Ascultă acest articol


Casa de producție Mandragora împreună cu distribuitorul Iadasarecasa pregătesc câteva surprize la cea de-a 18-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania.

׀ IOSIF DEMIAN ׀7 iunie, TIFF Lounge, de la ora 17:00

Lansare dublă pentru Iosif Demian la TIFF: Blu-ray-ul filmului „Baloane de curcubeu”, lungmetrajul regizat în anul 1982 de regizorul Iosif Demian, și volumul bilingv „Iosif Demian. Note de autor ׀ Author’s notes”, un interviu de׀ an interview by Laura Dumitrescu. Evenimentul va avea loc în prezența regizorului Iosif Demian, care va purta un dialog pe tema lansării cu criticul Angelo Mitchievici.

Iosif Demian, regizor și operator român care trăiește în prezent în Australia, este cunoscut pentru filmele: O lacrimă de fată (1980), Baloane de curcubeu (1982), Lovind o pasăre de pradă (1984).

׀ ANDREI COHN ׀7 iunie, ora 22:00 la Cinema Victoria și 8 iunie, ora 12:30 la Sapienția

Tot la TIFF Mandragora arată în avanpremieră cel mai nou film semnat de Andrei Cohn – AREST, recent selecționat la Kalovy Vary IFF – East of the West Competition ce va fi proiectat în cadrul Zilelor Filmului Românesc, în prezența regizorul Andrei Cohn și a actorilor Iulian Postelnicu și Alexandru Papadopol.

Filmul relatează întâmplările prin care trece arhitectul Dinu Neagu în august 1983 când, aflându-se împreună cu soția și cei doi copii pe o plajă de nudiști din apropierea unei zone industriale, este luat de către doi securiști la București pentru o declarație despre care nu i se oferă prea multe detalii. Filmul continuă în arestul miliției, unde Neagu este închis în aceeași cameră cu Vali, deținut de drept comun, folosit ca torționar de către securitate în schimbulunor favoruri. Lucrurile capătă o întorsătură din ce în ce mai absurdă de la o zi la alta.

Din ditribuția filmului fac parte Alexandru Papadopol, Iulian Postelnicu, András Hatházi, Liviu Pintilieasa, Sorin Cociș și Marian Alexoaia și va avea premiera națională în toamna acestui an.

׀ LIVIU SĂNDULESCU ׀7 iunie, Closed Screenings
Cărturan, regizat de Liviu Săndulescu va fi proiectat la TIFF18 în cadrul programului Closed Screenings, dedicat exclusiv profesioniștilor din industria de film.

Viaţa lui Cărturan, un bărbat de 60 de ani, este dată peste cap atunci când află că, din cauza unei boli incurabile despre care nu ştia nimic, mai are de trăit foarte puţin. În timpul pe care îl mai are de trăit, bărbatul vrea să rezolve două lucruri foarte importante pentru el: găsirea unui loc cât mai bun în care nepotul lui să locuiască până cand va fi suficient de mare pentru a se descurca singur și organizarea unei pomeni pentru sufletul său, aşa cum se obişnuieste în zona din care provine, obicei ce îl va aduce pe Cărturan în conflict cu preotul comunei în care locuiește în prezent.

Filmul îi are în distribuție pe actorii Teodor Corban, Vlad Popescu, Adrian Titieni, Dana Dogaru, Cristina Flutur, Iulia Lumânare și este programat să aibă premiera națională în toamna acestui an.

׀ ANA LUNGU ׀6 iunie, ora 22:30 și 8 iunie, ora 10:00 la Cinema Arta

Un prinț și jumătate, de Ana lungu, va putea fi văzut la TIFF în prezența regizoarei Ana Lungu și a actritei Iris Spiridon.

Filmul a avut premiera în cinematografe pe 7 septembrie 2018 și urmărește povestea a trei prieteni ajunși la vârsta adultă care nu reușesc, din diverse motive, să aibă o familie. Ca o soluție împotriva singurătății, Iris, Marius și Istvan aleg, pentru moment, să locuiască împreună într-un apartament închiriat în București. Când Iris se îndrăgostește de un scriitor maghiar din Transilvania, „familia fericită” este în pericol de a se destrăma.

Protagoniștii filmului sunt actorii: Iris Spiridon, Marius Manole, István Téglás, László Mátray, Emilian Oprea, George Gâdei, Răzvan Krem Alexe. Alături de ei, apar în roluri episodice: regizorul de teatru Radu Afrim și coregraful Răzvan Mazilu.

׀ SARRA TSORAKIDIS׀ 7 iunie, Transilvania Pitch Stop

Ink Wash, proiectul în dezvoltare al regizoarei Sarra Tsorakidis, va fi prezentat la Transilvania Pitch Stop, în prezența regizoarei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.