Ascultă acest articol

NVIDIA își extinde astăzi seria de plăci grafice pentru jocuri video și lansează GeForce® RTX 2060 SUPER™, GeForce RTX 2070 SUPER și GeForce RTX 2080 SUPER. Noile modele oferă cea mai bună performanță de gaming din categoria lor și ray tracing în timp real pentru jocurile din generația actuală, dar și pentru titlurile viitorului.

Noile plăci grafice GeForce RTX SUPER sunt rezultatul unei perioade de aproape un an de optimizare arhitecturală și a proceselor de lucru și aduc cea mai rapidă performanță pentru experiența de gaming și cea mai bună eficiență a consumului, dintre toate plăcile grafice din clasa lor. De asemenea, acestea le oferă gamerilor combinația perfectă între o performanță de top și funcții de ultimă generație.

„Ecosistemul ray tracing în timp real este imens – vorbim de zeci de milioane de plăci grafice, API-uri la standard ridicat, motoare grafice performante și o listă întreagă de francize de jocuri”, a declarat Jeff Fisher, vice președinte senior pe sectorul PC al NVIDIA. „Această gamă de plăci video SUPER livrează o performanță și mai ridicată pentru gamerii pretențioși amatori de experiențe pe PC și se asigură că aceștia sunt pregătiți pentru valul de blockbustere cu ray tracing în timp real care se anunță”.

Ray tracing este tehnica grafică avansată folosită pentru a le oferi filmelor efecte vizuale ultra-realiste. Numai plăcile grafice GeForce RTX™ utilizează o arhitectură hibridă bazată pe shading avansat, o funcție programabilă de ray tracing și nuclee performante pentru jocuri ray-traced în timp real. Funcția ray tracing este inclusă în standardele API, inclusiv Microsoft DirectX Raytracing (DXR) și Vulkan și este implementată pe motoarele grafice folosite de dezvoltatori pentru a crea jocuri, precum Unreal Engine, Unity, Frostbite, id Tech, Northlight, 4A Engine și multe altele.

Evenimentele Computex și E3 de luna trecută au marcat un punct definitoriu pentru tehnologia real time ray tracing, tot mai mulți dezvoltatori anunțând că o vor folosi pentru a contura experiențe vizuale uimitoare în cele mai noi jocuri ce urmează să fie lansate.  Call of Duty: Modern Warfare, Control, Cyberpunk 2077, Doom Eternal, Sword and Fairy 7Watch Dogs: Legion, și Wolfenstein: Youngblood s-au alăturat listei de titluri majore ce vor veni la pachet cu funcția de ray tracing. Battlefield V, Metro Exodus  Quake II RTXShadow of the Tomb Raider, și Stay in the Light (early access) ajung deja la utilizatori alături de această tehnologie.

Noua serie de plăci grafice RTX SUPER se alătură deja cunoscutelor GeForce RTX 2060 (primul pas către performanța RTX) și GeForce RTX 2080 Ti (cea mai bună placă grafică pentru gaming din lume).

 • GeForce RTX 2060 SUPER GPU – de la 1999 lei, disponibilă începând cu 9 iulie
  • Cu până la 22% mai rapidă (în medie 15%) decât RTX 2060
  • 8GB GDDR6 – cu 2GB mai mult decât RTX 2060
  • Mai rapidă decât GTX 1080
  • 7+7 TOPs (FP32+INT32) și 57 Tensor TFLOPs
 • GeForce RTX 2070 SUPER GPU – de la 2499 lei, disponibilă începând cu 9 iulie
  • Cu până la 24% mai rapidă (în medie 16%) decât RTX 2070
  • Mai rapidă decât GTX 1080 Ti
  • 9+9 TOPs (FP32+INT32) și 73 Tensor TFLOPs
 • GeForce RTX 2080 SUPER GPU – de la 3499 lei, disponibilă începând cu 23 iulie
  • Viteză a memoriei crescută până la 15.5Gbps
  • Mai rapidă decât TITAN Xp
  • 11+11 TOPs (FP32+INT32) și 89 Tensor TFLOPs

Plăcile grafice GeForce RTX suportă multiple tehnologii de gaming avansate. Pe lângă faptul că sunt singurele plăci grafice capabile de ray tracing în timp real, acestea sporesc performanțele când vine vorba de procesarea inteligenței artificiale, cu NVIDIA Deep Learning Super Sampling (până la 130 TFLOPS) și sunt singurele care integrează caracteristici avansate precum Mesh Shading și NVIDIA Adaptive Shading (NAS).

NAS suportă Variable Rate Shading, care se transpune în umbriri mai naturale în mediul înconjurător, oferind cele mai bune performanțe și cea mai bună calitate a imaginii, dar și tehnologia Foveated Rendering, care folosește eye-tracking pentru a oferi gamerilor experiențe VR de ultimă generație.

Toate plăcile grafice NVIDIA beneficiază de GeForce Experience™, o aplicație care face gaming-ul pe PC mai accesibil, oferind în același timp caracteristici in-game ușor de folosit. GeForce Experience include NVIDIA Highlights, care capturează automat cele mai bune momente din gaming; NVIDIA Ansel, care permite gamerilor să captureze imagini spectaculoase din timpul jocurilor; și NVIDIA Freestyle, care permite gamerilor să personalizeze imaginea jocurilor cu peste 15 filtre de postprocesare și 38 de configurații diferite, inclusiv setări pentru îmbunătățirea calității imaginilor și a le oferi o notă de realism. Gamerii pot folosi și “modul de noapte”, special conceput pentru a reduce nivelul de expunere la lumina albastră emisă, asigurându-le acestora un somn liniștit după o noapte de gaming.

Bundle cu Wolfenstein: Youngblood și Control

Începând cu data de 9 iulie, pentru o perioadă limitată, cei care achiziționează o placă grafică GeForce RTX 2060 SUPER, GeForce RTX 2070 SUPER sau GeForce RTX 2080 SUPER sau un desktop PC echipat cu una din cele 3 plăci grafice, va primi o copie la alegere a jocurilor Control și Wolfenstein: Youngblood(ambele jocuri suportă ray tracing) acestea având o valoare combinată de $90.

Disponibilitate

Plăcile grafice GeForce RTX 2060 SUPER, RTX 2070 SUPER și RTX 2080 SUPER vor fi disponibile în variante “custom”, dintre care modele stock-clocked și factory-clocked, de la furnizorii de plăci grafice de top de top precum ASUS, EVGA, Gainward, Gigabyte, Innovision 3D, MSI, Palit și Zotac. Modelul Founders Edition este disponibil pe www.nvidia.com. Sisteme de gaming care vor utiliza plăcile grafice GeForce RTX SUPER vor fi disponibile de la Acer, Alienware, Dell, HP și Lenovo, dar și de la furnizori de top din întreaga lume.

Pentru mai multe detalii despre plăcile grafice RTX SUPER, vizitați https://www.nvidia.com/en-us/geforce/news/geforce-rtx-20-series-super-gpus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.