi care trebuie să le luăm de bune că aşa este politic corect şi sunt subliniate atât de tare că dacă ai avea o părere diferită te-ai simţii chiar prost. Dar cum ziceam, după ce sunt forţate aceste puncte, serialul se relaxează şi renunţă la a plusa pe partea socială pentru partea serialului în sine, povestea şi dezvoltarea ei. De la episodul 5, acţiunea serialului este complet direcţionată spre poveste, jucând toate aspectele sociale cu dezinvoltură şi ca parte din univers, lucru care îi dă o naturalitate sezonului 2 care primul nu cred că o avea. Toată lumea pare mai relaxată iar miza este mult mai mare dar şi mai distractivă.

Actorii revin şi ei cu personajele, în alte direcţii decât cele previzibile, iar cu plot-uri mult mai bune decât ce a avut de oferit primul sezon. Nu zic că este un serial extraordinar, Sabrina The Teenage Witch este şi în prezent superior, datorită umorului şi aerul jovial care îl caracterizează, însă varianta asta începe să devină distractivă şi se vede că şi actorii şi-au intrat în rol mult mai bine, probabil lăsând la o parte prejudecăţi şi alte lucruri care îi constrângeau în primul sezon. Subiectul cu Satanismul probabil este unul delicat şi sunt absolut sigur că nu tot cast-ul a fost de acord cu ce se întâmpla, însă după primul sezon, în al doilea se vede că toată lumea este mult mai în pielea personajelor. Ambrose, interpretat de Chance Perdomo, este mult mai activ, expresiv şi plăcut în sezonul ăsta. Kiernan Shipka de asemenea, este mult mai degajată în rolul Sabrinei putând să care episoade la rând, în special pe la jumătate când aflăm un lucru important despre personajul ei. Hilda şi Zelda au şi ele loc să respire ca personaje, una cu un scop şi un mariaj iar cealaltă cu o relaţie. Gavin Leatherwood ca love interest-ul Sabrinei face mult mai mult decât a făcut Harvey în primul sezon şi este mult mai plăcut, ca actor si personaj.

Pe de altă parte tot nu au reuşit să rezolve din problemele pe care le avea primul sezon şi asta este un minus destul de mare, iar cea principală este Salem. Pisicul sezonul ăsta apare cred că mult mai puţin, iar în general nu face nimic. Tot nu vorbeşte. Tot nu face mai nimic. Dar apare din când în când. Prespun că Ambrose compensează într-o oarecare măsură pentru Salem in susţinerea Sabrinei. Cele 3 surori tot oscilează în de partea cui să fie şi parcă nu au un motiv anume pentru a fi antagoniste, decât că trebuie cineva să pună beţe în roate. Statuia pentru care s-au judecat cu cei de la Biserica Satanică au ajuns să o distrugă într-unul din episoade, tot scandalul pentru nimic iar undeva tot pe la mijloc explorează o chestie cu vânătorii de vrăjitoare care pare mai mult un tease decât altceva.

Inevitabil trebuie să recomand şi primul sezon cui nu l-a văzut pentru că al doilea este întradevăr superior şi merită văzut ca un complet nu doar ca un fragment fără backstory-ul care oricum este important aici; ce şi cum. Are o dezvoltare mult mai bună sezonul 2 şi un sfârşit destul de satisfăcător cu un cliffhanger care doar mă face să îmi doresc să văd sezonul 3, când o apărea. Tot ce pot să aştept este să fie la fel de bun sau mai bun ca 2-ul şi în ciuda tonului si lucrurilor care se întampla, să se relaxeze şi povestea să devină un pic mai amuzantă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.